Päivitetty 06.11.2017

Varattu koira: MELLOW


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
23.9.2017
Romaniassa, maassa, jossa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa, asuvat myös näiden koirien turva; eläinsuojelijat. Yksi tällaisista eläinsuojelijoista on Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevä Luiza Mandru, joka yhdessä miehensä Stefanin kanssa auttaa kotinsa lähistöllä eläviä koiria. Mellow on yksi niistä onnekkaista, jotka ovat päässeet turvaan Luizan ja Stefanin kotiin. Mellow löysi tiensä Luizan ovelle syyskuun ensimmäisinä päivinä. Se oli vaellellut naapurustossa jo muutaman päivän, mutta aivan kuin tietäen kääntävänsä elämänsä suunnan, se saapui Luizan pihan portille. Saapuessaan se oli peloissaan, nälissään ja täynnä takkuja ja takiaisia. Sitä oli vammojen perusteella luultavasti myös lyöty kerran jos toisenkin. Hyväsydäminen Luiza ei voinut kääntää tuolle toiveikkaalle koiralle selkäänsä ja otti sen hoitoon.

Mellow asuu nyt yhdessä Mandrujen pihan tarhoista. Se jakaa häkkinsä Albita-mummon kanssa, ja kaksikko tulee hyvin juttuun. Narttukoirien kanssa Mellow tulee hienosti toimeen, mutta muiden urosten kanssa sillä tuppaa olemaan sanottavaa. Mellow on ihmistä kohtaan kaikesta kokemastaan huolimatta luottavainen ja kultainen. Emme kuitenkaan tiedä, mitä se on joutunut ennen turvaan pääsyään kokemaan, joten kodin tulee antaa pojalle aikaa ja ymmärrystä sen sopeutuessa kotielämään.

Mellow on korkeudeltaan noin 50 cm ja painaa 20 kiloa.

Päivitykset
6.11.2017
On kertakaikkisen käsittämätöntä, kuinka yhden koiran elämä voikaan muuttua. Kun Mellow vaelsi Luizan portille kaksi kuukautta sitten, tiesiköhän se pääsevänsä sieltä omaan kotiin? Tänään, kahden kuukauden odotuksen jälkeen, Mellow on varattu omaan kotiinsa. Pian on sinun vuorosi Mellow, ihan pian.

16.10.2017
Hellä huolenpito on tehnyt tehtävänsä, sillä Mellow alkaa jo näyttää aivan eri koiralta. Saimme tuoreen videon sekä kuvia Mellowsta sen hoitajalta Luiza Mandrulta. Mellown turkki on parantunut huimasti ja Luizan mukaan se ‘on kuin silkkiä’. Mellow on iloinen ja todella ihmisrakas koira, kuten tuoreelta videolta näkyy. Missä olisi tämän upean pojan ikioma koti?

23.9.2017
Tapasimme Mellown sen löytöhetkellä syyskuun alussa. Jo silloin se osoitti mykistävää luottamusta ja rakkautta ihmisiä kohtaa, vaikka elämä ei ollutkaan kohdellut sitä silkkihansikkain. Se oli löytänyt tiensä Luizan portille kuin tietäen, että siten se kääntäisi suunnan elämässään. Se oli kärsivällisesti paikallaan kun takkuja ja takiaisia poistettiin sen turkista. Illan pimetessä se kellahti kiitollisena selälleen ottaen onnellisena vastaan silityksiä ja siten ehkä ensimmäistä kertaa elämässään hellyyttä ihmiseltä. Se antoi ihmisille anteeksi ja me lupasimme, että se löytäisi kodin, jossa sitä rakastettaisiin ja vaalittaisiin.

Mellow on ihmisrakas ja luottavainen poika, jonka elämä on vasta aluillaan. Se tulee moitteetta toimeen tyttökoirien kanssa, joten sen tulevassa kodissa voisi kuvitella odottavan neitiseuraa. Mellown ulkonäössä on paljon paimenkoiramaisia piirteitä, joten se tulee vaatimaan omistajaltaan liikunnan lisäksi myös virikkeitä ja aktivointia.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mellow saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mellow on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.