Päivitetty 13.03.2018

Kotia etsivä koira: ALUNITHA


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
1.12.2017
Paikalliset eläinsuojelijat tekevät parhaansa auttaakseen koiria ottamalla niitä suojiinsa saamaan mahdollisuuden uuteen kotiin sekä steriloimalla koiria ja vaikuttamalla ihmisten asenteisiin. Yksi romanialainen eläinsuojelija on Ioana Bodea, jonka kautta Alunitha etsii kotiaan Suomesta. Alunitha asuu tällä hetkellä Ioanan naapurin luona ulkokoirana.

Tämä vaalea kaunotar on pelastettu kesällä kunnalliselta koiratarhalta. Aktiivimme tapasivat sen One vetin klinikalla, jossa Alunithaa aluksi hieman jännitti. Se kuitenkin tuli uteliaasti tekemään tuttavuutta ja rohkaistui nopeasti pusuttelemaan sille vieraita ihmisiä. Pian sillä onkin mielessä leikkiminen ihmisten ja kaiken saatavilla olevan kuten mittanauhan kanssa. Alunitha väistelee hieman kosketusta, mutta antaa kuitenkin hienosti käsitellä itseään. Alunitha on tuttujen kanssa mutkaton nuori neiti, joka osaa jo kävellä hihnassakin. Se on tavannut lapsia ja suhtautuu niihin rauhallisesti. Kissat sitä tuntuvat kiinnostavan melkoisesti, liekö kyse vain pentumaisesta uteliaisuudesta vai olisiko Alunitha valmis jahtiin, sitä emme tiedä. Alunitha tulee mukisematta toimeen muiden koirien kanssa. Alunitha on sympaattinen narttu, josta saa mainion perheenjäsenen, kunhan muistaa, että se on nuori koira, joka tarvitsee johdonmukaista, lempeää ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta uudelta kodiltaan.

Kokoa neidillä on 40-45cm ja 16kg. Sen ei arvella enää juurikaan kasvavan noista mitoista.

 

13.3.2018
Aktiivimme tapasivat mainion Alunithan OneVetin klinikalla.  Alunitha kulkee kotihoitajansa kanssa kadulla valjaissa kuin mikä tahansa kotikoira ja tervehti aktiivejamme iloisesti, mutta turhia kiihtymättä. Alunitha tutki uteliaana kaikki nurkat, ihmiset ja reput, eikä se malttaisi kovin pitkää paikallaan olla. Alunithaa ei jännitä sisällä, mutta se kyllä kiinnostuu kissoista. Se ei kuitenkaan vauhkoonnu kissoista, mutta kaikkien mielenrauhan kannalta olisi varmaan leppoisampaa, että se saisi elellä kissattomassa kodissa. Rapsutukset kelpaavat Alunithalle oikein hyvin ja se myös juttelee melko paljon hurmaavasti öristen ja mölisten.  Kotihoitajan mukaan Alunitha ei turhia hauku, mutta saattaa sanoa asiasta. Alunitha majailee edelleen pihakoirana, joten tuleva koti ehtii kyllä harjoitella sisäsiisteyttä tämän neidin kanssa. Alunitha on avoin ja reipas nuori tyttö, jossa on kotikoiran ainekset kohdallaan.

 

1.3.2018
Leikkisälle Alunithalle on lisätty luminen video. 

 

24.1.2018
Alunitha elelee edelleen Ioanan naapurin pihalla eikä se tiedä, millaista arki kotikoirana voisi olla. Se on erittäin leikkisä ja hyvin energinen koira. Tämän puuhaneidin tulevan kodin kannattaakin varautua siihen, että koiralle on syytä keksiä paljon sallittua tekemistä tai sen kanssa kannattaa harrastaa jotain, mihin se saa purettua energiansa. Alunitha on sterioitu hetki sitten. Sille on myös lisätty uusi video.

 

20.12.2017
Alunithalle on lisätty kaksi videota, joista toinen on kuvattu koiran ollessa sisällä  ja toinen ulkona hihnakävelyllä.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Alunitha saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alunitha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Alunitha tulee Suomeen steriloimattomana nuoren ikänsä vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alunithan yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa