Päivitetty 24.09.2017

Kotia etsivä koira: CHANTELLE (Cow Team)


Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Steriloitu

24.9.2017
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä 2016, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään.  Nämä  7 pentua nimettiin Cow-Team-  pennuiksi ja Casimir, Curt, Corradina, Churro, Charmi, Crady ja Chantelle ovat jo kasvaneet aikuisiksi.

Chantelle on samanlainen hoppupeppu kuin sisaruksensakin pihalla leikkiessä. Tyttö on kasvaessaan muuttunut vielä ujommaksi, joten Chantelle etsii osaavaa ja aran koiran sielunelämää ymmärtävää kotia, jossa tyttö voi rohkaistua ja tottua asioihin omaa vauhtiaan ja jossa ei mene maailma nurin, vaikka koiraneiti on vetänyt kitusiinsa teinin uuden glitterkännykän, muokannut sohvan ja keittiön pöydän uuteen muotoon. Chantelle on todella kaunis nuori neiti, ja sisaruksiensa tavoin hänestä on kasvanut isohko, n.55cm ja n.25-30kg neiti.

Päivitykset vanhimmasta uusimpaan
21.2.2017
Chantelle on sisaruksiensa tavoin kasvanut paljon ja tullut hyvin tuuhea turkkiseksi kaunottareksi. Ujous on edelleen läsnä tytössä, eikä tyttö oikein uskalla tulla lähelle. Tyttö pysyttelee seinän vieressä, ja sisätiloissa ensikertaa oleminen jännittää, eikä lähde tutkimaan huonetta. Chantelle on ujo myös tutuille työntekijöille mutta menee turvaan Adinan taakse turvaan. Vinkulelu ei oikein tyttöä kiinnostanut. Chantellelle tekisi hyvää päästä pian omaan kotiin rohkaistumaan, ymmärtämään ettei maailma ole niin pelottava paikka oman ihmisen vierellä. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää ujon koiran sielunelämää ja osata rohkaista tyttöä alkaa nauttimaan elämästä. Chantellea ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä ihan pienten lasten perheeseen jossa arki on vielä vilkasta ja menevää.

17.3.2017
Ujohko Chantelle liikkuu reipaasti myös sisällä oudossa tilanteessa vaikka hiukan jännittääkin, ja tyttönen hakeekin paljon tukea sisaruksistaan ja kulkee näiden perässä. Sen verran vieraat ihmiset jännittivät ettei tyttönen  tule vapaaehtoisesti luokse. Chantelle antaa kuitenkin kiinniotettaessa kiltisti käsitellä ja rapsutella itseään, eikä ala panikoimaan.  Chantelle tarvitsee ymmärtävän ja kärsivällisen kodin, joka antaa aikaa ja tukea, jotta neidistä kuoriutuisi reipas ja luottavainen tyttö. Tulevassa kodissa olisi ihanteellista jos  vastassa olisi reipas koirakaveri.

26.5.2017
Chantelle on kaunis tyttö, tulee mieleen susimainen jolkottelija. Chantelle on tarhaolosuhteissa ujo, eikä Chantellen nähty leikkivän kenenkään kanssa ulkoillessa, tyttönen viihtyy omissa oloissaan, seuraillen muiden touhuja. Tämä tosin saattaa kuitenkin muuttua nopeastikin kotiolosuhteissa ja usein näistä “ujoilijoista” kuoriutuukin varsin leikkisät ja touhukkaat tapaukset kun tarhalla vallitseva stressi poistuu, ja turvallisuuden tunne antaa tilaa myös vahvistuvalle itsetunnolle ujouden takaa. Chantelle tarvitsee osaavan, koirakokemusta omaavan kodin, jossa osataan tukea ja antaa tilaa sopivassa suhteessa rohkaisemisen ja turvallisuuden tunteen tuottamiseen.

14.6.2017
Lisätty video.

16.7.2017
Tapasin suloisen Chantellen viime viikoisella romanianreissulla, ja Chantelle on hyvin pitkälti juuri sellainen kuin aikaisemmin on kuvailtu. Tyttönen on hieman ujoilia, ja tarvitsee aikaa rohkaistuakseen tulla tutustumaan vieraaseen ihmiseen, nyt oli monta uutta ja erilaista asiaa kuvaustilanteessa, äkisti nousseen ukkosmyrskyn takia jouduimme tulemaan pieneen sisätilaan, monta vierasta ihmistä, hälinää ja samassa huoneessa toisella puolella tapahtuva remontointi jännitti tyttöstä aika paljon. Aistejaan tyttönen käytti ahkerasti, eikä jännitys painanut liiaksi että olisi jähmettynyt paikalleen. Namit maistui lattialta ja tuli tyttönen sitten lopulta kädestäkin niitä hakemaan. Tuuhea talviturkki on vaihtunut kevyempään kesämalliin. Herkkä, muiden takana pälyilevä ja äärettömän kaunis Chantelle olisi valmis matkustamaan omaan kotiin. Toivottavasti se oma koti löytyisikin pian, ettei tämä jo yli vuoden ikään ehtinyt tyttönen tulisi ujommaksi stressaavassa tarhaympäristössä vaan pääsisi rohkaistumaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä.

24.9.2017
Voi Chantelle. Tyttönen ei juurikaan tullut tutustumaan vieraisiin ihmisiin vaan pysytteli omissa oloissaan ja jolkotteli omia reittejään pihalla. Tämän neidin olisi hyvin tärkeää päästä pian omaan kotiin, opettelemaan kotikoiran elämää omaan tahtiin. jospa tytön surumielisyys vaihtuisi hymyyn. Lisätty uusia kuvia ja video.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Chantelle saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chantelle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chantellen yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.