Päivitetty 13.12.2017

Kotia etsivä koira: MIKIS


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustat:
5.8.2015
Mikis asustaa yhtä häkkiä Kulkurien yhteistyökumppanin, Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls)- yhdistyksen ylläpitämällä tarhalla Sintestissä. Elämä ei ole kohdellut tätä poikaa kovin lempeällä kädellä. Mikis löydettiin poliisiaseman lähettyviltä Frumusanin kylässä loukkaantuneena. Kolmeen tuntiin Mikis ei ollut liikkunut ja tällöin Suflete Dragin Anda Murgu totesi jonkin olevan vialla ja lähestyi koiraa tarkastaakseen tämän kunnon. Mikisille todettiin vammoja molemmissa etujaloissa. Huhuttiin, että Mikis olisi jäänyt auton alle mutta Suflete Dragin Anda ja Alina Murgu pitävät tätä epätodennäköisenä sillä Mikisillä ei ollut mitään muuta mikä viittaisi siihen, että olisi jäänyt auton alle. Vammat olivat molemmissa jaloissa lähestulkoon identtiset joten on kovin mahdollista, että Mikisiä on lyöty jaloille.

Mikis on käynyt läpi kaksi jalkaleikkausta ja aivan kuin tämä ei olisi ollut vielä tarpeeksi, Mikis sairastui myös penikkatautiin. Mikis kuitenkin selviytyi voittajana kaikista koitoksistaan. Tapasimme Mikisin heinäkuussa 2015 kun kävimme Romaniassa. Ellei Alina olisi kertonut meille näitä asioita, emme olisi voineet mitenkään tietää niistä sillä Mikis kävelee ja liikkuu ihan normaalisti tällä hetkellä. Mutta koska Mikisille on nämä kaksi leikkausta tehty ja jalkoja jouduttu ns. korjaamaan Mikis kuuluu erityisadoption piiriin.

Mikis on syntynyt arvion mukaan noin 2010-2011, se on noin 55cm korkea ja painaa noin 20kg.

Mikis löydettiin pahassa kiputilassa ja poika käyttäytyi tuolloin aggressiivisesti mutta se on ymmärrettävää kun ajattelee, että Mikisillä tosiaan oli pahat vammat molemmissa etujaloissa. Nyt kun Mikis on hoidettu ja jalat kunnossa kyseinen herra tuli meitä vieraita vastaan häntä heiluen ja pyysi luottavaisena rapsutuksia. Mikis on tänä päivänä lempeä, ystävällinen ja todella sosiaalinen koira joka tulee tarhalla myös hyvin toimeen kaikkien muiden koirien kanssa.

Nykytilanne:

13.12.2017
Valitettavasti Mikiksellä ei ole mitenkään kovin hyvä onni ainakaan toistaiseksi vielä elämässään ollut. Ukko todettiin testeissä leishmania-positiiviseksi ja tämän myötä myös Mikiksen varaus peruuntui. Lue lisää leishmanioosista kotisivuiltamme.

19.9.2017
Mikis varattiin vihdoinkin omaan kotiin, jonne sen matka toivon mukaan kantaa ihan lähtitulevaisuudessa!

9.9.2017
Kulkurien aktiivit kävivät jälleen ja Sintestin tarhalla syyskuussa. Lainaan osan heidän päivitystekstistä suoraan, sillä se kuvailee Mikistä niin hyvin. “Mikis on ihana. Sillä on lempeä ja pehmeä katse, joka ulottuu sydämen joka ikiseen koloon ja parantaa sydänsurut. Mikiksen lähellä on rauhaa ja levollisuutta. Se nauttii läheisyydestä ja huomiosta ja kun sitä kerran on tarjolla, se ottaa siitä kaiken irti olematta kuitenkaan pienimmässäkään määrin tunkeileva tai röyhkeä. Se painautuu syliin ja vain on siinä. Mikiksen olemusta on mahdoton kuvailla sanoin, se pitää kokea itse. Mikiksen tasapainoinen olemus ja käytös tekevät maailmasta vähän paremman paikan.”

He myös tarkkailivat Mikiksen jalkojen käyttöä ja totesivat ettei se millään tavalla arista tai varo niitä, joten sen suhteen kaikki on hyvin. Nyt siis puttuu vaan se oma perhe ja lentolippu!

16.6.2017
Mikis odottaa yhä edelleen oman kodin löytymistä Sintestin tarhalla Romaniassa. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa, erityisesti narttujen. On tällä hetkellä kolmen aran koiran kanssa samassa häkissä. Mikis hakeutuu ihmisen lähelle, vastaanottaa herkut ja rapsutukset mielellään. Olisi todella mahtavaa mikäli Mikikselle vihdoinkin löytyisi se oma koti, täältä Suomesta.

20.2.2017
Kulkurien aktiivit kävivät Sintestin tarhalla vierailulla helmikuussa ja tapasivat myös liikuttavan Mikiksen. Mikis on ollut adoptio-ohjelmassamme jo yli 1,5v. Uudella videolla näette Mikiksen tarhalla asuvan 13-vuotiaan tytön kanssa.

6.11.2016
Kulkurien aktiivit kävivät Romaniassa marraskuussa ja tällä kertaa ohjelmassa oli myös vierailu Sintestin tarhalla, jossa monet vanhat tutut odottivat innoissaan omaa vuoroaan saada hieman ylimääräistä huomiota. Mikis on asustanut Sinstestin tarhalla jo pitkään. Luonteeltaan Mikis on rauhallinen, lempeä ja tykkää kovasti ihmisistä. Mikikselle kelpaa niin namit kuin huomio. Energiatasoltaan Mikis ei ole mikään superhyrrä, vaan tyytyy tarkkailemaan mitä muut touhuilee.

Mikiksen jalat eivät edelleenkään vaivaa mitenkään, korkausleikkaus onnistui aikoinaan hyvin ja poika on porskuttanut iloisesti menemään. Luonteensa puolesta uskaltaisimme jopa luovuttaa Mikiksen ensimmäiseksi koiraksi.

22.7.2016
8.7.2016 tapasimme jälleen Mikiksen. Iloksemme vaikutti siltä, että tällä kertaa Mikis on laihtunut hieman sitten viime näkymän! Muuten poika on melko samanlainen, nauttii rapsutuksista jotka vastaanottaa arvokkaasti ja nautinnollisesti. Mikis meinaa muutaman kerran väistyä koppiinsa kun muut koirat häseltävät ympärillä, mutta tulee mieluusti takaisin meidän luokse kun pyydämme. Mikis liikkuu hyvin mutta sen noustessa ihmistä vastaan huomaa, että se ei hallitse etujalkojaan ihan samalla tavalla kuin koira jolla on ns. täysin terveet jalat. Tämä ei siis kuitenkaan ole Mikikselle mikään ongelma, poitsu porskuttaa eteenpäin aivan kuten edellisinäkin kertoina, kun olemme tämän tavannut.

Mikis on pentujen kanssa samassa häkissä ja sen hermot kestävät näitä pienokaisia hienosti.

4.10.2015-18.6.2016
Kulkurien edustajat ovat tavanneet Mikiksen useamman kerran tänä aikana. Olemme voineet todeta, että Mikikselle valitettavasti on kertynyt hieman liikaa painoa, asia joka ei tietenkään ole hyvä asia Mikikselle, eteenkään jalkoja ajatellen. Mikiksellä oli vaihe jolloin sitä hieman jännitti vieraat jotka saapuivat sen häkkiin, mutta Mikis on aina toipunut nopeasti jännityksestä ja sen jälkeen tullut itse hakemaan huomiota sekä jaellut pusujaan. Mikiksellä on pitkä pinna, eikä sitä vaikuta hetkauttavan paljon muiden koirien hössötykset tai pentujen pomppimiset. Muiden urosten kanssa Mikis ei oikein tule toimeen mutta narttujen kanssa kylläkin.

Mikiksen jalat eivät ole missään vaiheessa, tarhalla olon aikana, haitanneet Mikistä millään tavalla. Ellei tietäisi, että Mikis on kokenut jalkaleikkaukset, sitä ei pystyisi arvata. Mikiksen liikkuvuus on hyvä.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mikis saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mikis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Mikiksen yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 


 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa