Päivitetty 13.11.2017

Kotia etsivä koira: EONA


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

9.11.2017

Glina on pieni kylä, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Bukarestista. Glinan koiratarhaa pyörittää Asociatia A Doua Sansa, joka on vapaaehtoinen eläinsuojeluyhdistys. Tarha sijaitsee vuokramaalla, valtavan pellon keskellä, jossa ei talvisin ole suojaa lunta ja hyytävää pakkasta vastaan ja kesällä tarha on polttavan auringon ja kuivuuden armoilla. Tarhan alueella on pieni rakennus, jossa säilytetään vähän ruokaa kerrallaan ja pienimmät pennut pääsevät sinne suojaan. Tarhalla ei voi säilyttää paljoa ruokaa tai mitään muuta rahanarvoista, sillä kaikki varastetaan. Tarhalla on jatkuvasti noin 300 koiraa.

 

Eona päätyi siskonsa Elizahin kanssa Glinan tarhalle kunnallisen tarhan kautta. Eonan emo oli synnyttänyt ainakin kuusi pentua kadulle, jossa se oli hoitanut niitä parhaansa mukaan. Ystävälliset ihmiset olivat pitäneet huolta tästä koiraperheestä ja ruokkineet niitä kadulla, mutta silti perheellä kävi huono tuuri. Rankkurit nappasivat emon pentuineen kunnalliselle tarhalle, missä koirien olot ovat kaikinpuolin varsin karut. Koiraperhettä kadulla hoitaneet ihmiset maksoivat koirien ylläpidosta koiratarhalla, mutta silti neljä pennuista kuoli mahdollisesti nälkään. Tästä suivaantuneina koirista huolehtineet ihmiset maksoivat emon ja kaksi sairaalloisen laihaa pentua pois tarhalta ja toimitti ne Glinan tarhalle. Siellä emon onni kääntyikin, sillä se sai hyvän kodin Romaniasta. Emo on keskikokoinen, avoin, rauhallinen, sosiaalinen, tasapainoinen ja ystävällinen koira.  

 

Eona on siskonsa tapaan iloinen ja leikkisä pentu, joka on kasvanut oikein hyvin elämän alkutaipaleen aliravitsemuksesta huolimatta. Se on innokas ja utelias touhottaja, mutta ei kuitenkaan ihan mahdoton energiapommi. Eonaa on kuvattu reippaaksi, avoimeksi ja sosiaaliseksi pennuksi, joka viihtyy niin ihmisten kuin muiden koirienkin seurassa.  Se ei jännitä ihmisen käsitellessä sitä.

 

Eona asuu tällä hetkellä samassa häkissä kolmen muun pennun kanssa, joten se on tottunut harrastamaan aikansa kuluksi kaikenlaista riekkumista ja pöhköilyä sopuisasti muiden koirien kanssa. Eona haukkuu jonkin verran muun tarhahälinän mukana, mutta käytös saattaa johtua myös turhautumista päivästä toiseen samanlaisena jatkuvaan tylsään häkkielämään. Tulevan kodin tulee kuitenkin varautua siihen, että ääntä tästä neitosesta voi lähteä myös Suomessakin.

Eona on 40cm korkea ja se painaa noin 7 kiloa. Sen arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi tai jäävän hieman sitä pienemmäksi.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Eona saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Eona tulee Suomeen steriloimattomana nuoren ikänsä vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eonan yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.