Päivitetty 16.07.2017

Kotia etsivä koira : CHARMI (Cow Team)


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Onevet)
Kastroitu

11.11.2016
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään. Nyt pennut Cow-Teamin Casimir, Curt, Corradina, Churro, Crady, Chantelle ja Charmi, ovat kasvaneet viiden kuukauden ikään ja vahvistuneet, joten kotimatka voi alkaa.

Charmi pojalla on kullanvärinen kaunis, paksu karva. Touhukas poika sisaruksiensa kanssa. Sylissä poika malttaa lakata hepuloimasta ja ryhtyy pussailemaan. itsevarmana poikana Charmilla on häntä pystyssä koko ajan. Hetkeksi, kun on syliin rauhoittunut ja aikansa pussaillut, Charmi haluaa lähteä moikkaamaan muitakin ihmisiä. Hyvin leikkisä, sosiaalinen ja reipas poika ja mielellään lähtisi häkin oven raosta mukaan tutustumaan isoon maailmaan. Charmista kasvaa sisaruksiensa tapaan isohko poika, n. 25 -30kg.

12.2.2017
Charmi poika on kasvanut komeaksi nuorukaiseksi. Poika tulee tekemään tuttavuutta vieraisiin vaikka nuorukainen onkin ensimmäistä  kertaa sisätiloissa, poikaa hiukan jännittää uusi asia, mutta antaa vähän rapsutella vieraiden ihmisten, ja tuttu ihminen, Adina, saa käsitellä enemmänkin. Vaikka tilanne on täysin uusi ja tuntematon, poika rentoutuu pian ja alkaa leikkiä leluilla, ja seurustelee sisarustensa kanssa. Varmasti tämä komea poika reipastuisi omassa kodissa piankin, ja vakaan ja turvallisen oman ihmisen kanssa olisi hyvä alkaa opetella kotikoiran elämää, nauttia siitä nuoren pojan sydämellä ja iloita jokaisesta päivästä.

17.3.2017
Charmi on Cow-team porukan ilman kotia olevista rohkein pentu. Poika juoksentelee hänelle hiukan oudossa tilanteessa sisälläkin reippaasti ympäriinsä ja poika käy tutustumassa myös vieraisiin. Charmi antaa nätisti lähestyä ja käsitellä, poika on ihmistä kohtaan todella kiltti ja ystävällinen. Charmi on älyttömän komea tyyppi tuuheassa pörröisessä turkissaan. Poika on hyvin lempeä ja sosiaalisen oloinen nuorukainen. Charmi ei säiky ihmeellisistäkään jutuista sen kummemmin, vaan suhtautuu uteliaasti esimerkiksi putoavaan huiviin. Charmi on sellainen hauska tyyppi jonka touhuilua on mukava seurailla. Toivottavasti pojan koti löytyisi pian, tälläinen pojankoltiainen on varmasti loistava seuralainen jonka kanssa olisi mahdollisuus erilaisiin harrastuksiin.

26.5.2017
Charmi tuli moikkaamaan ihmisiä ja haistelemaan reippaasti, mutta ei jaksanut kuumana päivänä ryhtyä suurempiin leikkeihin muiden kanssa. Rauhallinen luonne ainakin hellepäivinä. Karvan vaihdosta huolimatta Charmi on edelleen yhtä komea kuin ennenkin, ja karismaattisen pojan soisi pian pääsevän omaan kotiin, nauttimaan kotikoiran elämästä.

14.6.2017
Lisätty video.

16.7.2017
Charmi. Nimensä mukainen pikku poika, tai nuori uros kun nyt jo yli vuoden ikään ehtinyt. Heinäkuun reissullamme tapasin pojan, eikä poika paljon arastellut vieraita ihmisiä, eikä outoa tilannetta, ukkosmyrskyn takia siirryimme sisätiloihin, pieneen huoneeseen, jonka toisella puolella remontoitiin. Monia ihmisiä melko pienessä tilassa, eikä Charmi ollut moksiskaan, vaan häntä heiluen kävi moikkaamassa kaikki, antoi suukot ja jatkoi touhottamistaan, namien syöntiä lattialta ja ihmisten seurailua uteliaana. Kyllä tämän rohkelikon soisi jo pian päästä omaan kotiin, antamaan kaikki rakkaus perheelleen ja ottamaan isoin askelin ilo irti stressittömästä ja vapaasta elämästä vailla huolen häivää huomisesta. Muhkea talviturkkin on vaihtunut kevyeen kesäkuosiin ja poika näyttääkin hitusen pienemmältä.

Videoita ja kuvia lisätty.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Charmi tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Charmi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Charmi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Charmin  yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.