Päivitetty 03.01.2018

Kotia etsivä koira: ALEKSIA, Suomessa.


Syntymäaika: 05/16
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta (päivitetty 18.12.2017)
Romanian kaduille syntyy päivittäin lukuisia uusia, ei-toivottuja koiranpentuja. Missä tahansa liikutkin, et voi kohtaamatta tiineinä olevia narttuja, emoja pentuineen tai myöskään sairaita tai auton alle jääneitä pikkuisia. Tällaisista lähtökohdista alkaa myös Aleksia-tytön tarina. Myös sen emä eleli steriloimattomana Gradistean kylän vilkasliikenteisen kadun varrella ihmisiltä ruokaa kerjäten. Luonto teki tehtävänsä ja  keväällä 2016 emä synnytti kaksi pentua, Aleksian ja tämän veljen Austinin. Pesänsä se teki erään talon pihalle, suojaan liikenteeltä. Talon omistaja antoi koirien elellä aluksi pihallansa. Kävi kuitenkin niin, että ennen kuin emo ehti vieroittaa pentunsa, jäi se auton alle ja kuoli vammoihinsa. Sympatiaa pentuja kohtaan ei talon omistajalta enää liiennyt ja hän päätti nakata orvoksi jääneet pennut oman onnensa nojaan pellolle.

Tässä vaiheessa kuvioon astui Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, myöskin Gradisteassa asuva Luiza Mandru. Ystävällinen naapuri oli huomannut pentujen joutuneen pellolle ja soitti Luizalle, koska tiesi Luizan omistaneen elämänsä hylättyjen auttamiselle. Vaikka Luizan koti oli aivan täynnä turvapaikan sieltä saaneita koiria, ei hän voinut jättää Aleksiaa ja Austinia oman onnensa nojaan. Niinpä hän haki koirat luoksensa. Austin sai kodin loppuvuodesta 2016. Aleksia odotti kotiaan Luizan luona, kunnes se saapui kotihoitoon Suomeen marraskuussa 2017.

Jo Luizan luona Aleksia asui sisällä talossa ja oppi kotikoiralle tärkeita taitoja niissä rajoissa joissa Luiza pystyi sille monen koiran taloudessa opettamaan. Niinpä sopeutuminen kotikoiran elämään Suomessa on ollut Aleksialle suhteellisen helppoa. Alusta asti se on ollut luottavainen kotihoito-ihmisiään kohtaan ja viihtyy vieressä rapsuteltavana, Vieraita ihmisiä Aleksiaa hieman jännittää, mutta namien kanssa tytön luottamus on helppo voittaa. Aleksia on sisäsiisti ja kävelee kauniisti hihnassa. Myös autossa matkustaminen sujuu hyvin. Luizan luona Aleksia asui yhdessä usean kissan kanssa ja tuli näiden kanssa moitteettomasti toimeen.

Aleksia on noin 45cm korkeaa, hento ja sulavalinjainen koira. Painoa sillä on noin 12kg.

3.1.2018
Aleksialla pyyhkii edelleen hyvin. Yksinoloharjoitukset ovat sujuneet  mallikkaasti, samoin sosialistamistreenit vieraiden kanssa. Viime viikolla Aleksia pääsi mukaan kyläreissulle ja söi onnellisena kananapaloja täysin vierailta ihmisiltä. Kotihoitopaikan koirien kanssa tyttö tulee hyvin toimeen ja kaverit ovat Aleksialle hyvä tuki jännissä tilanteissa. Aleksian tulevassa kodissa olisikin hyvä olla tasapainoinenkoirakaveri jo valmiina. Aleksian kavereiksi kelpaavat sekä nartut, että urokset. Ulkona Aleksia saattaa haukahtaa muutaman kerran jos jotain yllättävää tapahtuu, mutta muutoin tyttö ei ole erityisen äänekäs.

Lisätty kuvia.

18.12.2017
Elämä kotihoidossa on alkanut hyvin.  Kotihoitopaikassa Aleksialla on kaksi narttukoiraa kavereina ja alkupäivien jälkeen tytöt ovat tulleet hyvin juttuun keskenään. Alusta asti Aleksia on ollut luottavainen kotihoito-ihmisiään kohtaan ja viihtyy vieressä ja rapsuteltavana. Väsymystä on hyvä nukkua pois varamamman jalkaa vasten nojaten. Vieraita ihmisiä Aleksia vielä jännittää, mutta uskoltaa hakea nameja vierailta. Aleksia on sisäsiisti ja kävelee kauniisti hihnassa. Yksinollessaan se on haukkunut ja yksinoloa harjoitellaankin kotihoitopaikassa ahkerasti.

10.12.2017
Aleksian elämä mullistui eilen täysin, kun se saapui kotihoitoon Suomeen. Päivitämme neidin kuulumisia mahdollisimman pian.

1.12.2017
Herttainen Aleksia saapuu Suomeen kotihoitoon 9.12.17. Parasta tietysti olisi, jos neiti pääsisi muuttamaan suoraan omaan kotiinsa. Mikäli sinun luotasi löytyisi koti Aleksialle, niin olethan yhteydessä neidin yhteyshenkilöön.

18.9.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Aleksia vieraillessaan Luizan luona viime viikolla. Päästessään talosta ulos Aleksia huomaa vieraat ja haukkuu jännitystään tovin. Pian sen huomio kiinnittyy kuitenkin tarjolla oleviin kanafileisiin. Vieraiden luota Aleksia ei uskolla käydä nameja hakemassa, mutta Luizan tarjoilemana ne kelpaavat kyllä. Ulkonäöltään Aleksia on hento ja kaunis. Siitä saa vaikutelman, että se viihtyisi lenkkipolulla ja etenisi siellä vähän rivakamminkin, sen verran kevyesti se loikkii menemään. Aleksia tulee aivan varmasti antamaan koko sydämensä perheelleen, mutta kodin tulee huomioida, että Aleksia voi hyvinkin pysyä koirana, joka tarvitsee välillä myös omaa ja itsenäistä tilaa ja aikaa.

15.6.2017
Ihana Aleksia on varttunut jo vuoden ikään ja jatkaa kodinetsintää keskikokoisten koirien joukossa. Missä olisi tämän kauniin nuoren neidin koti?

11.5.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Aleksian hiljaittain vieraillessan Mandrujen luona. Aleksia on koira joka pitää erityisen paljon rutiineista eli siitä, että kaikki tapahtuu joka päivä samalla tavalla ja samassa tutussa järjestyksessä. Aleksia jännittää uusia ja yllättäviä tilanteita, joten lapsiperhe ei ole Aleksialle paras paikka ja kodilla olisi hyvä olla jo ennestään koirakokemusta, jotta Aleksian alkua osataan tukea oikealla tavalla. Tämä kannattaakin tulevassa kodissa huomioida. Tapaamisen aikana Aleksia haukkui aluksi melko paljon ja neiti tuntuikin tykkäävän omasta äänestään. Tämän tytön voisi helposti nähdä kulkemassa oman ihmisensä kanssa metsässä ja tekemässä yhdessä asioita. Koirakaverin seura tekisi Aleksialle varmasti hyvää ja pentujen kanssa Aleksia on ihan erityisen taitava.

29.4.2017
Lisätty hellyyttäviä kuvia Aleksialle. Tämä herkkä tyttö on tullut kuuluisaksi siitä, että se pitää aina huolta Luizan luo tulevista uusista pennuista sekä kissoista. Aleksia nukkuu yhdessä pentujen ja kissojen kanssa ja on näiden kanssa pitkäpinnainen. Aleksia on siitä onnellisessa asemassa, että saa asua sisällä Mandujen talossa.

4.2.2017
Tapasimme Aleksian vieraillessamme Mandrujen luona viime viikolla. Kuten usein pennuille käy, on Aleksiakin ottanut takapakkia sosiaalisuuden kanssa. Tämä johtuu siitä, että pennut ovat ainoastaan tutussa ympäristössä tuttujen ihmisten kanssa, eivätkä ne pääse sosialistumaan vieraisiin. Romaniassa, jossa eläinsuojelijoihin suhtaudutaan usein jopa vihamielisesti, ei pentujen kanssa voida lähteä samaan tapaan turuille ja toreille oppimaan uutta. Vierailumme aikana Aleksia haukkui meitä ensin jännittyneesti kauempaa. Herkut se uskalsi tulla hakemaan kädestä, mutta ei jäänyt rapsutteluetäisyydelle. Tuttujen Manduren kanssa Aleksia on ystävällinen ja kovin kultainen tyttö. Se nauttii turvallisiksi kokemiensa ihmisten huomiosta ja käpertyy mielellään kainaloon sohvalle. Aleksia tulee hyvin toimeen toisten koirien ja myös kissojen kanssa. Aleksiasta ei välttämättä koskaan tule koiraa, joka seuraa häntä heiluen mukana joka paikassa ja viihtyy ihmisvilinässä. Se on kuitenkin vielä nuori ja sillä on kaikki mahdollisuudet reipastua, kunhan se saa riittävästi tukea ja lempeää treenausta yhdessä oman ihmisensä kanssa. Aleksialle etsitään rauhallista aikuiskotia, jossa ymmärretään tätä hieman erilaisista lähtökohdista ponnistavaa pikkuneitiä ja annetaan sille kaikki se aika jota se tarvitsee.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Aleksia on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aleksia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.