Päivitetty 27.03.2018

Kotia etsivä koira: STAR O (Oanas Stars)


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

Myös kesäkuussa 2015 Romaniaan syntyi lukemattomia pentuja kaduille, kodittomiksi koiriksi. Eräs pentue löydettiin emonsa Stelan kanssa, pentujen ollessaan kovin nuoria. Emo oli synnyttänyt kuusi pentua yhden pikaruokalan alle ja sieltä koko perhe pääsi turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin hoitolaan Cosobassa erään Onevetin vapaaehtoistyöntekijän, Ioanan Bodean, toimesta. Elämä ei ole kohdellut emoa hellästi ja tämä kaunokainen onkin kovin ujo ja varovainen. Oana tekeekin töitä emon kanssa sosiaalistamalla tätä pikkuhiljaa toiveena osoittaa tytölle, että kaikki ihmiset eivät ole pahoja. Mikäli Stela edistyy, on mahdollista, että tyttö tulee adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan, koirakokeneen perheen luota.

Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulivat Kulkurien adoptio-ohjelmaan 26.2.2016, ja ovat siitä lähtien hakeneet sitä omaa, ymmärtäväistä ja rauhallista aikuiskotia.

Star on herkkä koira, eikä sillä ole kokemuksia juuri mistään. Tulevan kodin tulee olla rauhallisella asuinalueella, eikä sitä tulla luovuttamaan koirakokemattomaan kotiin, eikä lapsiperheeseen.

Päivitykset

22.3.2018
Aktiivimme tapasivat Star O:n taas maaliskuussa. Tilanne ei ole muuttunut mihinkään suuntaan. Edelleen se on kiinnostunut vieraista mutta ei uskalla tehdä tuttavuutta, vaan perääntyy ja jää mielellään siskonsa taakse.

2.12.2017
Star jakaa edelleen häkin siskonsa Cleopatran kanssa. Aktiivimme astuessa kaksikon häkkiin marraskuussa, molemmat vetäytyvät koppinsa suojaan mutta kurkistelevat sieltä kiinnostuneina. Häkin lattialle jätetty aktiivin vaatekappale herättää suurta mielenkiintoa ja kun ensin uskalsi nuuskimaan sitä, uskalsi myös pikaisesti nuuskimaan vieraita, mikä oli positiivinen uutinen. Starille etsitään kotia rauhalliselta alueelta ja perhettä joka elää melko rauhallista arkea.

17.9.2017
Syyskuun yhdistysmatkalla aktiivimme tapasivat kaikki Kulkurien adoptio-ohjelmassa olevat koirat jotka ovat Onevetin pensionissa. Tähän porukkaan kuuluu myös Oana´s Starsien Star O. Star on nyt reilu pari vuotias kastroitu uros, joka on asunut tarhalla koko elämänsä ajan. Se jakaa edelleen häkkiä siskonsa Cleopatran kanssa, eikä se ole reipastunut sitten heinäkuun. Rehellisyyden nimessä, ympäristö ei ole sellainen jossa Star varmaan ikinä tulisi reipastumaan. Star ei ole käyttäytynyt aggressiivisesti mutta on kovin ujo ja varovainen sekä huolestuneen oloinen nuori koira. Star on myös siskoaan varovaisempi ja jää tämän varjoon, kun Cleopatra ottaa enemmän tilaa. Joskus kuitenkin elämä voi yllättää ja ehkä myös Star kokee yllätyksen jos oikea perhe yhtäkkiä ilmaantuisi kuvioon.

24.7.2017
Tapasimme Star O:n heinäkussa kun kävimme Romaniassa ja Onevetin Cosoban tarhalla. Star asuu yhä siskonsa Cleopatran kanssa samassa häkissä ja ottaa paljon tukea Cleosta. Tämä kuitenkaan ole paras yhtälö sillä molemmat ovat melko ujoja ja epävarmoja koiria. Star on siskonsa tapaan utelias mutta vetäytyy mielellään Cleon taakse. Toivotaan, että pian avautuisi mahdollisuus näiden kahden erotukselle ja jotta molemmat saisi rohkeamman häkkikaverin. Star antaa itsestään herttaisen kuvan mutta suhtautuu myös varoen kaikkeen uuteen. Star tarvitsee ymmärrystä, oikeanlaista suhtautumista sekä tukea.

