Päivitetty 03.01.2018

Kotia etsivä koira: BRUNO MARS


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan ennen suomeentuloa


Perustiedot ja tausta (Päivitetty 3.1.2018)
Mihai Grigorie on Romanialainen eläinsuojelija, jonka kanssa Kulkurit on tehnyt jo pidempään yhteistyötä sterilointien saralla. Hänen perustamallaan M.G. Rescuen tarhalla asuu ympärivuotisesti noin 80 koiraa joista adoptio-ohjelmaamme valikoituu kerrallaan muutamia onnekkaita kodinetsijöitä. Yksi näistä koirista on hupsu Bruno Mars jolla on unelma: oma koti ja rakastava perhe Suomessa. Tarhalla Bruno on elänyt viime kesästä lähtien. Silloin Mihain ystävä löysi pojan harhailemasta kodittomana kadulta. Aluksi hän suunnitteli pitävänsä koiran itse, mutta päättikin sitten tuoda sen tarhalle.

Bruno Mars on aktiivinen pojankloppi joka keksii aina pientä puuhaa itselleen. Välillä se pääsee juoksentelemaan vapaaksi tarhan aidatulle pihalle ja nauttii näistä hetkistä täysin rinnoin. Brunolla tuntuu olevan pieni pilke silmäkulmassa ja vaikuttaa siltä, että se hymyilisi koko ajan. Bruno pyytää aina muita koiria leikkimään ja touhuilee itsekseen jos muut eivät lähde leikkiin mukaan.

Bruno Mars tulee toimeen muiden koirien kanssa, ja pystyy asumaan samassa  tarhassa sekä narttujen että urosten kanssa. Välillä Bruno pyrkii dominoimaan toisia koiria. Tähän käytökseen vaikuttaa varmasti tilojen ahtaus ja virikkeettömyys. Tarhalla Bruno haukkuu kun muutkin koirat haukkuvat, mutta ei räksytä turhia.

Ihmisiä Bruno Mars on aluksi hieman jännittää, mutta on kovin kiinnostunut kaikista alusta asti. Kun rohkeus voittaa, rakastaa Bruno Mars silittelyä ja sylittelyä.

Kissojen kanssa Brunoa ei ole testattu.

Bruno Mars on noin 55cm korkea ja painaa reilun 20kg.

3.1.2018
Tapasimme Brunon vieraillessamme Romaniassa marraskuussa 2017. Kun menimme häkin luokse tuli Bruno heti moikkaamaan. Häkin verkkoseinän se koki turvalliseksi ja antoi sen läpi rapsutella itseään ilman ujostelua. Häkkitovereiden kanssa Bruno vaikutti tulevan hyvin toimeen eikä sitä haitannut, että muut koirat tulivat myös meitä tervehtimään. Luonnossa Bruno Mars on komea ja persoonallisen näköinen nuori mies joka todellakin hymyilee koko ajan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bruno Mars saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bruno Mars on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.