Päivitetty 19.04.2018

Kotia etsivä koira: NALINA, SUOMESSA


Syntymäaika: 05/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

Nykytilanne:

04.04.2018

Nalina neiti etsii edelleen uutta kotia vanhasta kodista käsin. Kotona sisätiloissa neiti on mitä ihanin kotikoira. Nauttii suunnattomasti kun koko perhe on kotona, mutta osaa myös jäädä nätisti yksin kotiin perheen ollessa poissa. Nalina on erityisen kiintynyt perheen isään ja isän ollessa poissa kotoa Nalina saattaa olla levoton. Neiti vietti viikon koirahoitolassa maalla tammi- helmikuun vaihteessa. Hoitolassa neiti ulkoili reippaasti ja pelottomasti, myös toisen koiran seurassa. Hoitolan hoitaja kehuikin Nalinaa oikein ihanaksi ja energiseksi koira neidiksi. Kaupunki olosuhteet ovat Nalinalle kuitenkin liikaa ja kierrokset nousevat helposti. Tästä syystä Nalinalle etsitään uutta kotia vähän rauhallisemmalta alueelta. Ihanteellisinta olisi jos neiti pääsisi asumaan esim. maaseudun rauhaan.  Kooltaan neiti on keskikokoinen, Nalina on noin 15 kiloa painava ja noin 45 senttiä korkea.

Lisätty muutama uusi kuva. Nalinaan voi päästä tutustumaan sovitusti länsi-Helsinkiin.

27.11.2017

Nalina etsii uutta kotia vanhasta käsin. Aktiivimme Stefanie kävi muutama viikko sitten tapaamassa Nalinaa sen vanhassa kodissa.

Tässä Nalinan kuulumisia aktiivimme sanoin: “Aivan upean kaunis ja ihana koira, joka selvästi rakastaa ihmisiä, huomiota ja haluaa olla mukana siellä, missä tapahtuu. Nalina on nuori, erittäin energinen, jokseenkin epävarma ja tällä hetkellä aika stressaantunut koira. Kun saavuin paikalle, Nalina haukkui ja ärisi minulle ovella, vahtiviettiseen tapaan, ei yhtään aggressiivisesti. En huomioinut ollenkaan, tiputin pari namia vaan, ja Nalina tulikin sitten heti haistelemaan minua jonka jälkeen sitten halusi syliin ja haki rapsutuksia koko ajan.

Nalina on todella tarkkaavainen ja fiksu koira. Se seurasi omistajiensa kaikkia eleitä ja oli todella hyvä käyttämään rauhoittavia eleitä kotona.

Remmikäyttäytyminen on selvästi Nalinan suurin ongelma, mutta suurin osa Nalinan ongelmista johtuu  mahdollisesti vaan yleisestä stressitilasta ja puutteellisesta aktivoinnista. Tyttö selvästi tykkäsi lähteä ulos ja  juoksenteli nurmikolla  ja hääräili sitä sun tätä. Lenkki sujui tosi kivasti – niin kauan, kun koiria ei tullut vastaan. Se vähän haukahti jollekin tummiin pukeutuneelle miehelle. Muuten se haisteli rennosti ja lenkkeili ihan hienosti vaikka oli paljon ihmisiä. Energiaa neidillä selvästi on mutta otti myös hienosti kontaktia ja söi namia myös vaikka alkoi haukkua jollekin.  Sitten tuli se yksi pieni koira vastaan tien toisella puolella. Nalinalla nousi kierrokset nollasta sataan sekunnissa se ärisi ja haukkui, koira oli silloin suunnilleen 20 metrin päässä. Siinäkin tilanteessa kuitenkin sain sen huomion nameilla itseeni, jonka jälkeen se vähän rauhoittui. Merkittävintä oli minusta Nalinan totaalinen mielentilamuutos tapahtuman jälkeen. koiralla jäi ns. stressitila päälle, alkoi vetää kotiin ja kontaktia ei enää saanut, ennen kuin päästiin kotipihalle asti. Neiti haukkui muillekin vastaan tuleville ihmisille. Nalina asuu tällä hetkellä lapsiperheessä, kerrostalo asunnossa suhteellisen vilkkaalla alueella kaupungissa, jonka vuoksi harjoittelu on vähän vaikeata.”

On luultavaa, että rauhallisemmassa ympäristössä ja suuremmalla aktivoinnilla Nalina saattaisi rauhoittua hyvinkin nopeasti. Nalinalle ihanteellisin koti sijaitsisi vähän syrjemmässä ja mahdollisesti ainoana koirana, sillä neiti ei ole päässyt Suomessa ollessaan tutustumaan muihin koiriin.

10.08.2017

Nyt hieman yli kaksivuotias Nalina palaa kotia etsiviin.  Nalina on asunut Suomessa nyt hieman yli puolitoista vuotta.

Nalinan tarinaa omistajan kertomana:

“Nalina oli hyvin arka tullessaan meille eikä suostunut ensimmäiseen kuukauteen esim. ulkoilemaan ja näykki meitä kun nostimme hänet pois pesästään viedäksemme ulos. Pikku hiljaa tilanne helpotti ja nyt Nalina on innokas ulkoilija. Muita koiria se pelkää edelleen ja rähjää niille. Perheessä on kolme lasta joista Nalina tykkää tosi paljon. Alkuun Nalina saattoi ärähdellä meille tuleville vieraille, mutta nykyisin kotiin saa tulla lähes kuka tahansa. Isokokoisia vieraita miehiä saattaa edelleen säikähtää ja ruveta rähisemään. Mutta pääosin Nalina tykkää tosi paljon ihmisistä ja hakee vierailta kovasti huomiota ja saatttaa esim. kiivetä syliin. Mutta ulkona vieraat pelottavat ja suurin ongelma on se, ettemme voi ulkoiluttaa Nalinaa lasten kanssa. Se rähisee silloin kaikille ihmisille. Jos vieras koira tulee vastaan kun lapset ovat mukana, Nalina menee täysin tolaltaan ja räyhää niin ettei mikään auta.

Nalina on mitä mahtavin koira, kun se saa olla perheen kesken, vapaana kesämökillä omalla saarella ilman ympäröivän maailman ärsykkeitä. Nalina rakastaa erityisesti pieniä lapsia. Kaupungissa eläminen on Nalinalle kuitenkin aivan liian stressaavaa. Se pelkää suunnattomasti muita koiria.

Haluamme, että Nalina voisi elää onnellisena, rauhallisemmissa maisemissa. Nalinan käytös stressaantuneena on ennalta-arvaamatonta. Nalinalla on paimennusviettiä, jota se osoittaa lapsiin. Toivoisimme, että Nalinalle löytyisi koti maalta, jossa se saisi rauhassa puuhailla. Rauhallisessa ympäristössä Nalina on tosiaan mitä mahtavin ja tosi oppivainen koira.”

Nalina etsii nyt epävarmoihin koiriin tottunutta kotia, mielellään ainoana koirana. Olisi ihanteellista jos tuleva koti sijaitsisi jossain vähän syrjemmällä tai maalla.

Nalina saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nalina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Nalinan tarinaa Romaniasta:

21.09.2015

Nalina on yksi monista Romanialaisista -ei toivotuista- koiranpennuista, joita tänäkin kesänä on syntynyt kadun varsille ja pelloille lukemattomia määriä. Neidin onneksi, sillä on tulevaisuudessa mahdollisuus elää onnellisena ja tasapainoisena kotikoirana, koska se on päässyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Nalina ja 24 muuta pentua tuotiin Rosiorin De Veden kaupungista Onevetin koirahoitolaan, koska ne olivat sairastuneet parvoon. Valitettavasti vain pieni osa pennuista selviytyi tästä koiranpennuille yleisestä ja vaarallisesta viruksesta. Nalina on yksi niistä selviytyjistä, jotka selättivät tämän viruksen.

Nalina on porukan rohkeimmasta päästä. Neiti on utelias uusia ihmisiä kohtaan, antaa käsitellä itseään hyvin ja rauhoittuu käsiteltäessä. Nalina on pennuille tyypilliseen tapaan iloinen ja leikkisä. Pikkuinen rakastaa hyppiä ja pomppia edestakaisin, kuten normaalin pennun kuuluukin. Muita koiria ja pentuja kohtaan hurmaava Nalina on hyvin lempeä ja ystävällinen.

Aikuisena Nalina tulee  arviden mukaan olemaan noin 13-15 kg painava ja säkäkorkeutta tälle neidille arvioidaan kasvavan noin 45 cm. Nalina on valmis matkustamaan omaan kotiinsa aikaisintaan kahden viikon kuluttua..

05.11.2015

Suloinen Nalina on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

14.11.2015

Nalina saapui omaan kotiinsa Suomeen.

 

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa