Päivitetty 13.03.2018

Kotia etsivä koira: DALIS (Lucky Puppies)


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

Lucky Puppies koostuu yhdeksästä pennusta jotka löydettiin romanialaisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun ja hänen miehensä toimesta, heidän kotikylänsä eräältä pellolta jonne ihmiset tuovat roskansa. Pennuista osa ovat kokeneet ihmisen julmuuden, todennäköisesti ihan pieninä, sillä osalta on hännät katkaistu. Pennut kuitenkin touhuilivat ja vipelsivät menemään, joten kuka ikinä tuon julmuuden on tehnyt, on ilmeisesti tehnyt sen kun ne olivat kovin pieniä. Pentueeseen kuuluu yhteensä yhdeksän pentua. Tytöt: Minttu, Alani ja Dalis sekä pojat: Amal, Aleck, Terri, Dario, Ferris sekä Remi.

Dalis on keskikokoinen koira, painoa on noin 16kg. Ruostaan Dalis on tällä hetkellä ainakin tarkka ja Luiza on alkanut ruokkia Happy Puppiesin tyttöjä erossa muista. Dalisia ei suositella kotiin jossa on kissoja. Koirakaveriksi sopisi tasapainoinen uros.

Päivitykset

13.3.2018
Aktiivimme kävivät jälleen maaliskuussa Romaniassa ja tällä reissulla kävivät myös Luiza Mandrun luona. Daliksesta he kirjoittivat tällä tavalla: “Dalis päästettiin myös tapaamisen ajaksi vapaaksi pihalle. Se keskittyy hyvin ja hartaasti hajuihin ja omiin juttuihinsa – keskittymiskykyä siis on. Kun Dalis viimein laitetaan takaisin omaan turvalliseen häkkiinsä, se antaa ihmisen koskea ja on tavallinen, iloinen ja utelias nuori koira, se vain on “normaali” sosiaalistamaton nuorukainen. Kaunis koira, joka ottaa kontaktia tuttuun ja turvalliseen ihmiseen.”

Dalis asuu yksin häkissään sen jälkeen kun siskonsa Alanin kanssa alkoivat tapella ruosta. Urosten kanssa tulee varmemmin toimeen, mutta tulevan kodin tulee kiinnittämään huomiota siihen, että toisten koirien kanssa voi ainakin alkuun tulla sanomista ruoasta ja herkuista.

20.10.2017
Dalis, suloinen mietiskelijä. Lempeä koira, hiukan ujompi kuin muut pentueen jäsenet, muttei kuitenkaan missään nimessä arka. Haemme ensisijaisesti koirakokeneen kodin, jossa Dalis saa sen ajan mitä tarvitsee tottuakseen uuteen elämäänsä. On myös mahdollista, että se innostuu paljonkin kun saa omaa tilaa ja aikaa sekä huomiota ja itsetunto saa kasvaa. Tällä hetkellä Dalis on noin 40 cm ja noin 12-13 kiloa. Ei hauku. Pärjää hyvin muiden koirien kanssa.

10.08.2017
Aktiivimme vierailivat  Luizan luona heinäkuussa, jolloin he tapasivat myös Lucky Puppies pentueen.

Kaikki pennut ovat sosiaalisia, rohkeita ja reippaita. Kaikilla heillä on luonnetta, eikä jää jalkoihin vaan pitää puolensa. Kaikki sisarukset ovat vilkkaita pentuja, jotka ehtivät ja tekekevät siis koko ajan ja kaikkialla. Pennuissa ehkä jotain terrierimäistä riiviömäisyyttä.

Dalis herttainen pienehkö tyttönen. Dalis tapittaa tummilla silmillään suoraan silmiin ja nauttii rapsutuksista sen minkä ennättää menoiltaan. Neiti leikkii nätisti muiden kanssa.
29.06.2017
Dalis on leikkisä ja touhuileva pentu, joka iloisesti juoksee pihaa ympäri ja keksii itselleen tekemistä.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Dalis saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dalis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dalisin yhteyshenkilönä toimii: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa