Päivitetty 08.11.2017

Kotia etsivä koira: KLARA B


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevetin klinikka)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

08.11.2017
Kaunis ja upea Klara synnytti kevällä 2017 kuusi pentua, jotka kaikki valitettavasti menehtyivät parvoon. Neiti asui erään Iona Bodean naapurin pihalla, mutta naapuri ei halunnut enää Klaraa sinne, joten Iona otti sen ja vei Onevetin klinikalle. Ioana Bodea on ahkera ja uskomattoman eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee Onevetissa. Vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Onevetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Klaralla oli epämuodostunut takajalka, joko syntymästä tai tapaturmasta johtuen. Klara ei juurikaan käyttänyt epämuodostunutta takajalkaa, joka suomalaisen ortopedin mukaan saattoi johtua siitä, että jalassa tuntui kipua sen osuessa maahan. Ortopedi suositteli jalan amputaatiota ja toimenpide tehtiin Klaralle 24.10.2017. Klara on toipunut operaatiosta hienosti ja se on oppinut hyvin nopeasti elämään kolmijalkaisena koirana.

Puuttuvan takajalan vuoksi on erittäin tärkeää tulevassa kodissa pitää neiti ihannepainossa, jotta nivelet eivät rasitu turhaan. Oikeantyyppinen liikunta lihaskunnon ylläpitämiseksi on myös tulevassa kodissa tärkeää. Koska leikkauksesta on vielä melko vähän aikaa, olisi myös fysioterapia suositeltavaa.

Luonteeltaa Klara on erityisen hellyyttävä neitokainen, joka on hyvin ystävällinen ja kohtelias. Vieraita ihmisiä se lähestyy aluksi hieman varovasti. Klinikalla Klara liikkuu hyppien ja pomppien ympäri sisäpihaa. Klinikalla Klara ei juurikaan hauku. Herttainen Klara vaikuttaisi olevan pehmeä luonteinen ja mutkaton koira.

Klaralla on arvion mukaan painoa noin 8 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Klara B saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Klara B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Klara B:n yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.