Päivitetty 14.06.2017

Kotia etsivä koira: CHANTELLE (Cow Team)


Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Ei Steriloitu

11.11.2016
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään. Nyt pennut Cow-Teamin Casimir, Curt, Corradina, Churro, Charmi, Crady ja Chantelle ovat kasvaneet viiden kuukauden ikään ja vahvistuneet, joten kotimatka voi alkaa.

Chantelle on samanlainen hoppupeppu kuin sisaruksensakin. Tyttö on veljensä Cradyn tavoin hiukan ujo, joten tyttö etsii kotia, jossa voi rohkaistua ja tottua asioihin omaa vauhtiaan ja jossa ei mene maailma nurin, vaikka koiraneiti on vetänyt kitusiinsa teinin uuden glitterkännykän. Chantelle on todella kaunis nuori neiti, ja sisaruksiensa tavoin hänestä kasvaa isohko, n.25-30kg.

21.2.2017
Chantelle on sisaruksiensa tavoin kasvanut paljon ja tullut hyvin tuuhea turkkiseksi kaunottareksi. Ujous on edelleen läsnä tytössä, eikä tyttö oikein uskalla tulla lähelle. Tyttö pysyttelee seinän vieressä, ja sisätiloissa ensikertaa oleminen jännittää, eikä lähde tutkimaan huonetta. Chantelle on ujo myös tutuille työntekijöille mutta menee turvaan Adinan taakse turvaan. Vinkulelu ei oikein tyttöä kiinnostanut. Chantellelle tekisi hyvää päästä pian omaan kotiin rohkaistumaan, ymmärtämään ettei maailma ole niin pelottava paikka oman ihmisen vierellä. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää ujon koiran sielunelämää ja osata rohkaista tyttöä alkaa nauttimaan elämästä. Chantellea ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä ihan pienten lasten perheeseen jossa arki on vielä vilkasta ja menevää.

17.3.2017
Ujohko Chantelle liikkuu reipaasti myös sisällä oudossa tilanteessa vaikka hiukan jännittääkin, ja tyttönen hakeekin paljon tukea sisaruksistaan ja kulkee näiden perässä. Sen verran vieraat ihmiset jännittivät ettei tyttönen  tule vapaaehtoisesti luokse. Chantelle antaa kuitenkin kiinniotettaessa kiltisti käsitellä ja rapsutella itseään, eikä ala panikoimaan.  Chantelle tarvitsee ymmärtävän ja kärsivällisen kodin, joka antaa aikaa ja tukea, jotta neidistä kuoriutuisi reipas ja luottavainen tyttö. Tulevassa kodissa olisi ihanteellista jos  vastassa olisi reipas koirakaveri.

26.5.2017
Chantelle on kaunis tyttö, tulee mieleen susimainen jolkottelija. Chantelle on tarhaolosuhteissa ujo, eikä Chantellen nähty leikkivän kenenkään kanssa ulkoillessa, tyttönen viihtyy omissa oloissaan, seuraillen muiden touhuja. Tämä tosin saattaa kuitenkin muuttua nopeastikin kotiolosuhteissa ja usein näistä “ujoilijoista” kuoriutuukin varsin leikkisät ja touhukkaat tapaukset kun tarhalla vallitseva stressi poistuu, ja turvallisuuden tunne antaa tilaa myös vahvistuvalle itsetunnolle ujouden takaa. Chantelle tarvitsee osaavan, koirakokemusta omaavan kodin, jossa osataan tukea ja antaa tilaa sopivassa suhteessa rohkaisemisen ja turvallisuuden tunteen tuottamiseen.

14.6.2017
Lisätty video.

 

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Chantelle tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Chantelle saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chantelle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chantellen yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

 

 

 

 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.