Päivitetty 16.04.2014

Edistysaskel EU-tasolla koirien oikeuksien puolesta – työ jatkuu!


Kuva: Anda Murgu

Euroopan parlamentti ei enää halua luokitella katueläimiä villieläimiksi. Tämä on merkittävä edistysaskel EU-tasolla koirien oikeuksien puolesta ja apuväline taisteltaessa Romanian kodittomien eläinten puolesta.

Euroopan parlamentti on äänestänyt tarkistuksista, joissa vaaditaan uuden luokittelun tekemistä: ei-omistetut kesyt eläinlajit. Näin ollen kulkukoiria ei luokitella tulevassa EU-säädöksessä villieläimiksi, vaan niille kehitetään oma kategoria: ei-omistetut koirat. Lisäksi kaikkien koirien rekisteröinti on tehtävä pakolliseksi kaikissa EU-maissa heinäkuuhun 2019 mennessä.

Parlamentin mukaan ei ole hyväksyttävää luoda kaksiluokkaista järjestelmää koirille riippuen siitä ovatko ne omistettuja vai ei. Tämän vuoksi katukoiria tulee ajatella kotieläiminä, vaikka ne eivät olisi suoraan ihmisten valvonnan alla.

Rescueyhdistus Kulkurit ry haluaa muistuttaa, ettei työ suinkaan lopu tähän! Romania ei noudata eläinten hyvinvointiin liittyviä säädöksiä, joten työskentelyä ja painostusta Romanian suuntaan on yhä jatkettava yhteistyössä esimerkiksi eri eläinsuojelujärjestöjen kanssa. Tarvitsemme myös tähän Teidän tukeanne!

 

Aiheesta lisää voi lukea täältä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa