Päivitetty 24.03.2018

Kotia etsivä koira: HERMAN


Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
30.11.2017
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinlääkäriasema Bukarestissa. Muutama vuosi sitten he hankkivat suuren maa-alan Cosobasta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä eläinklinikasta ja rouva Adina Vladut siirsi työpisteensä sinne. Hän tekee siellä pitkää viikkoa auttaen tarhan yli kolmeasataa asukkia, joista suurin osa on kodittomia koiria. Joitain viikkoja sitten syksyisenä yönä oli Adina lähtenyt tarhalta viemään erästä tarhan työntekijää kotiinsa pitkän päivän jäljiltä. Romanialaisen eläinsuojelijan työt harvoin loppuvat työajan jälkeen, ja niin kävi tänäkin yönä. Adina huomasi tarhan lähistölle jätetyn pahvilaatikon, jossa kiemurteli kolme pientä koiranpentua. Adina noukki pennut paluumatkallaan tarhalle mukaansa ja niin pennut Herman, Ernie ja Mariia pääsivät turvaan ja nyt saatuaan tarvittavat rokotukset ne alkavat etsiä omaa kotiaan.

Herman on avoin nuori koiranalku, joka on ihmisten kanssa rento ja luottavainen. Herman haistelee uteliaasti vieraiden kasvoja eikä pelkää, vaikka vieras nappaa sen syliin. Poika antaa hienosti tutkia itseään ja katsoa hampaat. Herman tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta jännittää hieman aikuisia koiria. Hermanin olisi hyvä päästä tarhalta pian pois ja opettelmaan kotikoiran elämää.

Herman on hieman pötkylänmallinen ja jopa rotevan oloinen pentu. Se painaa tällä hetkellä noin 5-6 kiloa, mutta tulee vielä reippaasti kasvamaan. Siitä odotetaan aikuisena kasvavan keskikokoinen koira, vaikka kovin tarkkaa kokoarviota on vaikea antaa. Herman sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, mutta kodin täytyy ymmärtää, että kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa ja aluksi moni asia voi jännittää.

Päivitykset
24.3.2018
Voihan Herman. Aktiivien tavatessa sen maaliskuun alussa se jolkotteli menemään Cosoban tarhan sisäpihalla. Sillä on todella kaunis laineikas turkki ja se varmasti kaunistuu siitä vielä kotioloissa. Herman ei ole ensimmäisenä roikkumassa ihmisen lahkeessa, mutta kyllä se siinä mukana koko ajan on. Se saattaa kotioloissa siitä vielä villiintyä, mutta tarhalla se vaikuttaa varsin maltilliselta nuorelta herraskoiralta. Sylissä se vähän jähmettyy, mutta kukapa ei uudessa tilanteessa niin tekisi. Askel askeleelta etenevää uusien asioiden opettelua kaikessa rauhassa Herman varmasti arvostaa.

Lisätty kuvia ja video.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaoloissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Herman tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Herman saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herman on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa