Päivitetty 08.01.2018

Kotia etsivä koira: BELLES (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:
26.11.2017 
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei.

Nyt marraskuussa on kuitenkin se hetki, jolloin tarhalla käyneet aktiivimme totesivat kolmikon olevan valmiita hakea sitä omaa kotiaan meidän avulla.

Belles on ujoin kolmikosta. Tytöllä on musta merkki kuonossaan mutta muuten neitokainen muistuttaa kovasti siskojaan. Belles suhtautuu vieraisiin kiinnostuneesti mutta käy hakemassa rohkeuttaa kopistaan, kun taas sisarukset hössöttää enemmän vieraiden ympärillä. Ioana nostaa Bellesin kopin katolle tarkempien kuvien toivossa mutta tämä on hieman liian jännittävä Bellesille, joka jäätyy tilanteessa. Kun tyttö jälleen saa tassut turvallisesti maan pinnalle se rentoutuu hieman enemmän.

Belles tulee hyvin toimeen siskojensa kanssa, kenen kanssa se jakaa häkin. Myös muiden kanssa tyttö on tullut ainakin toistaiseksi toimeen. Korkeutta Bellesillä on nyt reilu 50cm ja rakenteeltaan se on kookkaampi kuin Bellas. Belles tulee vielä kasvamaan hieman. Bellesille etsitään koirakokemusta omaavaa kotia.

Päivitykset:
8.1.2018
Belles nauttii täysin siemauksin siitä, että pääsee juoksemaan, juoksemaan ja juoksemaan! Kuten videolta näkyy, tyttö on elämäniloinen ja sismmiltään todella ihmisrakas typy. Missä on se Bellesin oma koti, johon tämä kultainen tyttö saisi muuttaa tuoden mukanaan rutkasti onnea ja iloa?


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Belles saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Belles on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bellesin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.