Annu Piensoho

 

Tiedottaja
Tautivastaava
Koti
sivujen päivitys
Facebook-päivitykset

annu.piensoho (a) kulkurit.fi

 

 

 

Hei! Nimeni on Annu Piensoho. Asun Järvenpäässä avomieheni sekä Romanian rescuekoirien Dodon ja Nannan (ent. Beauty) kanssa. Eläinten oikeudet ovat lähellä sydäntäni – sekä lemmikki- että tuotantoeläinten.

Työskentelen tällä hetkellä Animaliassa. Teemme vaikuttamis-ja kampanjointityötä edistyksellisen eläinsuojelulain puolesta. Uudistettava laki tulee vaikuttamaan tuotantoeläinten lisäksi myös lemmikkieläinten hyvin- ja pahoinvointiin seuraavien 20 vuoden ajan. Myös Kulkurit on mukana tukemassa Animalian ja SEYn Eläinlaki-kampanjaa. Vapaa-aikanani työskentelen kodittomien eläinten puolesta, urheilen ja nautin omien koirieni seurasta.

Yliopistosta valmistuttuani minulla oli aikaa miettiä, mitä todella haluan tehdä elämässäni – päivätyön lisäksi. Tutustuin Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kotisivuihin ja ryhdyin miettimään, voisinko tarjota kodin romanialaiselle Dodo-koiralle. Harkitsin asiaa pitkään ja hartaasti. Keskustelin asiasta myös avomieheni ja vanhempieni kanssa. Tulimme siihen tulokseen, että Dodo on saatava kotiin! Vanhempani olivat valmiita auttamaan meitä tarpeen vaatiessa koiran hoidossa. Puitteet olivat siis kunnossa.

Ihastuimme Dodoon täysin. Aloin kiinnostumaan rescue-toiminnasta yhä enemmän. Osallistuin Kulkurien tapahtumiin ja tutustuin ihaniin ihmisiin sekä koiriin. Huomasin, että Kulkurit on luotettava taho, joka tekee ahkerasti töitä parantaakseen koirien ja kissojen oloja Romaniassa. Vähitellen aloinkin opetella Kulkurien kotisivujen päivittämistä sekä tiedotteiden tekemistä.

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka tekevät pyyteettömästi vapaaehtoistyötä eläinten parissa. Romanian tilanne on huolestuttava, joten erityisesti ihailen Kulkurien tehokkaita aktiiveja, jotka tekevät parhaansa tilanteen parantamiseksi. Lisäksi olen haltioissani siitä, kuinka tukijamme haluavat auttaa meitä työssämme!

Dodo on pikkuhiljaa saanut varmuutta Suomessa eläessään. On upeaa huomata, miten koira alkaa hiljalleen luottamaan uudestaan ihmiseen ja innostuu jopa riemulla leikkimään. Se tunne, kun Dodo rohkaistui tulemaan yöllä viereemme nukkumaan, on jotakin, mitä ei voi sanoin kuvailla.

Päätimme ryhtyä kotihoitajiksi maaliskuussa 2015. Siinä kävikin lopulta niin, että hoitolaisemme Nanna jäi meille pysyvästi asumaan. Dodo on innoissaan seuralaisesta. Nanna rakastaa rapsutuksia ja sitä, että häntä silitetään pehmeällä harjalla.

Tavoitteenani on, että ihmiset saisivat ja levittäisivät oikeanlaista tietoa rescuetoiminnasta sekä -yhdistyksistä, jotta mahdollisimman moni päätyisi ottamaan rescue-eläimen jalostettujen eläinten sijaan. Koen myös tärkeäksi valistaa romanialaisia siitä, mitä länsimaisen ajattelutavan mukaan kuuluu hyvään eläinten hoitoon. Lisäksi paikallisille on tiedotettava, että steriloinnit ovat tehokas keino hallita koirakantaa.

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.