Päivitetty 10.09.2017

Kotia etsivä koira: SORANA


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Romanialainen eläinsuojelija Carmen Mandescu on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Carmen on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle ja hänen avullaan monet karvakorvat ovat löytäneet oman kotinsa myös Suomesta. Yksi Carmenin suojateista on jo vanhempaan ikään ehtinyt mummokoira Sorana. Soranan ja Carmenin tiet kohtasivat vuonna 2014 Carmenin ollessa käymässä kunnallisella koiratarhalla. Hän huomasi ujon rouvaskoiran tarhan häkissä ja kuuli sen olevan tappojonossa. Carmenilla ei juuri ollut muita vaihtoehtoja kuin ostaa Sorana ulos tarhalta, ennen kuin sen päivät päättyisivät. Noista päivistä alkaen Sorana on asunut Glinan kylässä koiratarhalla noin 300 muun koiran kanssa.

Aiemmin Sorana on ollut  ujompi, joten se ei ole vuosien varrella tullut huomioiduksi Kulkurien aktiivien vieraillessa tarhalla ja valitessa koiria adoptio-ohjelmaan. Nyt on kuitenkin Soranan vuoro loistaa ja saada mahdollisuus parempaan elämään kotikoirana Suomessa. Iän karttuessa Sorana on muuttunut rohkeammaksi ja sosiaalisemmaksi. Sorana nauttii huomiosta ja antaa hienosti käsitellä ja tutkia itseään. Tarhalla Sorana asuu samassa häkissä toisen nartun kanssa. Aiemmin se on ollut tarkka ruuasta muita koiria kohtaan, mutta muuttunut tässäkin asiassa leppoisammaksi.  Kotona Sorana pärjää varmasti  koirakaverinkin kanssa, kunhan saa riittävästi myös omaa tilaa. Toisaalta se voisi nauttia myös olostaan perheen ainoana silmänteränä. Soranalle etsitään rauhallista aikuiskotia, jossa nauttia leppoisista eläkepäivistä.

Sorana on 45-50cm korkea ja painaa noin 17kg. Mummeli on hieman pulleassa kunnossa ja pieni painonpudotus ei kotiutumisen jälkeen olisi pahitteeksi.

Nykytilanne

10.9.2017
Kulkurien aktiivien tavatessa Soranan koiratarhalla elokuussa, tuli se muitta mutkitta moikkaamaan ihmisiä. Sorana vaikuttaa jo vähän sellaiselta vanhuuden höperöltä mummelilta, joka viettelee lepposia eläkepäiviä ilman turhia kiireitä. Olosuhteiden toki soisi olla toisenlaiset, mummeli olisi niin ansainnut lämpimän pedin ja oman perheen. Soranan vauhti ei päätä huimaa, mutta rapsutusten ja herkkujen vuoksi se voi ottaa muutaman juoksuaskeleenkin. Herkuista tämä mummukka tykkääkin kovin. Sorana tulee hyvin toimeen häkkikaverin kanssa ja on luottavainen ihmistä kohtaan. Se antaa hyvin tutkia itseään ja nauttii saamastaan huomiosta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sorana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sorana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.