11.5.2017
Star O kuului niihin Oana´s Starsin pentuihin, jotka olivat hetken sivussa adoptio-ohjelmasta. Joillekin koirille tarha-elämä on niin stressaavaa, että se vaikuttaa koiran psyykkeeseen ja kun nämä vielä saavat toverilta tukea jännityksessä niin on välillä parempi, että saavat hetken vaan olla, kasvaa ja kerätä rohkeutta. Nyt koitti päiviä jolloin myös Star palaa adoptio-ohjelmaan. Kulkurien aktiivit käyvivät toukokuussa Romaniassa ja tapasivat silloin myös Starin.

Star tarvitsee rauhallisen ja ymmärtäväisen kodin, jossa se saa tilaa ja rauhaa tutustua sekä ihmisiin, että elämään kotikoirana pienin askelin, sen ehdoilla. Kun vieras osaa lukea Staria ja tietää milloin on hyvä antaa sitä tilaa, se reipastuu ja rohkenee jopa hakea nameja kädestä. Starissa on potentiaalia mutta se vaatii sitoutuneen ja koirakokeneen kodin.

28.6.2016
Oana on jatkanut  Starin sosiaalistamista ja edistysaskelia on tapahtunut mutta Star tarvitsee edelleen kodin jolla on niin kokemusta kuin motivaatiota ja ymmärrystä arkajaloille. Star haluaa kovasti uskoa elämän hyvyyteen mutta ei vielä kykene siihen ilman ihmisen apua.

27.3.2016
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat maaliskuun Romanian reissulla muiden yhteistyötahojen lisäksi Onevetin ihmisiä ja koiria. Myös Oanas Stars- pennut ja siihen kuuluvan Star O:n. Tällä koiraperheellä ei ole ollut helppo elämä ja epävarmuus on helposti luettavissa myös Starin olemuksesta ja katseesta. Star ei vielä osaa oikein luottaa ihmiseen.

Onevetin vapaaehtoinen työntekijä Oana yrittää aina löytää aikaa ja tilaisuuksia sosiaalistaa Staria ja muita pentuja, mutta tämä ei aina ole niin helppoa.

Star luovutetaan ainoastaan kotiin, jossa ymmärretään, että Star tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja sitoutumista, jotta tästä kasvaa tasapainoinen ja onnellinen koirakansalainen. On mahdollista, että Star on yhden ihmisen/yhden perheen koira, eikä siitä ikinä tule kaikkien kaveri. Tarhan stressaava ympäristö ei tue Staria lainkaan, ja olisi hyvä mikäli Starille se sopiva, ja osaava koti löytyisi, ja poika pääsisi jatkamaan luottamuksen rakentamista kotioloissa.

26.2.2016
Star on pennuista ujoin. Oana sosiaalistaa Staria ja muita pentuja paljon ja Star on kehittynyt mutta tarvitsee ymmärrystä, rauhallisuutta ja aikaa. Tällä hetkellä Star tulee hyvin toimeen ympärillä olevien koirien kanssa. Ruoka ja herkut kiinnostavat kovasti joten nämä ovat varmaan hyvä kannustin Starin totuttamisessa kotikoiran elämään. Starille haetaan sitoutunutta, ymmärtäväistä kotia jossa löytyy tarpeeksi koirakokemusta sekä mielellään myös kokemusta aremmista koirista.

Tällä hetkellä Star on noin 50-55cm ja painoa herralla on suunnilleen 20kg. Todennäköisesti Star kasvaa vielä hieman.

Star ja Cleopatra yrittävät yhdessä hieman dominoida muita koiria, mutta erikseen ollessaan tätä ongelmaa ei ole. Tulevan kodin tulee kuitenkin varautua siihen, että Starilla saattaa esiintyä pomottamisyrityksiä muita koiria kohtaan.

Pennut Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulevat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan, etsimään sitä omaa kotiaan jossa voivat rauhassa jatkaa kasvuaan sekä omistajan turvallisella tuella aloittaa tämän suuren maailman tutkimista ja asioiden oppimista ja oivaltamista.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Star O saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Star O on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Star O:n yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa