Päivitetty 21.02.2018

Kotia etsivä koira: MIMI (ent. Dona) SUOMESSA


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:
(20.2.2018)
Mimi (ent. Dona) saapui Suomeen omaan kotiin 9.1.2015, mutta etsii nyt kotihoitopaikasta käsin uutta kotia. Mimi on noin 13kg painava ja 40-45cm korkea. Mimi on energinen ja aktiivinen koira, joka kaipaa niin fyysistä kuin älyllistä toimintaa ja tekemistä. Mimillä on esiintynyt hieman iho-ongelmia ja se saa nyt Hill´s z/d ruokaa. Välillä iho on paremmassa kunnossa mutta vielä tulee hetkiä jolloin iho reagoi johonkin ja Mimi raapii itseään. Tarkkailemme asiaa ja kiinnitämme huomiota Mimin ruokavalioon.

Mimi on löydetty sisarustensa kanssa Bukarestin ulkopuolelta, maaseudulta, tien varresta aivan pieninä pentuina.

Päivitykset

6.2.2018
Mimi jatkaa eloaan kotihoitajan luona Helsingissä. Se käy koirapuistossa ja lenkillä, rakastaa kölliä kainalossa ja piipittää huomiota jos iskee halipula. Mimin ruokavaliosta tosiaan jätettiin nyt pois kaikki kalaa sisältävät ruoat, herkut ja öljyt ja iho on parantunut hyvin eikä enää punoita. Mimi asuu kerrostalossa mutta reagoi rappukäytävän ääniin, vaikka ei enää yhtä voimakkaasti kuin tullessaan. Mimi usein myös lopettaa haukkumisen pyynnöstä, eivätkä naapurit ole valittaneet haukkumisesta joten ilmeisesti tyttö hiljenee myös “sopivan ajan sisään”.

Mimi osaa hienosti istua ja odottaa lupaa, esim ennenkuin nappaisee herkun suuhunsa. Ulkoilu on sujunut melko hyvin nykyään, poislukien erästä ahdasta ohitusta jolloin Mimi oli ohituksen jälkeen tarttunut ohittavan henkilön takin liepeeseen. Tilanne oli ollut Mimille liian jännä ja ahdas. Tämä on asia jota tulee huomioida myös tulevassa kodissa, että pitää pyrkiä varmistamaan, että Mimillä on tarpeeksi tilaa jännittävissä tilanteissa, ohituksissa jne. Mimi on kovin perso ruoalle ja haluaa tehdä mitä siltä pyydetään, se on siis erittäin miellyttämisenhaluinen nuori neitokainen, jolla myös on se herkkä puoli, joka tarvitsee ihmisen tukea ja ymmärrystä. Mimi nauttii tehdä ja touhuta asioita oman ihmisensä kanssa ja on myös rohkaistunut paljon verrattuna siihen minkälainen se oli kun se tuli hoitoon.

18.1.2018
Saimme kerrottavaksemme Mimin kuulumiset kotihoitajalta. Mimi on utelias koira, mikä on melko hyvä piirre sillä se auttaa Mimiä ottamaan selvää asioista ja voittaa itsensä. Tähän kuitenkin myös tarvitaan hieman sitä ihmisen apua ja tukea, jotta ei asiat menisi liian jänniksi. Koirapuistossa Mimi tykkää juosta ja kotihoitajan mukaan muutos siitä päivästä kuin Mimi hänelle tuli, tähän päivään on huima. Mimi on rohkaistunut paljon ja juoksee häntä heiluen tervehtimään tuttuja ihmisiä, eikä vieraatkaan enää pelota yhtä paljon kuin alussa. Mimi on kohdannut paljon uutta ja on hienoa nähdä miten kehityskelpoinen kaveri hän on.

Mimi reagoi tällä hetkellä ainakin kovin herkästi erilaisiin ruokiin, joten tällä hetkellä tyttö syö erityisruokaa joka on pitänyt ihon, silmät ja korvat siistinä.


26.12.2017
Saimme uusia kuulumisia Mimistä kotihoitajalta:

“Tuttujen ihmisten kesken Mimi on aivan ihana ja aina innoissaan heiluttaa häntää ja hieman saattaa ulistakin että pääsisi nopeasti rapsutettavaksi. Vieraiden ihmisten kanssa Mimi on arka ja epävarma ja vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, erityisesti miehet ovat Mimistä pelottavia.

Mimi on jo saanut muutaman koirakaverin ja niiden kanssa Mimi leikkii, juoksee ja painii innoissaan. Mimi tykkää enemmän pienistä koirista ja pelkää isoja, tummia koiria ja ahdistuu helposti, jos ne tulevat liian lähelle liian nopeasti. Ajan kanssa Mimi rentoutuu ja voi olla esim. samassa koirapuistossa vapaana,  muttei uskalla kuitenkaan leikkiä isompien koirien kanssa.

Mimi on hyvä tutustuttaa koira/ihminen kerrallaan uusiin tuttavuuksiin, sillä mitä enemmän  uusia tuttavuuksia on kerralla, sitä epävarmempi ja pelokkaampi Mimi on.

Hihnassa Mimi kulkee jo todella nätisti ja ohituksetkin sujuvat jo paljon paremmin, eikä autojakaan enää jahdata. Jos vastaan tulee koira, pitää Mimin huomio pyytää itseen tai ohitus ei suju haukkumatta ja vetämättä. Jos saat ensin Mimin huomion, niin Mimi katsoo sinua ja odottaa lupaa mennä toisen koiran luo.

Mimi rakastaa ruokaa, nameja ja hellyyttä ja yhdessä tekemistä ja pitkiä lenkkejä metsässä sekä koirapuistossa vapaana juoksemista. Mimi on hienosti motivoitavissa nameilla Mimi  ja puruluut ovat Mimin lempiherkkuja.

Mimi rakastaa yhdessä sängyssä tai sohavlla nukkumista ja haluaa olla ihan kiinni ihmisessä, usein osittain päällä. Mimi ei kuitenkaan pidä siitä, että ihminen vie kasvot aivat lähelle sen kuonoa, vaan ahdistuu siitä ja saattaa murista tai näykätä.

Mimi on herkkä ja epävarma koira, mutta saavuttaessaan Mimin luottamuksen on se mitä parhain ystävä täynnä rakkautta ja halua tehdä kaikki yhdessä.”

1.12.2017
Mimi on ollut nyt viikon kotihoidossa ja totutellut elämään kaupungissa. Tämä on ollut suuri muutos Mimille, mutta fiksuna tyttönä se on sopeutunut yllättävänkin hyvin. Kotihoitaja kertoo, että tuttujen kesken Mimi on todella ihmisrakas ja haluaa olla mahdollisimman lähellä ja nauttii ihmisen huomiosta.  Vieraita ihmisiä Mimi jännittää ja ulkona Mimi menee kierroksille ihmisten ohittamisesta, mutta jo viikossa tässä on tapahtunut selkeää edistystä harjoittelun avulla. Mimi riehaantuu herkästi myös muiden koirien ohituksista, mutta siinäkin on jo viikossa tapahtunyt edistystä. Nyt Mimi saattaa ohitustilanteessa haukahtaa, mutta ottaa katsekontaktin ulkoiluttajaan pyydettäessä ja rauhoittuu. Myös hihnassa vetäminen on vähentynyt harjoittelun myötä.

On selvää, että Mimillä on epävarmuuksia ja sitä pelottavat vieraiden ihmisten lisäksi myös mm. pimeys ja melu, mutta nyt jo viikon kotihoitojakson aikana on selkeästi nähtävissä, että Mimi tukeutuu vahvasti sille tuttuun ihmiseen ja sen haasteet ovat työstettävissä rauhallisella ja johdomukaisella koulutuksella.

10.11.2017
Dona nyk. Mimi etsii palaa kotia etsiviin ja etsii nyt Suomessa uutta kotia itselleen. Mimi on tällä hetkellä noin kolmevuotias tyttö ja tähän asti se on asunut maaseudulla. Mimi rakastaa eniten maailmassa juoksemista sydämensä kyllyydestä ja osaa myös hienosti tulla kutsusta luokse. Myös muut kotikoiran tärkeät opit Mimi hallitsee, mutta hihnassa Mimi vetää eikä sitä olla saatu koulutuksella ainakaan vielä vähenemään. Mimillä on jotain epävarmuuksia ja arkuuksia, joten tulevan kodin tulisi olla sitoutunut ja motivoitunut työstämään näitä Mimin haasteita. Pelästyessään Mimi on kahteen otteeseen napannut ihmistä eli lähtökohtaisesti tulevan kodin olisi hyvä olla aikuisperhe.

Muiden koirien kanssa Mimi tulee hienosti toimeen. Ulkonäöstä päätellen Mimissä saattaa hyvinkin olla ripaus esim. staffityyppistä koiraa, joten tulevan kodin olisi hyvä tiedostaa myös tämän roturyhmän erityispiirteitä.  On mahdollista, että Mimillä on mm. jonkin verran vahtiviettiä. Päivitämme pian kotihoidosta lisää tietoja Mimistä.

9.1.2015
Dona saapui Suomeen, pääsi omistajansa syliin ja niin yhteinen matka alkoi, onnea!

14.12.2014
Donalle kantautuu ihania uutisia, hänelle on löytynyt se ikioma koti!

9.12.2014
Dona on löydetty sisarustensa kanssa Bukarestin ulkopuolelta, maaseudulta, tien varresta aivan pieninä pentuina. Dona vaikuttaa älykkäältä ja oppivaiselta pennulta joka kuuntelee tarkkana mitä häneltä pyydetään. Toki kannattaa pitää mielessä että Dona on pieni vielä, jossain vaiheessa varmaan kokeilee rajojaan.

Alkuun vieraat ihmiset hieman jännittävät mutta vapautuu nopeasti. Donan sisko Pika on jo varattu Suomeen ja Donakin olisi valmis tulemaan 25.12 jälkeen. Sisarukset ovat nyt turvassa eläinsuojelijan luona, Romaniassa, jossa he saavat hiljakseen oppia kotikoiran tapoihin ja tottua sisätiloihin . Muiden koirien kanssa on tullut toimeen, kissan tavannut, mutta ei oikein ymmärtänyt mikä se oli. Painoa Donalla on tällä hetkellä noin 4 kg ja arvio olisi että Donasta kasvaa keskikokoinen, n.10-15kg.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Mimin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mimi saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mimi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mimin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.