Päivitetty 06.12.2017

Kotia etsivä koira: ELEKTRA


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

Perustiedot ja taustat

12.05.2017
Herttainen tyttökoira Elektra löydettiin sähkölaitokselta, jonka mukaan neiti myös nimettiin. Tällä hetkellä Elektra odottaa omaa loppuelämän kotiaan Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Onevetin koirahoitolassa Cosoban kylässä.

Elektra on luonteeltaan todella sosiaalinen ja se nauttii kovasti ihmisen läheisyydestä.  Muun muassa sylissä oleminen on neidille hyvin miellyttävää puuhaa. Kiltti Elektra tulee hoitolassa hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Kun Elektran pitäisi mennä hoitolan pihalta takaisin sisätiloihin, se heittäytyy ihmisen selän taakse piiloon pitkää pituutaan. Elektra osaa siis olla myös hieman vekkuli luonteeltaan.

Neidillä on hammaskiveä hieman ja sen rinnassa ja vatsassa on iho-ongelmaa, mihin se saa tällä hetkellä tarvittavaa hoitoa.  Elektralla on oikeassa takajalassa takakannuskynsi.

Elektra on marraskuussa siirretty erityisadoptioon vanhan murtuman vuoksi, joka sijaitsee vasemman etujalan kyynärpäässä.

Kauniilla ja sympaattisella Elektralla on arvion mukaan painoa noin 12 kg ja säkäkorkeutta noin 45 cm.

Päivitykset

27.11.2017
Elektra on Onevetin tarhalla rauhallinen ja huomaamaton sivustaseurailija. Se on tarhan pihalla vapaana muiden koirien kanssa ja koiralaumassa se käyttäytyy todella mutkattomasti. Outoja tilanteita ja tarhalle saapuvia vieraita Elektra seuraa hieman sivummalta. Vieraita Elektra aluksi väistää, mutta pian neiti päättää, että vieraat ovatkin mukava asia. Kaunis Elektra antaa rapsutella itseään ja se vaikuttaa nauttivan huomiosta ja ihmisen läheisyydestä. Elektra on hyvin hillitty ja tyyni koira. Se ei itse tule hakemalla hakemaan rapsutuksia vaan odottaa hyvin maltillisesti omaa vuoroaan. Ihana Elektra on siis edelleen uskomattoman suloinen oma itsensä.

Lisätty marraskuulta kuvia.

01.11.2017
Herttainen Elektra on siirretty erityisadoptioon. Neidillä on todettu rtg-kuvien perusteella vasemman etujalan kyynärpäässä vanha murtuma, joka voi todennäköisesti aiheuttaa kipua. Ortopedin mukaan murtumaa ei luultavasti voida korjata enää leikkauksella. Elektra tulee todennäköisesti pärjäämään jalalla vanhasta murtumasta huolimatta, mutta se tulee vaatimaan Suomessa tarkempaa ortopedistä tutkimusta, fysioterapiaa sekä oikeantyyppistä liikuntaa ja mahdollisesti lääkityksen. Elektralle on todella tärkeää pysyä ihanne painossa, jotta etujalka ei kuormitu.

17.09.2017
Upea Elektra nauttii tarhalla vierailevien vieraiden seurasta ja se nauttii olla aina mukana siellä missä tapahtuu. Koko veirailupäivän ajan Elektra seuraa uskollisesti mukana kuin varjo. Kun tälle ihanalle neidille antaa edes katseen verran huomiota se tulee heti luokse ja liimautuu aivan kiinni. Elektra on saanut hoitoa iho-ongelmaan ja iho on jo paljon paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin. Kosteissa tiloissa tarhalla iho reagoi voimakkaammin. Elektra on juuri viettänyt Onevetin klinikalla noin viikon verran, sillä se ontuu jonkin verran vasenta taka- ja etujalkaa. Asiaa tutkitaan tarkemmin rtg-kuvilla ja muilla tarvittavilla tutkimuksilla. Tilannetta tullaan päivittämään Elektran tutkimusten osalta. Ystävällinen ja kiltti Elektra tulee kaikkien koirien hyvin toimeen ja tarhaolosuhteissa se ei hauku juuri lainkaan. Aivan ihana Elektra on edelleen hyvin ihmisläheinen ja läheisyydestä nauttiva kullanmuru, joka osaa pyytää huomiota todella kohteliaasti.

Lisätty Elektralle uusia kuvia ja video.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

 

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Elektra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elektra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elektran yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.