Kodin saanut koira: JESPER (Okoil-pennut)

Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: uros
ei kastroida
Sijainti: Romaniassa (Hoidossa Veera Nurilla)
Kokoarvio:

 

11.11.2016
Aktiiviemme ollessa matkalla Rosioriin, he pysähtyivät paikallisella Okoi- huoltoasemalla. Siellä heidän silmiinsä osuivat pentue emonsa Kardemumman ja “tätinsä” Sofin kanssa. Pennut Kamomilla, Kasper, Jesper ja Joonatan olivat niin pieniä, että ne mahtuivat hyvin aktiivimme kahdelle kämmenelle. Niiden mahdollisuudet selvitä hengissä enää montaa päivää olivat kovin pienet, joten ne olivat äärimmäisen onnekkaita osuessaan sellaisten ihmisten näköpiiriin, jotka paitsi halusivat auttaa, myös auttoivat.

Pennut pääsivät Romaniassa asuvan aktiivimme Veeran luo kotihoitoon, jossa ne saivat kasvaa ja vahvistua. Ne saivat rokotteet ja nyt ne ovat niin isoja, että ne voivat matkustaa Suomeen perheenjäseniksi. Pennut ovat nyt noin parikymmentä senttiä korkeita ja reilu parikiloisia paketteja täynnä energiaa, uteliaisuutta ja elämäniloa. Niiden emo on noin kolmekymmentä senttiä korkea ja painaa noin neljä ja puoli kiloa, mutta pennuista tullee aavistuksen emoaan isompia.

Pennut ovat tomeria ja touhukkaita peruspentuja. Ne ovat rohkeita riiviöitä, jotka on tottuneet arjen tapahtumiin ja jotka ovat sosiaalisia niin koirille kuin ihmisillekin. Ne hyppivät, riekkuvat, haukkuvat, roikkuvat lahkeissa ja tutkivat menemään minkä ehtivät, tykkäävät olla ihmisen lähellä ja innostuvat hurjasti huomiosta. Pikkuriivöt tappelevat välillä keskenään energianpuuskissansa, mutta kuten kuvitella saattaa, ne eivät ole pitkävihaisia. Pennut ovat myös olleet koko ajan terveitä. Erot käytöksessä ovat vielä ainakin melko pieniä, mutta jotain on ollut havaittavissa. Kamomilla (ainoa tyttö) on yleensä siellä missä tapellaan ja se on pihalla muita rohkeampi seikkailemaan. Kamomilla uskaltaa mennä yksin pitkälle pihan toiseen päähän, vaikka kaikki muut on toisaalla. Kasper on sisällä tutussa ympäristössä kuin mikäkin hurrikaani, mutta ulkona hakeutuu muita useammin jalkoihin turvaan (pennut ovat siis ulkoilleet vasta muutamia kertoja, koska niiden kanssa on odotettu, että rokotukset ovat kunnossa.) Jesper ja Joonatan ovat sitten taas jotain siltä väliltä. Joonatan oli pienenä vähän raasu ja edelleen näistä neljästä aavistuksen verran vetäytyväisempi kuin muut, mutta vain hiukan . Jesper on aina rynnimässä ensimmäisenä oven välistä moikkaamaan kissoja. Kaikenkaikkiaan koko tiimi on vähän sellasia ihania hölmöjä, joilla ei ole murhetta maista.

Pennut kasvavat arviolta hieman kolmikymmensenttistä ja 4,5- kiloista emoaan suuremmaksi.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Jesper tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Jesper saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jesper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

13.11.2016
Pikkuinen Jesper on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joiden joukosta varmasti löytyy sen tuleva koti. Jesperistä ei siis oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan.

01.12.2016
Jesper on varattu omaan kotiin 22.11.

28.12.2016
Ihana Jesper lensi tänään omaan kotiinsa. Tervetuloa Suomeen <3

Jesperin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: