Päivitetty 01.12.2017

Kotia etsivä koira: UZI


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
01.12.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Aktiivimme olivat vierailemassa Romaniassa toukokuussa ja käyneet läpi uusia adoptio-ohjelmaan tulevia koiria. Tasaisin väliajoin aktiivimme olivat todenneet “UUSI!”, johon romanialainen eläinsuojelija Adina oli todennut “Uzi”; siltä aktiivien puhe oli hänen korviinsa kuulostanut. Näin tämä herttainen Uzi-tyttö sai nimensä ja odottelee nyt Cosoban tarhalla, että sen tuleva koti sen löytäisi.

Uzi on veikeä ja utelias tyttö. Sillä on herttainen hymy ja se on hieman ujo uusissa tilanteissa. Uzi tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa ja on leikkisä. Vieraita ihmisiä Uzi hieman ujostelee, mutta kauheasti sitä kuitenkin kiinnostaa. Tuttujen ihmisten kanssa Uzi on hyvin läheisyydenkipeä. Uzi on noin 50cm korkea ja painoa tytöllä on arviolta vajaa 20 kiloa.

Päivitykset
01.12.2017
Uzi asuu tällä hetkellä kahden vinttaripennun, Velmerin ja Veeliksin kanssa ja kolmikko tulee sopuisasti juttuun. Uzi on kolmikosta ujoin ja jää vieraiden tullessa hieman taka-alalle vinttariveljesten häärätessä vieraiden ympärillä. Uzi on selvästi kiinnostunut ihmisistä, muttei saa tilanteessa tarpeeksi rauhaa tullakseen tutustumaan. Uzi ei vaikuta aralta, vaan lähinnä hieman herkältä ujoilijalta, joka on kuitenkin kovin utelias. Jos Uzi saisi olla ihmisen kanssa kaksin, tulisi se varmasti tekemään ujosti tuttavuutta. Uzi tarvitsee vain aikaa kerätäkseen rohkeutensa. Vinttariveljesten kanssa Uzi tulee hienosti toimeen, joten kotona voisikin olla odottamassa reipas koirakaveri.

17.7.2017
Tapasimme Uzin Romanian reissullamme heinäkuun alussa. Uzi on ihana ja herkkä tyttö. Se on todella kiinnostunut vieraista, vaikka sitä vähän ujostuttaakiin. Se kiertelee ja kaartelee, käy nuuhkaisemassa ja siirtyy taas kauemmas tutkailemaan tilannetta. Se leikkii nätisti toisten koirien kanssa ja tulee rohkaistuttuaan jo hakemaan ihmisiäkin leikkiin. Tutun ihmisen, Adinan kanssa se on todella reipas, ja varmasti oman kodin rauhassa tyttö rohkaistuisi vielä entisestään ja puhkeaisi kukkaan.

8.5.2017
Uzi on tasapainoisen ja ystävällisen oloinen tyttö, joka nauttii ihmisten läheisyydestä. Tyttö on aivan mieletön kaunotar mustassa turkissaan, jossa on valkoisia merkkejä. Se nauttii rapsutuksista ja huomiosta, edes tarhan miespuolinen työntekijä ei sitä tunnu pelottavan.

Uzi sopii varmasti monenlaiseen kotiin, sillä tarhalla se on osoittanut olevansa kiltti ja sopeutuvainen. Toki aina on huomiotava, että kotiutuminen voi siitä huolimatta viedä aikaa ja vaatia kärsivällisyyttä. Aivan kuten jokaisen rescue-koiran kohdalla.

_________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Uzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Uzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Uzin yhteyshenkilö on Essi Marttila.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.