Päivitetty 11.12.2017

Kotia etsivä koira: VELMU (Vinttaripentue), SUOMESSA


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
Kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

31.03.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Velmun adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Velmu on nimensä veroinen kakara! Se kuuluu selvästi pentueen rohkeimpiin tyyppeihin ja on luonteeltaan muutenkin todella mutkaton. Edes uudet ihmiset ja vieras tila eivät saaneet sen polvia tutisemaan, vaan poika asteli ympäriinsä vailla huolen häivää. Velmu kävi varmoin ottein moikkaamassa jokaisen meistä reissulaisista ja huomiota saadessaan koko koira tärisi innostuksesta. Velmu vaikutti todella touhukkaalta ja leikkisältä tyypiltä, jolla on varmasti hirveästi annettavaa tulevalle perheelleen.

Saalisviettinsä vuoksi Velmua ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Velmu ei hauku

31.05.2017
Aktiivimme tapasivat jälleen toukokuussa iloa ja energiaa pursuavan vinttaripentueen. Vieraisiin tuttavuutta oli etunenässä tekemässä tietenkin Velmu, kukas muukaan… Velmun ihmisrakkaus on kirjaimellisesti käsinkosketeltavaa. Ja sen tuntee myös kasvoilla. Poika on kunnon “ihmisliima” ja vierailun ajan poika oli koko ajan kiinni aktiiveissamme rapsutusten ja hellyyden toivossa. Velmu osoittautui myös kunnon pusupojaksi. Tuleva perhe saakin pojan kohdalla varautua loputtomiin rakkaudenosoituksiin. Rakkautta toki riittää myös kavereille ja Velmu tuleekin hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Velmu vaikuttaa koiralta, joka soveltuisi monenlaiseen perheeseen, kunhan perhe on valmistautunut riittävään liikuntaan ja aktivointiin.

08.08.2017
Voi Velmu. Hän on kyllä nimensä veroinen mies! Velmu on yksi pentueen isokokoisimmista ja töyssyttäkin menemään pihalla samalla, hieman vahingossa, tönien pienemmät pois tieltä. Tämänkin poika tekee todella ystävällisissä merkeissä ja ketään satuttamatta. Huumorintaju on ehdottomasti Velmun vahvuuksia ja tämän pojan kanssa ei kerta kaikkiaan pysty olemaan huonolla tuulella. Sanat ei riitä kuvailemaan Velmua ja sitä kuinka käsittämätöntä on, että Velmu joutuu edelleen odottamaan sitä omaa ihmistään.

25.09.2017
Tapasin huumoria pursuavan Velmun syyskuussa. Viime tapaamisestamme oli vierähtänyt puoli vuotta ja pojasta oli tässä ajassa kasvanut aivan äärettömän komea ilmestys <3 Ja mikä ihaninta Velmu on säilyttänyt sen ihanan hassuttelevan ja elämää rakastavan asenteessa nämä kaikki kuukaudet. Velmu asustaa nykyään ulkohäkissä yhdessä veljensä Veetun kanssa. Parivaljakko tulee hienosti toimeen keskenään, eikä minkäänlaisia kahnauksia ole ollut. Tullessamme häkkiin molemmat pojat olivat onnesta soikeina häkin ovella vastassa, ja poiketen monista muista, pojat odottivat meitä aivan hiljaa, eikä kummaltakaan päässyt yhden yhtäkään haukkua. Häkissä annoimme poikien puuhastella yhden aktiivimme huivilla ja näinkin pieni asia sai pojat aivan lumoutuneeksi. Olihan se vaihtelua normaaliin virikkeettömään ympäristöön, missä nämä nuorukaiset kaikki päivänsä viettävät. Poikien kanssa aika hurahti nopeasti ja heidän seurastaan olisi mielellään nauttinut vielä paljon kauemmin. Velmu on todellinen kultakimpale ja tulee antamaan varmasti niin paljon perheelleen, kunhan se vain löytäisi Velmun viimein!

11.10.2017
Velmu ollaan viimein varattu omaan kotiinsa <3!!

11.11.2017
Tänään päästiin saattelemaan vinttaripentueen neljäs jäsen omaan kotiinsa. Onnea ja iloa kaikkiin tuleviin päiviisi Velmu <3

23.11.2017
Oltuaan kaksi päivää omassa kodissaan Velmu päätyi uudelleensijoitukseen. Velmu on ollut päälle viikon kotihoidossa ja hoitoperhe on tutustellut siihen kaikessa rauhassa. Nyt poika alkaa etsimään uutta kotiaan adoptio-ohjelmassamme.

Kotihoitajan mukaan Velmu on “ihana ja hassu kakara”. Velmu on kotihoidossa osoittanut tosiaankin olevansa aivan mahtava tyyppi ja erittäin perinteinen vinttari. Tämän takia tulevalla perheellä olisikin hyvä olla rotutuntemusta entuudestaan, jotta normaali vinttarimainen käytös ei aiheuta väärinymmärryksiä. Velmulle etsitään kotia, jossa olisi vähintään yksi koirakaveri tarjolla, nimittäin päästyään kotihoitopaikkaansa Velmu oli heti ensimmäiseksi laittanut leikiksi perheen oman koiran kanssa. Velmu rakastaakin peuhata ja leikkiä ja tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Leikki on toki hyvinkin vinttarimaista suu auki leikkimistä ja louksuttelua. Velmu on selvästi oikea perhekoira ja vaatii paljon huomiota, joten ei olisi pahitteeksi vaikka tulevassa kodissa olisikin useampi käsipari rapsuttelemassa poikaa. Vinttareille hyvin ominainen piirre on varautuneisuus vieraita kohtaan. Toki poikkeuksiakin löytyy ja Velmu kuuluu niihin. Velmu on heti vieraiden saavuttua moikkaamassa näitä iloisena, häntä onnesta vispaten ja syliin asti tunkien. Velmun rakkaus onkin aivan rajoittamatonta.

Sisäsiisteyden treenaus ja peruskoulutus on vielä kesken Velmun kanssa, mutta Velmu on osoittanut oppivansa selkeällä koulutuksella asioita nopeaan tahtiin. Velmu ei hauku ollenkaan, mutta vinttarimaiseen tapaan piippaa kyllä.

——————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Velmu saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Velmu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Velmu tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.