Päivitetty 12.02.2018

Kotia etsivä koira: STEFANA


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
5.2.2018
Romanian teillä vaeltaa arviolta ainakin kahdesta kolmeen miljoonaa koditonta koiraa. Suurin osa niistä on hylätty sinne ihmisen toimesta leikkaamattomana, jolloin ne puolestaan lisääntyvät. Erityisesti keväällä romanialaiset eläinsuojelivat ovat katkeamaisillaan, kun heillä saattaa olla hoivissaan kymmenien aikuisten koirien lisäksi myös kymmeniä pentuja, jotka ovat lisäksi erityisen alttiita sairastumaan ja monen niistä elämä jääkin paitsi lyhyeksi, myös kivuliaaksi. Clinica Veterinara OneVet on eläinlääkäripariskunnan, Adina ja Dragos Vladutin ylläpitämä eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa. Vuonna 2015 Adina Vladut osittain osti ja osittain vuokrasi ison, rauhallisella alueella sijaitsevan tilan, johon perustettiin koiratarha, Tarha sijaitsee Cosoban pienen kylän laidalla ja siitä Cosoban tarha saikin nimensä.

Pieni Stefana hylättiin Cosoban tarhalle juuri ennen vuodenvaihdetta, mikä onkin onni, sillä uusi vuosi on erityisen rankka kodittomille koirille. Stefana asuu tällä hetkellä kauimmaisessa huoneessa ja on täten hyvin vähän ihmiskontaktissa tai näkee ihmisiä, minkä seurauksena se on ihmisten kanssa ja uusissa tilanteissa kovin hämillään. Se ei kuitenkaan hätäänny, vaan pysähtyy etäämmältä tarkkailemaan, mitä ihmettä oikein tapahtuu. Ujoudestaan huolimatta sille maistuu herkut ja se lieneekin motivoitavissa hyvin muutamalla kunnon kanan palalla. Stefana tuntuu olevan kovin herttaisen oloinen koira, joka selkeästi ujoudestaan huolimatta nauttii ihmisen läheisyydestä ja kosketuksesta. Se tuntuukin olevan ujo enemmänkin tilaisuuksien puutteen johdosta, kuin luonteensa puolesta, joten sen voisi olettaa rohkaistuvan oikeanlaisessa kodissa piankin. Ihan pienten lasten perheeseen Stefanasta ei kuitenkaan ole. Stefana tulee moitteetta toimeen muiden koirien kanssa, joten se varmasti arvostaisi koirakaveria, joka luotsaisi sitä kotikoiran tavoille.

Stefana painaa tällä hetkellä noin 10 kiloa, joten siitä kasvanee keskikokoinen tai hieman sitä pienempi koira.

Päivitykset
5.2.2018
Stefana aloitti kodin etsimisen ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Stefana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stefana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.