Taija Mäkinen

taija1

 

Koirien varaukset
Facebook-julkaisut

Turun aluetoiminta

taija.makinen (ät) kulkurit.fi

Ensiyhteydenotot sähköpostilla.
 

 

 

 

 

 

Olen Taija Mäkinen, kolmekymppinen turkulainen. Perheeni koostuu karvaisista kavereista: Romanian rescueista Baba-mummosta ja Safista, labradorinnoutaja Piistä sekä kissasiskoksista Räyhästä ja Ötökästä. Kulkurien toimintaan olen tullut mukaan elokuussa 2014. Toimin koiravaraajana, kirjoittelen facebook-julkaisuja sekä touhuan aktiivisesti mukana Turun alueen tapahtumissa.

Eläimet ja eläinsuojelu/-oikeusasiat ovat olleet minulle aina tärkeitä. Kotoa on löytynyt lemmikkejä pikku-tytöstä asti. Monenlaisia, mm. jyrsijöitä ja tarantella koirien ohella. Ensimmäisen ikioman koirani, cockerspanieli Sulon sain 15-vuotiaana ja sille tielle jäin. Vuosien varrella on tullut koluttua erilaisia koulutuksia ja lajitreenejä läpi näiden karvaisten kavereiden kanssa. Aktiivisimmin olen toiminut pelastuskoiratouhuissa. Erityisesti tykkäänkin harrastaa koirien kanssa ja olen äärettömän iloinen siitä, että yhä useampi rescue-koira löytää tiensä harrastuksien pariin. Safin kanssa harrastamme rally-tokoa puolitosissamme (eli toivottavasti joskus pääsemme kisoihin asti, rennolla fiiliksellä) sekä metsäjälkeä ja doboa ihan omaksi iloksi.

Rescuekoiratoimintaa olin seurannut pitkään ennen kuin meille muutti ensimmäinen rescue  Aamu Espanjasta kesällä 2013. Tätä ennen olin ajatellut rescueiden olevan liian vaativia omaan elämäntilanteeseeni. Uutta karvaista perheensjäsentä miettiessäni lähdin kuitenkin selvittämään enemmän ja tutustuin useaan rescuekoiraan. Valtaosa näistä koirista osoittautui vallan mutkattomiksi ja mahtaviksi tyypeiksi joten uskolsin edetä asiassa ja katua ei ole kyllä tarvinnut.

Koirien ja yhdistystoiminnan ohella ei aikaa juuri muuhun jää. Liikuntaa eri muodoissa haluan päiviini mahduttaa ja koirien kanssa retkeily ja luonnossa liikkuminen onkin tähän yksi erinomainen valinta. Palkkatyöni teen lähihoitajana kehitysvammaisten asumisyksikössä.

Kulkureissa toivon saattavani yhteen vielä monen monta onnellista koiraa ja perhettä. Haluan myös  olla kauttani kulkeneiden koirien elämässä mukana kotiutumisen jälkeenkin, niin paljon kuin kodista vain vain hyvältä tuntuu. Toivon, että jokainen koti uskoltaisi ottaa yhteyttä, myös mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Parissa Kulkuri-vuodessa olen oppinut todella paljon ja silmät ovat avautuneet entistä enemmän maailman kurjalle eläinsuojelutilanteelle. Romaniassa matkatessani olen saanut tutustua uutterien eläinsuojelijoiden ohella moniin valloittaviin koirapersooniin ja olenkin nykyisin  tavis-koirien ehdoton puolestapuhuja. Näin ollen omista varauksistanikin löytyy pääosin näitä taviksia. Koiria, jotka ovat luonteeltaan hyvin sosiaalisia ja joilla olisi kaikki edellytykset pärjätä normaalissa kotielämässä, mutta jotka vaatimattoman ulkonäkönsä vuoksi eivät juurikaan herätä huomiota sivuilla. Kotitarjouksia näille koirille ei juurikaan satele. Toivoisinkin, että ulkonäkö ei hämäisi ketään, melkoisia kultakimpaleita on Romanian tarhat pullollaan.

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.