Päivitetty 10.11.2017

Kotia etsivä koira: LIVIA, Suomessa


Syntymäaika: 02-03/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta

Atomi, Porto ja Livia on löydetty moottoritien laidasta vain muutaman viikon ikäisinä. Pentueen emosta tai isästä ei ole mitään tietoa ja pentueen löytänyt eläinsuojelija ei voinut jättää pieniä vilkkaan tien varteen oman onnensa nojaan. Pentue eli löytäjänsä luona siihen asti, jolloin pennut alkoivat olla jo niin isoja, että ne voitiin siirtää tarhalle odottamaan omia kotejaan.

Livia, joka on asunut Suomessa nyt reilu vuoden, etsii uudestaan kotiaan, nykyisen perheen asuessa liian vilkkaalla asuinalueella Liviaa ajatellen. Livia on jännittäjä ja tarvitsee ihmisen, joka jaksaa kouluttaa ja opastaa arkaa koiraa ja kodin rauhalliselta alueelta ja jossa ei ole pieniä lapsia.
Suurimman jännityksen Hillille aiheuttaa vieraat ihmiset ja näihin suhtautuminen on aiheuttanut ei toivottavaa käytöstä, joka ilmeni vahtimisena ja hyökkäyksinä vierasta kohti. Kouluttajan luona Hilli on käynyt ja on oppinutkin hienosti seuraamista ja ihmisten kohtaamista. Vahvistusta koulutukseen tarvitsee vielä jatkossakin, mutta tämä onnistuu jo helposti kotonakin ja osaavissa käsissä. Livia on kuitenkin pohjimmiltaan leikkisä koira, joka nauttii tutuista ihmisistä ja kipuaa syliin ja innostuessaan tykkää jonkin verran leikkipurra käsiä, joten tuossa on myös tulevalle kodille hieman työtä tiedossa. Nameille persoa Liviaa on helppo motivoida, joten koulutus onnistuu palkintojen toivossa hyvinkin ja Livia oppiikin nopeasti uusia asioita. Kodilta odotetaan halukkuutta koiran kouluttamiseen, sekä maltillista, että hellää, mutta päättäväistä ihmistä, johon Livia voi jännittävän tilanteen tullessa luottaa.

Livia on asunut kerrostalossa ja jonkun verran voi haukahtaa äänille, mutta muutoin on kotona nätisti. Sisäsiisteys on myös tytöllä hienosti hallussa.

Livia on siro malliltaan, noin 50 cm korkea ja paino noin 15-17 kg.

Lisää kuvia Liviasta löytyy täältä.

 

10.11.2017
Livia on nyt ollut kotihoidossa jonkin aikaa ja hienosti on kodissa mennyt. Livia on sopeutunut elämään 4 muun koiran kanssa ja ulkona ohitukset, niin ihmisistä kuin toisista koirista sujuvat hyvin, kun vielä ennakoi tilanteita. Kehut ovat Livialle selkeästi kannustava tekijä ja koira haluaakin osata ja tehdä asioita. Livialla on nuoren koiran innokkuutta ja tekemisen tarve, joten pään käyttöä ja liikunnasta nauttiva Livia etsiikin saman henkistä seuraa.

 

4.10.2017
Videoilla näkyy, kuinka Livian käytös muuttuu koulutuksen myötä hienosti. Ihmisen ohitus onnistuu helposti.

30.7.2017
Livia tulee etsimään uudestaan kotiaan.

1.7.2016
Tänään Livia saapui Suomeen ja pääsi oman perheesä luoksi. Onnea kodille!

23.5.2016
Livia on tänään varattu.

22.05.2016
Livia on äärettömän kaunis ja sosiaalinen nuori neiti, joka on selkeästi veljiään rauhallisempi ja harkitsevaisempi, mutta kun pentueen riehumishetki alkaa, osaa myös tämä nuori neiti mennä riekkumiseen mukaan. Livia on todella kultainen pieni tyttö, joka rakastaa ihmisen huomiota ja hakeutuu syliin ja lähelle aina kuin vain mahdollista.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Livia saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Livia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.