Päivitetty 08.01.2018

Kotia etsivä koira: DONAS (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

26.11.2017 
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei.

Nyt marraskuussa on kuitenkin se hetki, jolloin tarhalla käyneet aktiivimme totesivat kolmikon olevan valmiita hakea sitä omaa kotiaan meidän avulla.

Donasilla on tummat silmät ja tumma nenä, takajaloista löytyy kannukset. Ihmisiä kohtaan Donas suhtautuu avoimesti ja innokkaasti ja tytöltä pääseekin ilopissat kun huomaa saavansa vieraita ja huomiota. Donas on tällä hetkellä rohkein siskoista ja kiipeää syliin saakka rapsutuksista nautiskellen. Tällä kaunottarella on turkki nyt hyvässä kunnossa, tarhaolosuhteisiin nähden. Donas hakee energisesti ja iloisesti sekä ihmisiä, että muita koiria leikkimään.

Donas tulee hyvin toimeen siskojensa kanssa, kenen kanssa se jakaa häkin. Myös muiden kanssa tyttö on tullut ainakin toistaiseksi toimeen. Korkeutta Donasilla on nyt reilu 50cm ja rakenteeltaan se on kookkaampi kuin Bellas. Donas tulee vielä kasvamaan hieman.

Päivitykset:
8.1.2017

Donas on muuttanut asumaan Alyoshan kanssa, kun häkki kävi liian ahtaaksi kolmelle koiralle. Missä viipyy tämän kauottaren ja iloisen nuoren koiraneidin ikioma perhe?


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Donas saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Donas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Donasin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.