Päivitetty 20.01.2018

Kotia etsivä koira: SUPER MARIO


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

07.01.2017
Onevetin entinen eläinlääkäri on löytänyt Marion elokuun loppupuolella kadulta ja koska hän ei voinut itse pitää koiraa, hän toi sen Onevetin tarhalle turvaan. Vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Onevetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Hurmaava ja hyväntuulinen Super Mario on luonteeltaan kunnon pikkukoira, se on vilkas vipeltäjä, jolla ei juurikaan ole itsesuojeluvaistoa. Tarhalla pikkuinen painelee menemään pitkin pihaa huolettomana ja on aina mukana siellä missä tapahtuu. Kuten videolla näkyy, Mario on kastroitu juuri ennen videon kuvaamista, jolloin haava on hieman häirinnyt sitä, mutta vipeltämiseen se ei vaikuta. Tarhan piha on täynnä mesoavia pentuja, mutta Mario se vain vipeltää menemään hyväntuulisena ja iloisena sinne sun tänne yhtään häiriintymättä. Suloinen Mario on hyvin kiltti ja sympaattinen ja se viihtyy ihmisen lähellä ja antaa käsitellä itseään hyvin.

Tarhalla Mario ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä. Super Mariolla on arvion mukaan painoa noin 5,5 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm. Pienen koon vuoksi Marioo ei suositella ensisijaisesti perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Mariolla on todettu patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno molemmissa takajaloissa ja polvet on operoitu  joulukuun alkupuolella. Toipuminen on edennyt suunnitellusti ja Marion liikkuminen ja jalkojen käyttö on koko ajan yhä parempaa. Onevetin työntekijöiden mukaan Mario vaikuttaa siltä kuin se olisi koko ajan redbullin vaikutuksen alaisena, joten edes leikkaus ei tämän pikkuisen vilpeltäjän menoa hidasta.

20.01.2018
Mario on saanut useita kotiehdokkaita, joten pikkuisesta ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Super Mario saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Super Mario on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Super Marion yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.