Päivitetty 11.12.2017

Kotia etsivä koira: CRADY (Cow team)


Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Onevet)
Kastroitu

PERUSTIEDOT JA TAUSTAT
24.9.2017
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä 2016, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään.  Nämä  7 pentua nimettiin Cow-Team-  pennuiksi ja Casimir, Curt, Corradina, Churro, Charmi, Chantelle ja Crady ovat jo kasvaneet aikuisiksi.

Crady oli pentujoukosta pieni ujoliini, poika kaipasi pentuna pientä rohkaisua ja tilaisuuksia oppia itseluottamusta. Pienen ujouden takana on iloinen ja touhukas poika, joka taatusti rakastaa ihmistä koko pojan kokoisella sydämellään, kunhan oppii vähän luottamaan. Vakaassa ja turvallisessa kotiympäristössä poika varmasti rohkaistuisi pian. Cradystä on muiden sisaruksiensa tavoin tullut isohkon kokoinen  n. 55cm korkuinen ja n.25-30 kg poika.

Päivitykset
27.11.2017
Veljekset Crady ja Charmi ovat muuttaneet omaan uuteen ulkotarhaan kaksistaan. Tämä muutos on tehnyt veljeksille hyvää. Crady ei vaikuta stressaantuneelta, eivätkä veljekset enää nahistele. Molemmat pojat ovat aiempaa reippaampia vieraiden kanssa. Pojat kiinnostuvat ihmisistä, pysyttelevät lähellä ja syövät nameja kädestä sulassa sovussa.Molemmat hiukan väistävät vieraan kosketusta, mutta tulevat kuitenkin tykö. Crady on vähän ujompi. Reipastuisi todennäköisesti lisää kotona nopeastikin, ja oma koti olisikin mahtava asia tälle nuorelle upealle pojalle, jossa on potentiaalia ja mahdollisuuksia mihin vain oman ihmisensä kanssa. Lisätty pari kuvaa, ja video.

24.9.2017
Crady on samaa sarjaa kuin veljensä Charmi, nuori mies, jolla on valtavasti elämänhalua ja -iloa. Myös Crady on äärimmäisen komea ja siro koira. Crady on nopea kuin tuulispää, ja viilettääkin hymy korvissa mielissään pihaa ympäri. Pojalla on tosin aavistuksen enemmän malttia kuin veljellään, ja malttaakin keskittyä ja olla paikoillaan hieman kauemmin. Crady on tällä hetkellä noin 55 cm korkea kojootin näköinen poika. Omassa kodissa tämä nuori herra varmasti puhkeaisi täyteen loistoonsa ja saisi antaa kaiken elämänilonsa myös omalle perheelleen tehden arjesta varsin riemukasta.

16.7.2017
Crady poikanen on kasvanut jo miehen mittaan, eli yli 1 vuotiaaksi junnuksi. Pentumainen pyöreys on kadonnut ja tilalle on tullut salskea nuorimies, lyhyessä kesäturkissaan.  Heinäkuisella aktiivimatkalla tapasin pojan, ja hän on kyllä sellainen hurmaava, jollain tavalla herkkä ja silti äärettömän utelias ja rohkea. Uudessa tilanteessa, jossa oli monta uutta asiaa ukkosmyrskystä johtuen pieneen sisätilaan siirtymisestä samassa huoneessa olevaan remontointiin Crady asennoitui ensin hiukan ihmetellen, ja siitä nopeasti uteliaisuuteen ja vauhdikkaaseen hyppelyyn, joten kuvaaminen oli hiukan haasteellista. Crady on sellainen koira, jonka touhuilua voisi katsella, hymyn kare suupielessä ja miettiä samalla hiukan surumielisesti miksei poika ole löytänyt jo omaa kotiaan? Niitä ihmisiä, joiden kanssa jakaa kaikki ilot ja surut, antaa rakkautta ja käpertyä illalla pehmeään sänkyyn, tukeutua jos jännittää ja näyttää miten nuoresta kasvaa komea aikuinen. Rohkea ja tasapainoinen tyttökaveri olisi plussaa seuralliselle Cradylle tulevassa kodissa.

Lisätty videoita ja kuvia

26.5.2017
Komea Crady tulee tervehtimään ystävällisesti, reippaammin kuin aikaisemmin. Cradystä tulee mieleen pentumainen ketunpoika. Karvanvaihto menossa, joten vähän villinnäköinen, mutta noin ylipäätään on komea poika ja sopii monenlaiseen kotiin. Ei ehkä kuitenkaan ihan ensimmäiseksi koiraksi oltuaan koko ikänsä tarhalla, vaan koiranlukua taitoa omaavaan kotiin, jossa osataan ottaa tarhaelämästä kotikoiraksi sopeutuminen huomioon kokonaisvaltaisesti, jos hurmurilla kestää hetken oppia ja sisäistää kaikki kunnon koirakansalaisen opit.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

17.3.2017
Crady liikkuu reippaan uteliaasti myös sisällä ollessaan, viime kerrasta paljon reippaammin. Käy rohkeasti moikkaamassa myös vieraita ihmisiä. Alkuun poika vähän väistää jos ihminen yrittää lähestyä, mutta hyvin nopeasti koltiainen vain antautuu tilanteeseen ja antaa käsitellä. Crady vähän jännittää rapsutellessa ja kosketellessa mutta on kiltisti ja rauhallinen. Varmasti Cradysta kuoriutuu rohkeampi, sisimmiltään pienen ujouden alla on ystävällinen ja lempeä poika, kunhan reipastuu ja saa hyviä kokemuksia. Tulevalla kodilla on hyvä olla ymmärtäväinen ja kärsivällinen ote, eikä jo valmiiksi kodissa oleva reipas koirakaveri olisi ollenkaan hullumpi juttu sosiaaliselle poijalle, kaveri antaisi myös tukea ja turvaa kotikoirana opetteluun.

21.2.2017
Crady on kasvanut hurjasti, hänestä on tullut upea turkkinen, vanttera pojankloppi. Poika on ensimmäistä kertaa sisätiloissa, hiukan hämmentynyt mutta tutkii uutta tilaa, ujous on edelleen läsnä eikä poika oikein rohkaistu tulemaan luokse, mutta uteliaisuus voittaa ja poika  käy takaa päin nuuskimassa ihmisiä. Vinkulelu kiinnostaa kovin, ja varmasti poika rohkaistuisi omassa kodissa, ajan ja turvallisten rutiinien kanssa. Poika olisi kaikinpuolin jo valmis matkustamaan omaan kotiin opettelemaan kotikoiran oppeja ja nauttimaan kodin lämmöstä, leluista ja rakkaudesta

 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Crady saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Crady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cradyn  yhteyshenkilönä toimii Nora Anttila.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.