Päivitetty 23.09.2017

Kotia etsivä koira: UZI


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
20.9.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Aktiivimme olivat vierailemassa Romaniassa toukokuussa ja käyneet läpi uusia adoptio-ohjelmaan tulevia koiria. Tasaisin väliajoin aktiivimme olivat todenneet “UUSI!”, johon romanialainen eläinsuojelija Adina oli todennut “Uzi”; siltä aktiivien puhe oli hänen korviinsa kuulostanut. Näin tämä herttainen Uzi-tyttö sai nimensä ja odottelee nyt Cosoban tarhalla, että sen tuleva koti sen löytäisi.

Uzi on hauska mutta samalla hyvin herkkä tyttö. Uzilla on eleissään ja liikkeissään jotain hyvin hassua ja huumorintajuista. Uzi tulee loistavasti toimeen tarhan muiden koirien kanssa, ja pyytää usein muita leikkiin kanssaan. Vieraita ihmisiä Uzi hieman ujostelee, mutta tuttujen ihmisten seurassa se on hyvin läheisyydenkipeä. Uzi on n. 50-55cm korkea ja painoa tytöllä on n. 20kg.

Päivitykset
20.9.2017
Uzihan on aivan täysi hömelö! Tietenkin vain erittäin ihanalla tavalla. Tyttö oli aktiiviemme syyskuisella vierailulla todella innoissaan päästessään ulos juoksemaan muiden kanssa. Muita koiria Uzi rakastaakin aivan älyttömästi ja olisi varmasti hyvä, jos tulevassa kodissa olisi se reipas kaveri valmiina. Uzi puhui äärimmäisen hyvin koiraa ja tulikin monien kanssa todella hyvin juttuun. Ihan jokainen koira ei arvostanut Uzin lähestymisyrityksiä, mutta näissäkään tapauksissa ei syttynyt mitään konflikteja, vaan asiat hoidettiin siististi ja rauhallisesti. Ihmisiä Uzi jännittää aika paljon ja kävikin haistelemassa vieraita vain takaapäin. Huomioitavaa Uzissa on se, että se haukkuu jonkin verran. Se ei siis ole mistään hiljaisimmasta päästä. Uzi on näyttävä koira, kuin musta pantteri.

17.7.2017
Tapasimme Uzin Romanian reissullamme heinäkuun alussa. Uzi on ihana ja herkkä tyttö. Se on todella kiinnostunut vieraista, vaikka sitä vähän ujostuttaakiin. Se kiertelee ja kaartelee, käy nuuhkaisemassa ja siirtyy taas kauemmas tutkailemaan tilannetta. Se leikkii nätisti toisten koirien kanssa ja tulee rohkaistuttuaan jo hakemaan ihmisiäkin leikkiin. Tutun ihmisen, Adinan kanssa se on todella reipas, ja varmasti oman kodin rauhassa tyttö rohkaistuisi vielä entisestään ja puhkeaisi kukkaan.

8.5.2017
Uzi on tasapainoisen ja ystävällisen oloinen tyttö, joka nauttii ihmisten läheisyydestä. Tyttö on aivan mieletön kaunotar mustassa turkissaan, jossa on valkoisia merkkejä. Se nauttii rapsutuksista ja huomiosta, edes tarhan miespuolinen työntekijä ei sitä tunnu pelottavan.

Uzi sopii varmasti monenlaiseen kotiin, sillä tarhalla se on osoittanut olevansa kiltti ja sopeutuvainen. Toki aina on huomiotava, että kotiutuminen voi siitä huolimatta viedä aikaa ja vaatia kärsivällisyyttä. Aivan kuten jokaisen rescue-koiran kohdalla.

_________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Uzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Uzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Uzin yhteyshenkilö on Essi Marttila.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.