Kodin saanut koira: JONNE (ent. Gizly)

Syntymäaika: 08/2016
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Tampere/Mikkeli)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessista luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

1.7.2020

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja hänen yhdistyksensä, One Rescue Association, ylläpitää tarhaa Cosoban kylässä. Suuri osa tarhan koirista tulee  lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät tarhan työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Myös Jonne (tarhanimeltään Gizly) on löytynyt tältä alueelta. Onnekkaana se pääsi tarhalle ja sitä kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan, jonka kautta se löysi kotinsa Suomesta 29.11.2016 ja matkusti sinne 21.12.2016.

Jonne tulee nyt, 1.7.2020, etsimään itselleen uutta kotia, kun perheen elämässä tapahtuu sen verran suuria muutoksia, että ne todennäköisesti olisi Jonnelle äärimmäisen rankkoja.

Jonne on hieno nuori koira, jolle etsitään kotia rauhallisemmalta alueelta, koirakokemusta omaavalta perheeltä. Perheessä saa mieluusti olla kiva koirakaveri ennestään, sillä Jonne pitää paljon muista koirista ja saisi todennäköisesti tukea tällaisesta uuden elämänsä alkutaipaleella. Rutiinit ovat hyvät Jonnelle. Lapsiperheeseen Jonne luovutetaan vain harkinnanvaraisesti.

Nykyinen koti kertoo Jonnesta mm. näin:
“Jonne on tottunut kulkemaan remmissä ja kulkee nätisti, ei kisko paitsi jos pelästyy kun ollaan kaupungissa/paikassa jossa on paljon liikennettä. Jostain syystä Jonne pelkää autoja ja kovia ääniä ja saattaa joskus yrittää myös mennä auton alle.
Jonne osaa kaikki perusasiat ja esim metsässä olen pitänyt Jonnea aina ihan päivittäin vapaana ei lähde kovinkaan kauas ja seuraa minua.  Mutta voi lähteä esim, kanien perään, Jonnelle on melko vahva metsästysvietti, tosin palaa aina takaisin.
Jonne on tottunut muihin koiriin ja meillä on lähipiirissä kaksi kultaista noutajaa joiden kanssa on viettänyt paljon aikaa. On ollut myös koirapuistossa ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ei ole ikinä tappelut tai murissut muille koirille. Ja yrittää aina leikkiä muiden koirien kanssa, tulee usein paljon paremmin toisien koirien kanssa toimeen eikö pelkää kuten joskus ihmisten kanssa.
Jonne on myös älykäs ja pitää paljon leikeistä ja hakea leluja sekä kouluttamisesta/aktivoinnista mutta menee myös ns. ylikierroksille ja alkaa juoksee ympäriinsä eikä pysty enää keskittymään. Jonne voisi olla taitavan kouluttajan kanssa hyvä esimerkiksi agilityssä ja pitäisi varmasti siitä. Jonne on miellyttämisenhaluinen mutta jos pelkää jotain esim pakoputken paukahdusta alkaa vetämään kotiinpäin eikä koiraan saa silloin kontaktia.

Jonnen pelokkuus ei ole ikinä ilmennyt agressivisuutena vaan yrityksenä paeta tai mennä matalaksi.”

Jonne sairastui pentuna keuhkokuumeseen, juuri kun hän oli saapunut Suomeen ja oli melko pitkään toipilaana siitä. Enää Jonnella ei ole mitään vaivaa tuosta keuhkokuumeesta. Jonnea ei tuolloin voitu totuttaa ulkomaailmaan samalla tavalla kuin muuten olisi ja Jonnen perhe ajatteleekin, että tämä saattaa olla yksi syy siihen, että Jonne suhtautuu varovaisesti ja välillä pelokkaasti uusiin tilanteisiin.

Jonne on aktiivinen koira, joka nauttii siitä kun saa juosta ja leikkiä. Tällä hetkellä perhe ei kuitenkaan pysty Jonnelle antamaan niin paljon aikaa kuin mitä haluaisivat ja Jonnestakin huomaa että hän alkaa kaivata sitä tekemistä. Jonne on pärjännyt yksin kotona, vaikka muuton jälkeen jäikin alkuun hieman haukkumaan. Tämä kuitenkin loppui kun perhe rajasi Jonnelle yhden huoneen missä hän oli.

3.-7.7 Jonne on Tampereella, jonka jälkeen hän siirtyy perheen mukana takaisin Mikkeliin.

Jonne on kastroitu ja rokotukset ovat voimassa vuoteen 2021 saakka. Hoitotoimenpiteet ovat Jonnelle olleet haastavat, mahdollisesti sairastelun ja hoitojen seurauksena. Siihen kannattaa varautua, että pikkuhiljaa totuttaa näitä asioita Jonnelle.

Kooltaan Jonne on “kuin kultainennoutaja”  mutta sirompi.

Päivitykset

30.7.2020
Jonne on testattu negatiiviseksi kaikissa suositusten mukaisissa uusintatestauksissa, sekä multiresistenttien bakteerien varalta. Poitsulla on jo tiedossa uusi koti ja adoptointi varmistui. Hän muutti uuteen omaan kotiin 29.7.2020.

1.7.2020
Jonne palasi adoptio-ohjelmaan etsimään uutta kotia.

29.11.2016
Pieni nallenpoikanen on löytänyt oman kotinsa. Gizly varattiin tänään!

26.12.2016
Gizly lensi Suomeen 21.12 ja jatkoi siitä matkaa oman perheensä kanssa. Onnea Gizly ja perhe <3

_________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Jonne saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jonne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Jonne on kastroitu Suomessa. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alkuperäisenä yhteyshenkilönä toimi Nora Anttila, uudelleensijoitusta hoitaa Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: