Päivitetty 07.01.2018

Kotia etsivä koira: BORYA (Kristalin pennut)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa, Varsinais-Suomi
Kastroitu

 

 

Taustat ja perustiedot:

Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen Borya odottaa omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä vuonna 2016  Ioana Bodean löysi kadulle synnyttäneen koiran, seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Onevettiin ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya.  Alla oleva video on löytöpaikasta.

Borya, eli tuttavallisemmin Bonu sai kodin ja matkusti toukokuussa 2017 Suomeen.
Valitettavasti Bonun ja perheen 9-vuotiaan tytön yhteiselo muodostui ongelmaksi ja Bonu palasi kotia etsiviin koiriin. Bonu pelkää lapsia ja saattaa näykätä näitä. Bonulla on myös jonkinasteinen miespelko.

Bonulle etsitään sitoutunutta aikuiskotia, rauhallisemmalta alueelta. Kodissa voi olla entuudestaan narttukoiria, mutta ainoanakin koirana Bonu pärjää.

Bonu on noin 53cm korkea. Painoa on 25 kg ja massaa tulee varmasti iän myötä lisää. Rakenteeltaan Bonu on korkeuttaan pidempi koira.

Nykyinen tilanne:

26.12.2017
Bonun hoitopaikkaan saapui sen sisko Ivanna. Sisarukset selvästi tunnistivat toisensa ja Bonu onkin opastanut siskoaan talon tavoille.
Bonu seuraa hoitopaikan äitiä kuin varjo, se onkin yhden ihmisen koira ja naisen koira. Miehiin kohdistuneessa pelossa Bonu on edennyt paljon. Se ei luimi enää nurkissa hoitopaikan miesten ilmestyessä huoneeseen, vaan menee rohkeasti hakemaan rapsutuksia ja silityksiä. On se jopa kömpinyt sohvalle viereen maatekin!
Bonu matkustaa vallan upeesti autossa ja perusluonteeltaan se on utelias koira. Tämän koiran kanssa voisi harrastaa vaikka ja mitä. Se tykkää yhdessä tekemisestä ja asioiden opetteluista. Niin…ja se on todella fiksu!

21.10.2017
Bonu on hyvin läheisyyden kaipuinen poika. Se osaa istua ja mennä maate. Se on myös sisäsiisti ja osaa itse pyytää ulos, raapimalla ovea tassullaan. Bonu osaa kulkea hihnassa melko hyvin ja aidatulla alueella sitä voi pitää vapaana, se tulee hienosti kutsuttaessa luokse. Se on fiksu ja nopea oppimaan uusia asioita… osaa jopa avata ovia.
Tyypillisen pennun tavoin se tuhoaa myös tavaroita. Erityisesti silloin, kun ihmiset eivät ole paikalla.

Bonun hoitopaikassa on kissoja ja useampi koira. Poika tulee hienosti toimeen hoitopaikan narttukoirien kanssa ja sen paras kaveri onkin erittäin energinen koiramummo Nadja. Uroskoirille Bonu hiukan ajoittain uhittelee, joten uroksien seuraan Bonua ei varmuudeksi luovuteta. Kissoja Bonu pentumaisesti innostuu jahtaamaan.
Bonu on luonnossa aika komea koira. Sillä on sudenharmaa turkki ja hauskat luppakorvat.

28.2.2017
Lisätty video helmikuun lopulta.

21.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”.
Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Borya vetäytyi aluksi koppiin, ihmettelemään vieraita aran äitinsä rinnalle. Ei siis ole ihan varmaa onko ujo tai vaan rauhallisempi kuin muut pennut. Borya tulee kuitenkin hetken tuumailtuaan itse ihmisen luokse ja voi rakkaus. Siinä missä muut pennut riekuu, niin tämä on itse rauhallisuus. Se tepastelee kömpelösti ihmisen luokse, painautuu syliin ja pyllähtää siihen selälleen silmät onnesta sirillään. Se on mielettömän kohtelias, lempeä ja hellä jo tässä iässä. Täydellinen tyyppi! Välillä se urisee hauskasti, kun saa maharapsuja ja on hirmu onnellinen. Ei villiinny missään vaiheessa, vaikka muut vouhottaa jaloissa, vaan seisoskelee ja odottaa hiljaisena omaa vuoroaan ja pyllähtää selälleen rapsutuksia varten.
Kooltaan Borya on toiseksi isoin pentu.

26.4.2017
Lisätty video huhtikuulta, jossa pennut tutustuvat kissoihin.

7.5.2017
Lottovoitto napsahti Boryan kohdalle! Pikkuinen sai nimensä eteen tekstin varattu ja sitä odottaa ikioma koti <3

27.5.2017
Borya lensi tänään ikiomaan kotiinsa. Onnea perheelle ja hyvää elämää pikkuiselle Boryalle!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Borya  tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Borya saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Borya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.