Päivitetty 19.04.2018

Kotia etsivä koira: SIR RHETT


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
19.4.2018
Sir Rhett on tullut Glinan tarhalle Bragadirun kunnalliselta vuonna 2014, yhtäaikaa Bogartin kanssa. Glinan tarha on Kulkurien entinen yhteistyötarha. Rhett on aikaisemmin ollut vetäytyväinen ja jäänyt huomiotta, kun sen ajateltiin olevan liian arka Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Se asui alkuun Bogartin kanssa, mutta ollessaan todella tarkka ruuan suhteen, joten se päätyi asumaan yksin. Muiden koirien kanssa on siis huomioitava, että erilaiset resurssit, etenkin ruoka, voivat olla sille tärkeitä. Voi tietenkin olla, että koska tarhalla resursseja on niin vähän, niistä vähistä tulee erityisen tärkeitä. Tuttujen ihmisten kanssa Rhett on melko rento. Se syö kädestä, haastaa leikkiin ja tykkää rapsutuksista. Uusia ihmisiä Rhett jännittää ja vetäytyy sellaisissa tilanteissa koppiinsa.

Rhettin muutettua Carpen tarhalle, siitä on tullut jonkun verran avoimempi ja Kulkurien aktiiviin Veeraan, jonka se tuntee jo Glinan tarhan ajoilta, se suhtautuu lämpimästi. Kun Rhett stressaantuu esimerkiksi tarhalla vapaana liikkuvasta Otosta, se reagoi menemällä levottomaksi ja haukkumalla jonkin verran. Rhett on huumorintajuinen ja ikäisekseen leikkisä koira, joka tykkää lumesta ja omassa kodissa se olisikin varmasti onnellinen, jos se pääsisi peuhaamaan hangissa.  Joskus, kun sitä koskettaa tai rapsuttaa, se ottaa rapsuttajan käden suuhun, mutta tekee sen hyvin hellästi. Jos Rhettiä painostaa, esimerkiksi pakottaa sen johonkin, mikä selkeästi on sille epämiellyttävää, se saattaa napsaista sanoakseen, ettei pidä pakottamisesta. Se on melko itsenäisen oloinen koira, mutta varmasti tukeutuisi kotioloissa oikeasti tuttuun ihmiseen ja nauttisi läheisyydestä. Annettaan Rhettille mahdollisuus päästä pian omaan kotiin. 

55cm/27kg/paksu.

Päivitykset
19.4.2018
Rhett aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rhett saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rhett on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa