Päivitetty 18.03.2018

Kotia etsivä koira : CHARMI (Cow Team)


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Onevet)
Kastroitu

Perustiedot ja taustat
24.9.217
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä 2016, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään.  Nämä  7 pentua nimettiin Cow-Team-  pennuiksi ja  Casimir, Curt, Corradina, Churro, Crady, Chantelle ja Charmi, ovat jo kasvaneet aikuisiksi.

Charmi pojalla on kullanvärinen kaunis, paksu karva. Touhukas poika sisaruksiensa kanssa. Charmista on kasvanut sisaruksiensa tapaan isohko poika, n. 25 -30kg.

 

Nykytilanne:
Hurjan komea Charmi ja Crady asuvat edelleen kahdestaan ulkotarhassa ja häkissä tuntuu olevan oikein hyvä meininki! Jo ennen kuin aktiivimme pääsevät tarhaan sisälle, näkyy umpinaisen oven alta innokkaat tassut ja kuono, kun jompikumpi veljeksistä on tunkemassa vieraita vastaan. Pojat tulevat reippaasti ihmisen luo ja ovat kiinnostuneita aivan kaikesta, kameran äänestä, ihmisistä, toisistaan. Charmi  ei vältä kosketusta, Poika oikein jää rapsuteltavaksi ja hieroo itseään vierasta vasten. Välillä  Charmi hypähtelee kauemmas, mutta tulee takaisin. Reipastunut viime kerrasta, eikä pojan kuultu käyttävän ääntään.

Päivitykset
27.11.2017
Veljekset Charmi ja Crady ovat muuttaneet omaan uuteen ulkotarhaan kaksistaan jakamaan tilan. Tämä on tehnyt veljeksille hyvää. Charmi ei vaikuta stressaantuelta, eivätkä veljekset enää nahistele. Charmi on reippaampi vieraiden kanssa.Molemmat veljekset ovat kiinnostuneita ihmisistä, pysyttelevät lähellä ja syövät nameja kädestä sulassa sovussa. Hiukan Charmi aluksi vähän väistää vieraan kosketusta, mutta tulee kuitenkin tykö. Hetken päästä Charmi antaa jo rapsutella ja tyytyväisesti on lähellä. Charmi on sellainen poika, jolle toivoisi oman kodin löytyvän, jossa saisi reipastua ja alkaa nauttimaan elämästä, ilman stressaavaa ympäristöä ja voisi nauttia kaikesta mitä oma ihminen keksisi hemmotellaakseen poikaa, unohtamatta kaikkea sitä liikuntaa ja aktiviteettiä mistä tämä vekkuli nauttisi varmasti äärettömästi. Lisätty kuvia ja video.

24.9.2017
Syyskuisella reissullaan aktiivimme tapasivat taas Charmi pojan. Ensimmäinen lause : Ihastuttava pojankoltiainen! Charmilla on touhukas poika ja koko ajan kova meno päällä, se juoksee ympäriinsä ja hakee kaikkia leikkimään kanssaan. Nuorta miestä selvästi menot ja kiireet painavat päälle – niin vähän aikaa nauttia hetken elämästä ja niin paljon hauskaa tekemistä! Charmi tulee reippaasti ihmisen luo, muttei luonnollisesti ehdi jäämään turisemaan pidemmäksi aikaa. Seuraava kaveri odottaa jo! Charmi on aivan älyttömän leikkisä ja utelias, kerrassaan mahtava tyyppi. Charmi on urokseksi todella siro ja äärimmäisen kaunis. Poika ei narise ruoastaan muille eikä hauku lainkaan vierailun aikana. Tämä kultainen poika tarvitsee kodin josta löytyy menoa ja meininkiä, ja jossa osataan nauraa sen kanssa yhdessä elämälle, ottaa ilo irti ilman suurempia vakavuuksia ja mökötyksiä. Charmi nostaa taatusti hymyn korviin asti, ja antaa täyden lastin rakkautta omalle perheelleen. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

16.7.2017
Charmi. Nimensä mukainen pikku poika, tai nuori uros kun nyt jo yli vuoden ikään ehtinyt. Heinäkuun reissullamme tapasin pojan, eikä poika paljon arastellut vieraita ihmisiä, eikä outoa tilannetta, ukkosmyrskyn takia siirryimme sisätiloihin, pieneen huoneeseen, jonka toisella puolella remontoitiin. Monia ihmisiä melko pienessä tilassa, eikä Charmi ollut moksiskaan, vaan häntä heiluen kävi moikkaamassa kaikki, antoi suukot ja jatkoi touhottamistaan, namien syöntiä lattialta ja ihmisten seurailua uteliaana. Kyllä tämän rohkelikon soisi jo pian päästä omaan kotiin, antamaan kaikki rakkaus perheelleen ja ottamaan isoin askelin ilo irti stressittömästä ja vapaasta elämästä vailla huolen häivää huomisesta. Muhkea talviturkkin on vaihtunut kevyeen kesäkuosiin ja poika näyttääkin hitusen pienemmältä.

Videoita ja kuvia lisätty.

26.5.2017
Charmi tuli moikkaamaan ihmisiä ja haistelemaan reippaasti, mutta ei jaksanut kuumana päivänä ryhtyä suurempiin leikkeihin muiden kanssa. Rauhallinen luonne ainakin hellepäivinä. Karvan vaihdosta huolimatta Charmi on edelleen yhtä komea kuin ennenkin, ja karismaattisen pojan soisi pian pääsevän omaan kotiin, nauttimaan kotikoiran elämästä.

17.3.2017
Charmi on Cow-team porukan ilman kotia olevista rohkein pentu. Poika juoksentelee hänelle hiukan oudossa tilanteessa sisälläkin reippaasti ympäriinsä ja poika käy tutustumassa myös vieraisiin. Charmi antaa nätisti lähestyä ja käsitellä, poika on ihmistä kohtaan todella kiltti ja ystävällinen. Charmi on älyttömän komea tyyppi tuuheassa pörröisessä turkissaan. Poika on hyvin lempeä ja sosiaalisen oloinen nuorukainen. Charmi ei säiky ihmeellisistäkään jutuista sen kummemmin, vaan suhtautuu uteliaasti esimerkiksi putoavaan huiviin. Charmi on sellainen hauska tyyppi jonka touhuilua on mukava seurailla. Toivottavasti pojan koti löytyisi pian, tälläinen pojankoltiainen on varmasti loistava seuralainen jonka kanssa olisi mahdollisuus erilaisiin harrastuksiin.

12.2.2017
Charmi poika on kasvanut komeaksi nuorukaiseksi. Poika tulee tekemään tuttavuutta vieraisiin vaikka nuorukainen onkin ensimmäistä  kertaa sisätiloissa, poikaa hiukan jännittää uusi asia, mutta antaa vähän rapsutella vieraiden ihmisten, ja tuttu ihminen, Adina, saa käsitellä enemmänkin. Vaikka tilanne on täysin uusi ja tuntematon, poika rentoutuu pian ja alkaa leikkiä leluilla, ja seurustelee sisarustensa kanssa. Varmasti tämä komea poika reipastuisi omassa kodissa piankin, ja vakaan ja turvallisen oman ihmisen kanssa olisi hyvä alkaa opetella kotikoiran elämää, nauttia siitä nuoren pojan sydämellä ja iloita jokaisesta päivästä.

——————————————————————————————————————————-Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Charmi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Charmi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Charmin  yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.