Päivitetty 05.01.2018

Kotia etsivä koira: VENUS (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Venuksen adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Venus on toinen näistä penikkataudin sairastaneista. Venukselle ei kuitenkaan jäänyt taudista mitään pysyviä oireita ja Venus onkin tänä päivänä täysin terve ja normaali pentu. Penikkataudin sairastaneet pennut jäävät usein pienempikokoisiksi ja Venus onkin paljon pienikokoisempi sisaruksiinsa verrattuna.

Venus asuu siskonsa Velvetin kanssa erillään muista pennuista. Nämä kaksi ovat kunnon rämäpäitä! Ne ovat ihmiset nähdessään niin innoissaan, että hyvä kun pysyvät tolpillaan. Venus etenikin huoneessa pääasiassa ryömien tai pomppien. Venus on luonteeltaan todella menevä, reipas ja äärettömän sosiaalinen. Koko sen ajan, kun olimme pentujen kanssa, Venus ja Velvet vaan riehuivat ja poukkoilivat ympäriinsä. Näiden pentujen riemua ja huolettomuutta oli ilo seurata.

Saalisviettinsä vuoksi Venusta ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-60cm korkeita.

Venus ei hauku ollenkaan

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Vinttaripennut ovat onnistuneet yllättämään meidät täydellisyydellään kertatoisensa jälkeen ja jälleen myös Venus teki niin. Venus otti reissussa olleet aktiivimme iloisena ja innokkaana vastaan. Venus on siirtynyt asumaan ulkohäkkiin ja ei pääsekkään enää ulkoilemaan tarhan sisäpihalle. Liikkumatilaa on siis paljon vähemmän, mutta silti turhautuneisuutta ei ainakaan vielä ollut ilmassa. Venus hakeutuu itsestään lähelle ja jää nauttimaan rapsutuksista. Tyttö ei ahdistu, vaikka siitä pidettiin kiinni kuvien aikana, vaan seisoskeli rauhassa ja ihmetteli tapahtumienkulkua. Venus vaikuttaa hyvinkin rauhalliselta ja tasapainoiselta nuorelta aikuiselta, jolla kaikesta huolimatta varmasti riittää sitä virtaakin vaikka muille jakaa. Ruokahalua neitosella riittää ja nappasikin namit siskonsa nenän edestä pariin otteeseen. Ruuan vahtimista Venuksella edelleen on ja tämä onkin hyvä asia huomioida. 

16.10.2017
Tapasimme vinttaripentueen sisarukset syyskuisella reissullamme. Yksi pihalla hurjaa spurttailevista kaunokaisista oli Venus. Tytöstä on kuoriutunut äärettömön kaunis ja se on edelleen siskonsa Velvetin kanssa porukan pienikokoisimmat. Venus oli todella laihassa kunnossa ja Adina epäili sen johtuvan stressistä. Vinttaripentueen jäsenet ovat ottaneet tarhaelämän viimeaikoina todella raskaasti. Niiden kuihtumista on sydäntäsärkevää katsoa ja yrittää kuvailla miten täydellinen niistä jokaikinen on. Venus on tarvitsee kodin, jossa sen kanssa ollaan valmiita liikkumaan ja puuhastelemaan, mutta myös halutaan söpöillä ilallla vierekkäin sohvalla. Venus tulee hienosti kaikkien muiden kanssa toimeen eikä kinaa synny kenenkään kanssa. Venus on tyttö, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia!

08.08.2017
Venus jäi tapaamatta toukokuisella reissulla, mutta nyt heinäkuun reissulla olleet atiivimme pääsivät sen näkemään ja saimme Venuksesta tuoreita kuulumisia. Venus on edelleen porukan pienikokoisin ja mitä luultavimmin tulee sellaiseksi myös jäämään. Venus on hieman rauhoittunut sitten maaliskuun tapaamisen. Tyttö on edelleen super sympaattinen ja ihmisrakas tyyppi, joka varmasti odottaa sen oman perheensä löytymistä innokkaana. Venus on reipas ja utelias ja tuleekin innokkaana tutustumaan tarhalle saapuviin vieraisiin. Jos joku on innokas rapsuttamaan, niin Venus pysyy sen ihmisen vierellä vaikka tämän maailman loppuun asti. Venus tulee muiden koirien kanssa mainiosti toimeen, eikä tytössä ole mitään moitittavaa.

——————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Venus saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Venus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Venus tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa