Päivitetty 07.01.2018

Kotia etsivä koira: IVANNA (Kristalin pennut)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa, Varsinais-Suomi
Steriloitu

 

17.2.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen kaunotar Ivanna odottaa omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä Ioana Bodean löysi kadulle synnyttäneen koiran, seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Onevettiin ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya. Alla oleva video on löytöpaikasta.

Suloiset pennut ovat nyt noin 4kk vanhoja ja saaneet ainakin kaksi rokotusta, ellei jopa kolme. Ne ovatkin valmiita aloittamaan kotikoiran elämän omassa kodissaan. Pennut ovat ihan normaaleja peruspentuja. Ne vipeltävät pienillä tassuilla menemään, ihmettelevät syliin nostamista ja kameran eteen joutumista. Kaikkia niitä saa koskea, eivätkä ne pahastu hampaidenkaan tutkimisesta.
Pennuista on arvioitu kasvavan noin 50-55 cm korkeita ja painoa kertynee noin 20 kg

28.2.2017
Lisätty video helmikuun lopulta ja uusia kuvia.

19.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”.
Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Ivanna on kooltaan pienin ja vilkkain ipana. Se tarvitsee aktiivisen kodin ja paljon tekemistä. Ivanna on todella rohkea, se ei pelkää mitään eikä ujostele. Se kiipeää syliin, nuolee kaikkea ja huitoo tassuillaan minkä ehtii. Se haluaa olla ihan kaikessa mukana ja yrittää ryöstellä repusta tavaroita ja syödä kengän nauhoja. Se on hirmu suloinen karvapallero!

26.4.2017
Lisätty video huhtikuulta.

24.5.2017
Toukokuussa Ivanna sai odotettuja vieraita, kun aktiivimme matkasivat Romaniaan. Ivanna on sellainen tyttö, joka ei tee mitään vähän sinnepäin. Jos juodaan, niin vettä imetään samalla turkin kautta, eli Ivanna seisoo juomakupissa juodessaan!
Ivanna kaipaa painileikkejä, mutta muutkin tekemisen muodot varmasti kelpaa tälle neidille.

10.8.2017
Heinäkuussa aktiivimme matkasivat Romaniaan ja tapasivat iloisen, aktiivisen ja touhukkaan Ivannan, jonka puuhasteluja on hauska seurata. Aktiivimme kertoivat, että Ivannalla on luonnossa kaunis, milteinpä pysäyttävä katse.
Näitä sisaruksia kun seurailee, ei voi muuta kuin hymyillä, niin pölhöä meno on. Samalla kuitenkin tuntee surua, ettei nämä ole jo omissa kodeissaan nauttimassa elämästä. Onneksi nämä kuitenkin ottavat ilon irti hetkestä ja eivät murehdi sellaista, mitä eivät tiedä edes olevan.

11.8.2017
Lisätty Ivannan vesileikeistä video.

4.10.2017
Syyskuussa aktiivimme tapasivat Ivannan. He kertoivat kohtaamisesta näin:
“Ivannakin on selvästi stressaantunut ja turhautunut elämästä pienessä häkissä vailla tilaa ja virikkeitä. Se innostuu vieraista kovin, mutta kaikesta patoutuneesta energiasta huolimatta ei ole mikään riekkuja. Tämä kultainen ja lempeä koira on kaikessa yksinkertaisuudessaan energinen nuori koira, joka kipeästi tarvitsisi sisältöä elämälleen. Samaa sarjaa häkkikaverinsa Alyoshan kanssa, sisarukset ovat todella samanlaisia keskenään.
Kaikista pennuista Ivanna muistuttaa eniten äitiään Kristalia. Kultakimpale!”

8.12.2017
Ivanna on aika onnekas tyttö! Sen tarhaelämä päättyy huomenna ja se matkustaa kotihoitoon Suomeen, etsimään sitä omaa kotiaan.

9.12.2017
Ivanna lensi tänään Suomeen ja saapui samaan hoitopaikkaan, missä Ivannan veli Borya on hoidossa. Kun Ivanna hieman tasaantuu matkatressistä, niin saamme kuulumisia.

26.12.2017
Ivanna on ollut hoitopaikkassaan nyt pari viikkoa. Luonteeltaan tyttö on herkkä, hellyttävä ja hieman ujo. Ivannalla ei ole miehiin kohdistuvaa pelkoa, kuten veljellään Boryalla, mutta ujoilee tasaisesti kaikkea. Ivanna on hyvin paimenkoiramainen koira. Se tökkii nenällä, kun toivoo huomiota ihmiseltä tai haluaa leikkiä toisten koirien kanssa.
Hihnassa kulkeminen on ollut aika opettelua, sillä aluksi Ivanna ei uskaltanut liikkua ollenkaan, vaan jäi maahan liikkumattomana makaamaan. Asiassa ollaan edistytty ja nyt Ivanna kävelee pitkässä hihnassa, mutta meno on aika päätöntä vielä. Samoin valot ihmetyttivät alussa Ivannaa ja se kiipesikin pöydälle tutkimaan kattolamppua tarkemmin. Eihän kattolamppuja tarhalla ole ja maailma tuntuu kovin isolta ja kummalliselta pikkuisesta Ivannasta. Sisäsiisteyttä Ivanna ei ole vielä ihan sisäistänyt, koska hihna on ollut alussa kauhistus, mutta eteenpäin ollaan tässäkin asiassa menty. Ivanna ei varmasti viihdy ihan kiihkeimmässä kestustan sykkeessä ujoutensa vuoksi, vaan ehkä jossain hiukan syrjemmällä. Ivanna tulee toimeen kissojen ja toisten koirien kanssa, koska on kovasti kiltti tyttö. Se ei päsmäröi kellekkään, vaan ennemmin väistää. Se pärjää myös ainoana koirana, mutta ehkä nopeiten se kotiutuisi, jos sillä olisi tasapainoinen ja kiltti koirakaveri kotona odottamassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Ivanna tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Ivanna saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ivanna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.