Evi Koskinen

 

 

Koirien varaukset

evi.koskinen (ät) kulkurit.fi
050 378 1993

Vastaan, kun vuorotyöltäni pystyn.
Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla

 

 

 

 

 

Hei! Olen Evi ja toimin Kulkureissa koiravaraajana.

Asun Sipoossa omakotitalossa, ja perheeseeni kuuluu miehen lisäksi neljä sekarotuista koiraa. Kiinnostuin rescue-toiminnasta, kun ensimmäinen koiramme Nero tuli meille Virosta 4 kk iässä vuonna 2009. Ajokoirasekoitus Luna tuli pentuna kotiimme 2011 ja lauma kasvoi vuonna 2012 suomalaisella kodinvaihtajalla Tapsalla, joka tuli meille ensin kotihoitoon. Syksillä 2014 Kulkureiden match showssa mukana ollut kotia etsivä Cici-koira päätyi meille myös kotihoitoon, ja valloitti koko porukan sydämet muutamassa päivässä. Romaniasta tullut Cici siis jäi meille asumaan, ja nyt koko lauma kirmailee yhdessä pihamaalla iloisena.

Nero ja Luna ovat keskikokoisia noin 30 kg koiruuksia, Tapsa hiukan suurempi ja Cici noin 20-kiloinen tirriäinen. Neron kanssa olemme harrastaneet rally-tokoa sekä koirajuoksua, mutta vanhemmalla iällä tullut nivelrikko vaivaa sen verran, että harrastamme lähinnä omaksi iloksi. Muiden kanssa harrastamme mm. jälkeä, temppuilua ja metsässä samoilua. Nero on opettanut elämään ylivilkkaan koiran kanssa, Luna taas on arempi tapaus allergiahaasteineen. Tapsasta ja Cicistä tuli heti ylimmät ystävykset, ja molemmissa tuntuu olevan vahtiviettiä. Cici suhtautuu kaikkeen uuteen hyvin varauksella ja arkaillen, ja sen kanssa opetellaan edelleen perusjuttuja kotikoiran elämästä. Sekalainen seurue täydentää toisiaan, ja matkan varrella on tullut opiskelua omien koirien kanssa jos jonkinlaista!

Olen itse aloittanut eläintenkouluttajan opinnot Amiedussa syksyllä 2014, ja tähän mennessä tutustunut koirien lisäksi myös kanojen ja lampaiden kouluttamiseen. Valmistuin eläintenkouluttajaksi kesällä 2016. Koulutushommien, omakotitaloprojektin ja yhdistysasioiden yhteensovittaminen tuntuu välillä haastavalta, mutta uskon että ajan myötä asiat loksahtelevat paikoilleen. Rescue-toiminnassa olen ollut mukana vuoden 2014 kevättalvesta lähiten. Ajauduin kimppalenkeiltä mukaan tapahtumien järjestämiseen ja koiravaraajaksi. Minulle on tärkeää Kulkureiden avoin toiminta, ajan hermolla oleminen sekä eettinen ja kestävä toiminta koirien auttamiseksi kohdemaassa. On hienoa olla mukana tässä mahtavan osaavassa ja reippaassa porukassa!

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.