Päivitetty 09.04.2018

Kotia etsivä koira: CICILIA


Syntymäaika: 01/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat
Glinan kylä sijaitsee hetken ajomatkan päässä Romanian pääkaupungin Bukarestin keskustasta. Tässä pienessä kylässä sijaitsee yhden Kulkurien pääyhteistyökumppanin, Asociatia A Doua Sansan, tarha. Tarhalla on jatkuvasti noin 250 koiraa ja uusia tulokkaita olisi jonoksi. Yhtä Glinan mutaista häkkiä asuttaa siskokset Cindi ja Cicilia. Nämä tyttöset ollaan haettu jo kolme vuotta sitten tehtaan pihapiiristä, kun tehtaan omistaja oli ilmoittanut tappavansa pennut ellei niitä oteta tarhalle. Asociatia A Doua Sansan toinen perustaja ja yhteistyökumppanimme, Carmen Mandescu, oli hakenut pennut Glinan tarhalle sillä ehdolla, että sai viedä emon steriloitavaksi. Molemmat, Cindi ja Cicilia, ovat olleet tähän asti liian arkoja adoptio-ohjelmaamme, mutta ovat nyt rohkaistuneet hienosti. Tytöt ovat edelleen ujoja ja tulevat tarvitsemaan kärsivälliset ja osaavat kodit. Toivottavaa kodilta olisi myös ymmärtää aran koiran sielunelämää.

Tullessamme Cindin ja Cicilian häkille molemmat tytöt olivat aidalla meitä vastassa hännät heiluen. Mennessä häkkiin sisälle tytöt hieman perääntyvät, mutta heidät on helppoa houkutella luokse nameilla. Jos tilanne pääsee liian jännäksi, niin tytöt piiloutuvat koppeihinsa. Sinne siskoksia saa kyllä mennä rapsuttelemaan ja kopeloimaan. Cicilia uskaltautuu jopa hieman heiluttamaan häntää, vaikka tilanne selvästi on tytölle jännä.  Ihmisen siirryttyä kauemmas, molemmat tytöistä palautuu todella nopeasti ja kömpivätkin melkein saman tien hakemaan uudestaan nameja. Potentiaalia tytöissä on siis vaikka millä mitalla. Ainoa asia mitä tytöt tällä hetkellä tarvitsisivat on aika ja mahdollisuudet. Tarhalla, missä ihmiskontakteja on hyvin vähän, rohkeistuminen on melkeinpä mahdotonta.

Cicilian tulevassa kodissa voisi olla reipas ja tasapainoinen koirakaveri odottamassa. Tytöillä on omassa häkissään ollut vaihtuvasti uros koiria kaverina ja jokaisen uuden tulokkaan tytöt ovat ottaneet häntä heiluen vastaan. Nartuista ei ole tarkempaa tietoa, mutta kovinkaan saman ikäisen nartun kaveriksi Ciciliaa ei tulla luovuttama an.

Cicilia ei olla juurikaan kuultu haukkuvan tarhalla.

Cicilia on noin 45cm korkea ja painaa noin 13kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

09.04.2018
Cicilia ja häkkikaverinsa Cindi meinasivat suoranaisesti pyörtyä onnesta maaliskuussa saadessaan jälleen aktiiveitamme vieraakseen. Neitokaiset saivat aktiiveiltamme ja koirilta tuoksuvan huivin haisteltavakseen ja kaksikko nappasikin huivin heti yhteistuumin ja kiikuttivat sen omaan koppiinsa. Siellä sitä oli turvallista haistella ja tutkia. Cicilia oli tällä kertaa siskoaan Cindiä vaisumpi ja ujompi jälleen. Cicilia pysyttelikin suurimmaksi osaksi noin puoli metriä siskonsa takana ja tarkkaili tilannetta hakien välillä kopistaan turvaa. Mahdollisuuden tulleen Ciciliakin kuitenkin uskaltautuu itsenäisesti haistelemaan vieraita. Cicilia tulee varmasti tarvitsemaan tulevassa kodissaan aikaa ja rohkaisua. Ciciliaan näyttäisi parhaiten toimivan tutustuminen hajujen kautta ja niin sanotusti eleetön rohkaisu. Cicilia tarvitsee ohjausta ja tsemppausta, mutta kimittäminen ja ylimalkainen käsillä viuhtominen ja ilakointi olisi varmasti tytölle liikaa.

04.11.2017
Saimme ihania kuulumisia Ciciliasta, joka on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Cicilia on viime kuukausien aikana reipastunut varsinkin tutun ihmisen kanssa ja tytöstä on kuoriutunut varsinainen nautiskelija. Rapsutukset ovat parhautta ja Cicilia nauttiikin saadessaan huomiota. Romaniassa asuva aktiivimme Veera, on tehnyt paljon töitä tyttöjen sosiaalistamisen eteen ja Veeran Cicilia ottaakin äärimmäisen innoissaan vastaan. Cicilia pyörii kuin hyrrä, pomppii, ilakoi, viuhtoo ja virnuilee, kun Veera saapuu tervehtimään tyttöjä. Cicilian onnella ei yksinkertaisesti ole rajoja ja tyttö ei meinaakkaan millään pysyä aloillaan innostuksissaan. Cicilia on todella sopuisa muiden koirien kanssa ja tytöt ovatkin saaneet jälleen uuden häkkikaverin, jonka kanssa kaikki on mennyt äärimmäisen hyvin. Cicilia on kertakaikkiaan valmis pakkaus omaan kotiinsa! 

27.05.2017

Aktiivimme tapasivat Cicilian ja siskonsa Cindin jälleen toukokuussa. Cicilia on näistä kahdesta se ujompi tapaus ja turvautuikin paljon Cindiin. Mitä Cindi edellä, sitä Cicilia perässä! Ciciliaa voisikin olla kotona odottamassa kaveri, johon se saisi sitten tulevaisuudessa turvautua tarpeen tullen.

Ujohkon ulkokuoren alla on kuitenkin ihana, herttainen ja kujeileva tyttönen. Aktiivimme totesivat Cicilian vaikuttavan sellaiselta tyypiltä, kellä on jekut mielessä. Cicilia osoittaa myös uteliaisuutta kaikkea uutta kohtaa, mutta vielä näissä tilanteissa jännitys voittaa. Kotiuduttuaan ja suurimman jännityksen laannuttua Ciciliasta kuoriutuu varmasti mitä mainioin, ja kaunein, kumppani, mitä voi vaan toivoa.

————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cicilia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cicilia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa