Päivitetty 14.06.2017

Kotia etsivä koira: CRADY (Cow team)


Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Onevet)
ei kastroitu

11.11.2016
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään. Nyt pennut Cow-Teamin Casimir, Curt, Corradina, Churro, Charmi, Chantelle ja Crady ovat kasvaneet viiden kuukauden ikään ja vahvistuneet, joten kotimatka voi alkaa.

Crady on pentujoukosta pieni ujoliini, poika kaipaa pientä rohkaisua ja tilaisuuksia oppia itseluottamusta. Pienen ujouden takana on iloinen ja touhukas pentu, joka taatusti rakastaa ihmistä koko pojan kokoisella sydämellään, kunhan oppii vähän luottamaan. Vakaassa ja turvallisessa kotiympäristössä poika varmasti rohkaistuisi pian. Cradystä kasvaa muiden sisaruksiensa tavoin isohkon kokoinen n.25 – 30kg poika.

21.2.2017
Crady on kasvanut hurjasti, hänestä on tullut upea turkkinen, vanttera pojankloppi. Poika on ensimmäistä kertaa sisätiloissa, hiukan hämmentynyt mutta tutkii uutta tilaa, ujous on edelleen läsnä eikä poika oikein rohkaistu tulemaan luokse, mutta uteliaisuus voittaa ja poika  käy takaa päin nuuskimassa ihmisiä. Vinkulelu kiinnostaa kovin, ja varmasti poika rohkaistuisi omassa kodissa, ajan ja turvallisten rutiinien kanssa. Poika olisi kaikinpuolin jo valmis matkustamaan omaan kotiin opettelemaan kotikoiran oppeja ja nauttimaan kodin lämmöstä, leluista ja rakkaudesta.

17.3.2017
Crady liikkuu reippaan uteliaasti myös sisällä ollessaan, viime kerrasta paljon reippaammin. Käy rohkeasti moikkaamassa myös vieraita ihmisiä. Alkuun poika vähän väistää jos ihminen yrittää lähestyä, mutta hyvin nopeasti koltiainen vain antautuu tilanteeseen ja antaa käsitellä. Crady vähän jännittää rapsutellessa ja kosketellessa mutta on kiltisti ja rauhallinen. Varmasti Cradysta kuoriutuu rohkeampi, sisimmiltään pienen ujouden alla on ystävällinen ja lempeä poika, kunhan reipastuu ja saa hyviä kokemuksia. Tulevalla kodilla on hyvä olla ymmärtäväinen ja kärsivällinen ote, eikä jo valmiiksi kodissa oleva reipas koirakaveri olisi ollenkaan hullumpi juttu sosiaaliselle poijalle, kaveri antaisi myös tukea ja turvaa kotikoirana opetteluun.

26.5.2017
Komea Crady tulee tervehtimään ystävällisesti, reippaammin kuin aikaisemmin. Cradystä tulee mieleen pentumainen ketunpoika. Karvanvaihto menossa, joten vähän villinnäköinen, mutta noin ylipäätään on komea poika ja sopii monenlaiseen kotiin. Ei ehkä kuitenkaan ihan ensimmäiseksi koiraksi oltuaan koko ikänsä tarhalla, vaan koiranlukua taitoa omaavaan kotiin, jossa osataan ottaa tarhaelämästä kotikoiraksi sopeutuminen huomioon kokonaisvaltaisesti, jos hurmurilla kestää hetken oppia ja sisäistää kaikki kunnon koirakansalaisen opit.

14.6.2017
Lisätty video.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Crady tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Crady saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Crady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cradyn  yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

 

 

 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.