Päivitetty 05.01.2018

Kotia etsivä koira: VERONIQUE (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Veroniquen adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Veronique on luonteeltaan ja käytökseltään hyvinkin normaali pentu. Se on avoin, utelias, tasapainoinen ja huoleton kaveri. Sisaruksiin verrattuna Veronique on ehkä hieman ujompi kuin muut. Se antaa kuitenkin koskea, rapsutella ja käsitellä itseään. Hampaiden katsominen sujui kuin vanhalta tekijältä. Tarhalla koirilla ei aivan hirveästi ihmiskontakteja ole, josta saattaa pienimuotoinen ujostelu johtua. Kaiken lisäksi koirat tavattiin niille uudessa tilassa, joka on myös omiaan aiheuttamaan epävarmuutta. Araksi Veroniquea ei siis voi sanoa ja tyttö tulee varmasti reipastumaan nopeaa tahtia kotiin päästyään. Kaikin puolin ihana, hellä ja äärimmäisen kaunis tyttö.

Saalisviettinsä vuoksi Veroniqueta ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-55cm korkeita.

Veronique ei hauku.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Veronique se edelleen pitää lippuaan korkealla. Vieraat otetaan kohteliaasti, ystävällisesti ja innokkaasti vastaan. Veronique on siirtynyt asumaan ulkohäkkiin siskonsa Venuksen kanssa ja parivaljakko pärjääkin hienosti yhdessä. Veronique kuuluu pentueen rohkeimpiin pentuihin Venuksen tapaan ja näiden tyttöjen häkkiin mennessä ei voi välttyä pusuilta. Veronique jakelee niitä innoissaan ja tunkee aivan iholle kertomaan kuinka paljon hän kaikkia rakastaakaan. Veronique on äärimmäisen sosiaalinen ja rento vieraidenkin ihmisten kanssa. Veronique onkin mennyt viimeaikoina hurjasti eteenpäin ja potentiaalisempaa kotikoiraa saa etsiä. Veroniquesta, jos kenestä, on siihen. Aktiivimme kuvailivat tyttöä perusolemukseltaan rauhalliseksi. Vaikka energiaa ja menohaluja onkin, niin Veronique osaa käyttäytyä hienosti ja rauhallisesti sekä nauttia hetkestä vain siinä ihmisen kainalossa.

17.10.2017
Syyskuussa tapasimme jo vanhan tuttumme Veroniquen. Veronique on reipastunut hurjasti pikku-pentuajoista ja tuleekin reippaasti tervehtimään ihmisiä ja tekemään tuttavuutta. Veronique selvästi nauttii ihmisen läheisyydestä hurjasti ja vaikka joissain tilanteissa vielä ujostuttaa, niin tyttö ei enää peräänny tai häivy paikalta. Veronique otti nyt muiden koirien läsnäolonkin rennommin, mutta puolusti edelleen ruokaansa, jos joku tunki ihan kylkeen kiinni syömään. Veroniquella paino on myös tippunut ja stressitasot on varmasti hyvinkin korkealla. Toivottavaa olisi, että tyttö pääsisi omaan kotiinsa mahdollisimman pian.

02.08.2017
Heinäkuiset tuulet saattelivat aktiivimme jälleen erittäin tutuksi tulleelle Onevetin tarhalle, jossa vinttaripentue innokkaana odottelikin jo vieraita saapuvaksi. Veronique on hyvinkin samantapainen kuin veljensä Venne. Molemmat toimivat pihalla “tapahtumapoliiseina” ja sanoivat muille, jos leikit yltyivät liian riehakkaiksi tai äänekkäiksi. Veronique tulee kuitenkin hyvin muiden kanssa toimeen, mutta arvostaa selvästi hieman hillitympää menoa. Vieraita Veronique lähestyi varovaisemmin ja hitaammin kuin sisaruksensa. Tulee luokse, mutta vaatii edelleen oman aikansa tähänkin. Veroniquea voisi hyvin kuvailla “pikkuvanhaksi”ja se selvästi käyttäytyy sisaruksiaan aikuismaisemmin. Veronique vahtii edelleen ruokaansa.

18.06.2017
Aktiivimme vierailivat toukokuussa Romaniassa ja tapasivat Veroniquen sisaruksineen. Pennut ovat kasvaneet hyvää vauhtia ja vain kaksi pentua yhdestätoista on löytänyt kotinsa. Veronique oli todella hoikassa kunnossa ja puolustikin ruokaansa muilta koirilta. Veronique kommunikoi hienosti muille ja ennen räsähtämistä varoitti muita koiria, jotka olivat tulossa samoille ruoka-apajille. Ihmisen lähestyessä Veronique siirtyi kauemmaksi syömään, mutta tuli myös omalla ajallaan luokse ja tuttavuutta tekemään.  Veroniquelle on etsinnässä koirakokenut koti, joka osaa toimia ruokaansa puolustavan koiran kanssa. Veronique menisi varmasti myös hyvin ainoana koirana.

Tyttö oltiin juuri edellisenä päivänä steriloitu ja mahdolliset kivut varmasti vaikuttivat Veroniquen käyttäytymiseen.

——————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Veronique saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veronique on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Veronique tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.