Päivitetty 10.11.2017

Kotia etsivä koira: DONA (nyk. Mimi) SUOMESSA


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

Nykytilanne:
10.11.2017
Dona nyk. Mimi etsii palaa kotia etsiviin ja etsii nyt Suomessa uutta kotia itselleen. Mimi on tällä hetkellä noin kolmevuotias tyttö ja tähän asti se on asunut maaseudulla. Mimi rakastaa eniten maailmassa juoksemista sydämensä kyllyydestä ja osaa myös hienosti tulla kutsusta luokse. Myös muut kotikoiran tärkeät opit Mimi hallitsee, mutta hihnassa Mimi vetää eikä sitä olla saatu koulutuksella ainakaan vielä vähenemään. Mimillä on jotain epävarmuuksia ja arkuuksia, joten tulevan kodin tulisi olla sitoutunut ja motivoitunut työstämään näitä Mimin haasteita. Pelästyessään Mimi on kahteen otteeseen napannut ihmistä eli lähtökohtaisesti tulevan kodin olisi hyvä olla aikuisperhe.

Muiden koirien kanssa Mimi tulee hienosti toimeen. Ulkonäöstä päätellen Mimissä saattaa hyvinkin olla ripaus esim. staffityyppistä koiraa, joten tulevan kodin olisi hyvä tiedostaa myös tämän roturyhmän erityispiirteitä.  On mahdollista, että Mimillä on mm. jonkin verran vahtiviettiä. Päivitämme pian kotihoidosta lisää tietoja Mimistä.

Kooltaan Mimi on nyt noin 13kg painava ja 45cm korkea.

9.1.2015
Dona saapui Suomeen, pääsi omistajansa syliin ja niin yhteinen matka alkoi, onnea!

14.12.2014
Donalle kantautuu ihania uutisia, hänelle on löytynyt se ikioma koti!

9.12.2014
Dona on löydetty sisarustensa kanssa Bukarestin ulkopuolelta, maaseudulta, tien varresta aivan pieninä pentuina. Dona vaikuttaa älykkäältä ja oppivaiselta pennulta joka kuuntelee tarkkana mitä häneltä pyydetään. Toki kannattaa pitää mielessä että Dona on pieni vielä, jossain vaiheessa varmaan kokeilee rajojaan.

Alkuun vieraat ihmiset hieman jännittävät mutta vapautuu nopeasti. Donan sisko Pika on jo varattu Suomeen ja Donakin olisi valmis tulemaan 25.12 jälkeen. Sisarukset ovat nyt turvassa eläinsuojelijan luona, Romaniassa, jossa he saavat hiljakseen oppia kotikoiran tapoihin ja tottua sisätiloihin . Muiden koirien kanssa on tullut toimeen, kissan tavannut, mutta ei oikein ymmärtänyt mikä se oli. Painoa Donalla on tällä hetkellä noin 4 kg ja arvio olisi että Donasta kasvaa keskikokoinen, n.10-15kg.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Mimin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mimi saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mimi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mimin yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.