Marika Stillman

 

rosel

 

 

Koirien varaukset

marika.stillman (ät) kulkurit.fi
040 583 3434 (ma-to klo: 18-20, su klo: 18-20)

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla.

 

 

 

 

 

 

Moi.
Olen Marika Stillman, eläinrakas Espoolainen.
Koulutukseltani  olen pieneläinhoitaja (eläimen sairaanhoitaja). Olen työskennellyt alalla yli 10 vuotta.  Suurimman osan siitä eläinsuojelun nimissä. Eläinlääkäriasemalta siirryin oppisopimuskoulutuksen jälkeen Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen riveihin, ihan työntekijäksi. Siellä pääsin konkreettisemmin hoitamaan eläimiä, ohjaamaan ja puuttumaan Suomessa eläinten oloihin, eläinten pitoihin ja ihan valistamaan tietynlaisia  ihmisiä paremmiksi eläintenpitäjiksi. Elän kuitenkin tällähetkellä  muutoksen aikaa siltä osin, että lopettelen lastenhoitoa sillä haluan takaisin työelämässäkin kutsumukseni pariin, tehdä töitä eläinten kanssa ja niiden hyväksi.  Nähtäväksi vielä jää, mihin ja koska.
Eläintensuojelu on aina ollut sydäntäni lähinnä. Mielestäni kaikilla lemmikki- sekä luonnnonvaraisilla eläimillä on oikeus onnelliseen ja lajilleen tyypilliseen elämään.

Jäin HESYltä hoitovapaalle 2011 ja sillä tiellä olen edelleen. Oman lapsen kasvettua, ryhdyin kotona yksityiseksi perhepäivähoitajaksi. Lastenhoidon lisäksi, olen koittanut ylläpitää ammattitaitoani. Mm. luen paljon eläinlääkäreiden kirjoituksia, tavoitteenani on  päivittää ihan itselleni  mm. sairauksien eri hoitosuosituksia. Toimin myös mielelläni  näissä asioissa ystävieni neuvonantajana, silloin kun tarvitsevat neuvoja/vinkejä eläimen (lähinnä koirien) terveyteen ja hyvinvointiin liittyen. Ns. tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan kun kyse on eläimestä.  Ja olenkin aina käyttänyt näihin mottoa : se mitä en tiedä, selvitän. Eläinten terveys ja hyvinvointi on laaja kokonaisuus. Minulla erikois kiinnostukseni kohde on  koirien ruokinta/ruokavaliot ja erikoisruoat sekä koirien vatsavaivat/ niiden hoito sekä niistä johtuvat/niihin liittyvät mahdolliset (sisäelin)sairaudet.

Perheeni koostuu miehestä, tyttärestä ja 3 koirasta. Koiristani kaksi on rescuekoiria Kulkureitten kautta. Penni, ensimmäinen rescueni tuli 2012 ja Rosel 2015. Heidän kanssaan olen oppinut paljon rescuekoiran sielunelämästä 🙂 Kolmas koirani  on iäkkäämmän puoleinen collie, Peppi. Koirakokemusta minulla on lähes koko elämäni ajalta. Jo lapsuuden kodissani oli koira tai kaksi ja koko aikuisikäni olen elänyt koirien kanssa. Aina ollut lauma, 4 isoin määrä kerrallaan. Olen pikkutytöstä asti puuhaillut erityisesti collieiden kanssa ja tämän hetkinen Peppi onkin minun 6. collieni. Aiempien Koirieni kanssa olen harrastanut näyttelyissä käyntiä, agilityä, tokoa ja harraste-jälkeä. Nykyään nykyisen laumani kanssa keskitytään lähinnä vain kivaan ja tapahtumarikkaaseen elämään 🙂

Rescuekoirien puolesta olen puhunut  jo vuosia mutta vasta Kulkureitten  kautta olen perehtynyt asioihin syvemmin. Ja mitä enemmän tiedän ja opin, sitä enemmän haluan tietää, oppia ja vaikuttaa.
Kulkureita olen  seurannut ihan alusta asti ja parisen vuotta toiminut taustalla apurina. Nyt syksyllä 2016 rohkenen ja sain mahdollisuuden astua hieman aktiivisempiin saappaisiin koiravaraajan roolissa. Arvostan valtavasti sitä, kuinka hyvin Kulkureiden koiravaraajat “tuntevat”  varaamiaan koiria. Perehtyvät niiden elämään jo kohdemaassa ja ajavat niiden asioita suurella tunteella. Mm. Romanian eläinsuojelijoihin yhteydenpito ja siellä käyminen aktiivisesti on ihailtavaa.  Koen Kulkuri-porukan kanssa samanhenkisyyttä siitä, että jotain on tehtävä jotta muutosta tapahtuu. Olen aina ihaillut Kulkureiden tyyliä mennä täysiä eteenpäin, rakentaa, laajentaa, suunnitella ja toteuttaa. Tilanne elää koko ajan ja jokainen pienikin teko on tämän yhden asian puolesta. Kulkureiden on visio mm. Romanian katukoirien suhteen, on visio  jota itsekkin ylpeänä esitän. Adoptio antaa mahdollisuuden yhdelle jo syntyneelle mutta kohti kestävää ja jopa pysyvää tilannetta katukoirapopulaatioiden vähentämiseen tai jopa poistamiseen  tulevaisuudessa on,  steriloinnit sekä valistaminen koirien hyvinvoinnista ja pidosta.
Olen erittäin iloinen päästessäni mukaan tähän aktiiviseen, eläinsuojelun ammattilaisista koostuvaan porukkaan.  Auttamaan, koira kerrallaan. Hitaasti mutta kestävästi. Suurella sudämellä eteenpäin.

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.