Päivitetty 23.03.2018

Kotia etsivä koira: ROGER (Bond-pentue)


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
ei kastroitu

 

23.3.2018
Perustiedot ja tausta:

BOND-pentue hylättiin pahvilaatikossa Glinan tarhan portin eteen elokuun lopulla 2017. Ne olivat vain muutaman viikon ikäisiä, joilla ei olleet silmätkään vielä auenneet. Hoitoa ja huolenpitoa seitsemän pientä koiralasta tarvitsivat siis pikaisesti.

Jokaisella eläinsuojelijalla on kädet täynnä töitä ja hoidettavia koiria paljon, ja koska äidinmaidonvastiketta on annettava useasti päivässä, ei seitsemän pennun sijoittaminen ole helppoa. Ne saatiin kuitenkin jaettuan kahteen hoitoperheeseen. Pentujen kasvaessa sen verran, että pulloruokinta jäi, siirtyivät kaikki pennut romaniassa asuvan aktiivimme Veera Nurin luokse.

Alkutaival ei ole ollut helppo näillä pennuilla, niin kuin se ei ole  suurimmalle osalle romaniassa syntyvälle koiralle. Daniel pentu kuoli, muiden jatkaessa taistelua sairauksia suolistoloisia ja parvoa vastaan.

Bond-pentueen vahvistuessa,  siirtyivät ne marraskuun 2017 lopulla Veeran luota Carpen tarhalle.

Pennut, James, Roger, Valerie, Bondi, Fatima ja Lazen ovat iloisia, sosiaalisia ja reippaita, tottuneet ihmisiin sekä elämään ympärillään. Käsittelytilanteet saa koirat jännittämään hetkellisesti, mutta peruspentujen tavoin, asia on hetkessä unohtunut ja ovat saman tien jo toisaalla tutkimassa uusia mielenkiintoisempia asioita.

Energiatasoltaan pentue ei ole korkeinta sorttia, vaan omaavat myös leppoisan luonteen, jossa on mukavan letkeä ja rento tyyli -pentumaiseen tapaan tietenkin.

Roger on Lazen kanssa ne isoimmat pennut ja se isoveli tästä pentueesta, aavistuksen itsenäisempi muihin pentuihin nähden. Leikkii iloisesti muiden kanssa, mutta alkutohinan jälkeen vetäytyy ensimmäisenä omiin oloihin ja tarkkailee sivummalla tilannetta. Mikäli leikki näyttää Rogerin mielestä tarpeeksi hauskalta edelleen, voi yhtyä jälleen mukaan hauskanpitoon. Nuoressa herrassa on rauhallisuuden lisäksi myös jämäkkyyttä ja ison miehen elkeitä, koska on pennuista ainoa, joka sanoo Carpessa vapaana kulkevalle isolle Otto koiralle, toki turvallisen aidan läpi kuitenkin.

Rogerin on arvioitu kasvavan keskikokoiseksi tai hiukan isommaksi (n. 50-55 cm), 12/2017 on noin 40-45cm/10-15kg

23.3.2018
Roger on lihonnut ja kasvanut myös kokoa ja onkin nyt iso hömelö, joka hyörii ja pyörii vieraiden ympärillä. Vieraat ovatkin toki vaihtelevaa virkistystä siihen tasaisen harmaaseen päivään ja viikkoihin, joita tarhalla elävällä koiralla riittää. Roger saa monenlaiselta koiralta ja ihmiseltä tuoksuvan huivin, jonka kanssa se siskonsa Valerien kanssa intoutuu leikkimään. Varmasti koirakaverit ja leikit toimivat kodissakin, siihen päälle vähän jyrsimistä ja uusien asioiden opettelua, niin tyytyväisen kotikoiran resepti on valmis. Valerie- siskonsa kanssa kunnon Tiuhti ja Viuhti.

5.2.2018
Carpen tarhalle on tullut jotain uutta ja jännittävää, nimittäin koirankoppeja ja myös Veera on paikalla ja tästäkös Lazen, Roger ja Valerie ovat kovin mielissään. Videolta voi tuon iloisen tapahtuman katsoa ja samalla ihastella kauniita ja iloisia koiria. Suuremmin ei muutoksia koirissa ole tapahtunut, kuin että ovat jo kovasti kasvaneet ja se, kuinka isoksi pentue  loppuviimein kasvaa, jää nähtäväksi.

10.12.2017
Bond-pentue tuli Kulkurien sivuille etsimään kotiaan.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Roger tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Roger saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roger on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski  

 

5.2.2018 – Veeran kimpussa hääräävät Lazen, Roger ja Valerie.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa