Paula Tähtinen

 

 

Koirien varaukset

paula.tahtinen (at) kulkurit.fi
050 339 2165

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla.

 

 

 

 

 

 

Hei, olen Paula Tähtinen ja toimin Kulkureissa koiravaraajana.

Asun mieheni ja kahden Romaniasta tulleen rescuekoiramme, Väinön ja Helmin, kanssa Keravalla. Olen pienestä pitäen ollut hyvin eläinrakas. Koulutyttönä kesytin sisiliskoja, kaloja, lintuja ja oravia syömään kädestäni. Kotona meillä oli kissoja. Ensimmäiset omat koirat, kaksi pientä villakoiraa, hankimme aikuisena nykyiseen perheeseeni. Niiden kuoltua päätimme yhdessä mieheni kanssa, ettemme ota omaa koiraa. Aikuisten tyttäriemme koirat olivat meillä usein hoidossa. Ajattelimme, että siinä on meille koiria kylliksi.

Yksi päivä voi kuitenkin muuttaa kaiken. Minulle ja meille se päivä oli sunnuntai 19.10.2014. Olimme pari päivää aikaisemmin lentäneet Romaniaan tyttäremme luo, joka asui siellä muutaman kuukauden. Tuona sunnuntaina menimme tutustumaan Glinan koiratarhalle. Sitä päivää en hevillä unohda. Autoimme parin sadan koiran ruokkimisessa, kannoimme vettä häkkeihin, rapsuttelimme koiria ja annoimme niille tuomiamme herkkuja. Ajattelin monta kertaa päivän aikana, että yhdenkään koiran ei pitäisi olla täällä! Tunnelma oli lohduton. Muistan miten hämmästyin ja ilahduin, kun tarhan toinen omistaja Carmen Mandescu osoitti yhtä koiraa surkeassa häkissä ja kertoi, että se matkustaa kohta omaan kotiin. Kuulin koirien adoptoinneista ja suomalaisesta järjestöstä, Kulkureista. Päätin etsiä siitä lisää tietoa, kun palaamme Suomeen.

Glinan tarhalla sydämeni syttyi Romanian kodittomille koirille. Tasan kaksi kuukautta myöhemmin Väinö (ent. Chong) 6 kk muutti Glinan tarhalta meille omaan kotiin. Väinö on epävarmuudessaan ollut haastava koira, mutta eteenpäin on menty koko ajan. Mikään koira ei ole opettanut minulle yhtä paljon. Olemme harrastaneet Väinön kanssa Nose Workia ja käyneet ” Räyhääjien ja arkatassujen kurssin”. Väinö on meidän erityinen, rakas poika. Väinö sai siskon viime huhtikuussa, kun Helmi (ent. Speranta) n. 5 v saapui kotiin. Helmi on ihana, hymyileväinen ja iloinen koiramamma. Se nauttii silminnähden elämänsä jokaisesta päivästä.

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.