Päivitetty 17.07.2017

Kotia etsivä koira: UZI


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

8.5.2017
Uzi pääsee tänään uutena Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Itseasiassa Uzin nimi onkin lähtöisin Romaniasta, kun aktiivimme siellä juuri olivat vierailemassa. Aktiivimme olivat käyneet koiria läpi ja todenneet tasaisin väliajoin “UUSI!”, johon romanialainen eläinsuojelija Adina oli todennut, että Uzi, siltä kun aktiivien puhe oli hänen korviinsa kuulostanut. Näin tämä herttainen tyttö sai nimensä ja odottelee nyt Onevetin klinikalla, että sen tuleva koti sen löytäisi.

Uzi on tasapainoisen ja ystävällisen oloinen tyttö, joka nauttii ihmisten läheisyydestä. Uzi on n. 50-55cm korkea ja painoa tytöllä on n. 20kg. Tyttö on aivan mieletön kaunotar mustassa turkissaan, jossa on valkoisia merkkejä. Se nauttii rapsutuksista ja huomiosta, edes tarhan miespuolinen työntekijä ei sitä tunnu pelottavan.

Uzi sopii varmasti monenlaiseen kotiin, sillä tarhalla se on osoittanut olevansa kiltti ja sopeutuvainen. Toki aina on huomiotava, että kotiutuminen voi siitä huolimatta viedä aikaa ja vaatia kärsivällisyyttä. Aivan kuten jokaisen rescue-koiran kohdalla.

17.7.2017
Tapasimme Uzin Romanian reissullamme heinäkuun alussa. Uzi on ihana ja herkkä tyttö. Se on todella kiinnostunut vieraista, vaikka sitä vähän ujostuttaakiin. Se kiertelee ja kaartelee, käy nuuhkaisemassa ja siirtyy taas kauemmas tutkailemaan tilannetta. Se leikkii nätisti toisten koirien kanssa ja tulee rohkaistuttuaan jo hakemaan ihmisiäkin leikkiin. Tutun ihmisen, Adinan kanssa se on todella reipas, ja varmasti oman kodin rauhassa tyttö rohkaistuisi vielä entisestään ja puhkeaisi kukkaan.

_________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Uzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Uzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Uzin yhteyshenkilö on Elina Silvennoinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.