Päivitetty 12.02.2018

Kotia etsivä koira: HILDA


Syntymäaika: n. 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
12.2.2018
Romanian teillä vaeltaa arviolta ainakin kahdesta kolmeen miljoonaa koditonta koiraa. Suurin osa niistä on hylätty sinne ihmisen toimesta leikkaamattomana, jolloin ne puolestaan lisääntyvät. Erityisesti keväällä romanialaiset eläinsuojelivat ovat katkeamaisillaan, kun heillä saattaa olla hoivissaan kymmenien aikuisten koirien lisäksi myös kymmeniä pentuja, jotka ovat lisäksi erityisen alttiita sairastumaan ja monen niistä elämä jääkin paitsi lyhyeksi, myös kivuliaaksi. Clinica Veterinara OneVet on eläinlääkäripariskunnan, Adina ja Dragos Vladutin ylläpitämä eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa. Vuonna 2015 Adina Vladut osittain osti ja osittain vuokrasi ison, rauhallisella alueella sijaitsevan tilan, johon perustettiin koiratarha, Tarha sijaitsee Cosoban pienen kylän laidalla ja siitä Cosoban tarha saikin nimensä.

Tarhalla työskentelee myös muita eläinlääkäreitä Adinan lisäksi ja yksi heistä huomasi Hildan juoksentelevan sateessa autojen seassa. Ennenkuin sille ehti tapahtua mitään, eläinlääkäri houkutteli koiran luokseen ja nappasi kyytiinsä. Siten Hilda päätyi Cosoban tarhalle asumaan ja nyt se aloittaa Kulkurien adoptio-ohjelmassa kotinsa etsimisen. Koiralaumassa Hilda on ystävällinen ja sosiaalinen koira, joka tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Joutuessaan uuteen tilanteeseen, se hiukan hämmentyy ja jännittää niitä, mutta palautuu niistä nopeasti ja jatkaa iloista touhottamistaan. Alistuvan ja miellyttämishaluisen oloinen Hilda on selkeästi ihmisen koira ja se kaipaa kovasti ihmisen kehuja ja huomiota. Myös herkut maistuvat, joten ihmisrakkaasta Hildasta olisi myös ainoaksi koiraksi, kunhan se saa olla muiden koirien kanssa ajoittain tekemisissä. Vapautuneena Hilda on leikkisä ja menevä tyttö.

Hilda on noin 45-50-senttinen ja 15-17-kiloinen.

Päivitykset
12.2.2018
Hilda aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hilda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hilda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.