Päivitetty 14.11.2017

Kotia etsivä koira: NALINA, SUOMESSA


Syntymäaika: 05/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

14.11.2017

Nalina etsii edelleen uutta kotia vanhasta käsin, joskin neiti siirtynee piakkoin kotihoitoon. Aktiivimme kävi viime viikolla Nalinaa tapaamassa. Päivitys tulossa.

Uusia kuvia lisätty

10.08.2017

Nyt hieman yli kaksivuotias Nalina palaa kotia etsiviin.  Nalina on asunut Suomessa nyt hieman yli puolitoista vuotta.

Nalinan tarinaa omistajan kertomana:

“Nalina oli hyvin arka tullessaan meille eikä suostunut ensimmäiseen kuukauteen esim. ulkoilemaan ja näykki meitä kun nostimme hänet pois pesästään viedäksemme ulos. Pikku hiljaa tilanne helpotti ja nyt Nalina on innokas ulkoilija. Muita koiria se pelkää edelleen ja rähjää niille. Perheessä on kolme lasta joista Nalina tykkää tosi paljon. Alkuun Nalina saattoi ärähdellä meille tuleville vieraille, mutta nykyisin kotiin saa tulla lähes kuka tahansa. Isokokoisia vieraita miehiä saattaa edelleen säikähtää ja ruveta rähisemään. Mutta pääosin Nalina tykkää tosi paljon ihmisistä ja hakee vierailta kovasti huomiota ja saatttaa esim. kiivetä syliin. Mutta ulkona vieraat pelottavat ja suurin ongelma on se, ettemme voi ulkoiluttaa Nalinaa lasten kanssa. Se rähisee silloin kaikille ihmisille. Jos vieras koira tulee vastaan kun lapset ovat mukana, Nalina menee täysin tolaltaan ja räyhää niin ettei mikään auta. Jos eteen tulee esim. pensas, se puree sen matalaksi raivonpuuskassaan.

Nalina on mitä mahtavin koira, kun se saa olla perheen kesken, vapaana kesämökillä omalla saarella ilman ympäröivän maailman ärsykkeitä. Nalina rakastaa erityisesti pieniä lapsia. Kaupungissa eläminen on Nalinalle kuitenkin aivan liian stressaavaa. Se pelkää suunnattomasti muita koiria. Olemme käyneet Nalinan kanssa myös koirakouluttajalla, joka antoi hyviä vinkkejä opetteluun, mutta totesi Nalinan olevan todella arka, joka vaikeuttaa koulutusta huomattavasti.

Haluamme, että Nalina voisi elää onnellisena, rauhallisemmissa maisemissa. Nalinan käytös stressaantuneena on ennalta-arvaamatonta. Nalinalla on paimennusviettiä, jota se osoittaa lapsiin. Toivoisimme, että Nalinalle löytyisi koti maalta, jossa se saisi rauhassa puuhailla. Rauhallisessa ympäristössä Nalina on tosiaan mitä mahtavin ja tosi oppivainen koira.”

Nalina on noin 15 kiloa painava ja noin 45 senttiä korkea. Nalina etsii nyt arkoihin koiriin tottunutta kotia, mielellään ainoana koirana. Olisi ihanteellista jos tuleva koti sijaitsisi jossain vähän syrjemmällä tai maalla.

Nalilalle etsitään tällä hetkellä myös kotihoitopaikkaa, jonne neiti siirretään heti sen löydyttyä.

Nalina saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nalina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Nalinan tarinaa Romaniasta:

21.09.2015

Nalina on yksi monista Romanialaisista -ei toivotuista- koiranpennuista, joita tänäkin kesänä on syntynyt kadun varsille ja pelloille lukemattomia määriä. Neidin onneksi, sillä on tulevaisuudessa mahdollisuus elää onnellisena ja tasapainoisena kotikoirana, koska se on päässyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Nalina ja 24 muuta pentua tuotiin Rosiorin De Veden kaupungista Onevetin koirahoitolaan, koska ne olivat sairastuneet parvoon. Valitettavasti vain pieni osa pennuista selviytyi tästä koiranpennuille yleisestä ja vaarallisesta viruksesta. Nalina on yksi niistä selviytyjistä, jotka selättivät tämän viruksen.

Nalina on porukan rohkeimmasta päästä. Neiti on utelias uusia ihmisiä kohtaan, antaa käsitellä itseään hyvin ja rauhoittuu käsiteltäessä. Nalina on pennuille tyypilliseen tapaan iloinen ja leikkisä. Pikkuinen rakastaa hyppiä ja pomppia edestakaisin, kuten normaalin pennun kuuluukin. Muita koiria ja pentuja kohtaan hurmaava Nalina on hyvin lempeä ja ystävällinen.

Aikuisena Nalina tulee  arviden mukaan olemaan noin 13-15 kg painava ja säkäkorkeutta tälle neidille arvioidaan kasvavan noin 45 cm. Nalina on valmis matkustamaan omaan kotiinsa aikaisintaan kahden viikon kuluttua..

05.11.2015

Suloinen Nalina on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

14.11.2015

Nalina saapui omaan kotiinsa Suomeen.

 

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.