Päivitetty 10.09.2017

Kodin saanut koira: ADIIVA


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloidaan

1.8.2016
Adiiva heitettiin pienenä pentuna veljensä Pacolinon kanssa Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin hoitolan muurin yli pihalle. Tämä sisaruskaksikko oli ilmeisesti omistajalleen vain riesa, sillä hän hankkiutui niistä eroon, mutta sen verran inhimillisyyttä pennut hylänneeltä henkilöltä löytyi, ettei se tappanut niitä tai jättänyt oman onnensa nojaan, vaan toimitti pennut paikkaan, jossa koirista huolehditaan. Löydettäessä Adiiva ja Pacolino olivat erittäin laihoja ja huonossa kunnossa. Lsäksi Adiivalla oli pahaksi yltynyt sikaripunkki ja sen iho oli lähes karvaton. Nyt Adiivan iho ja turkki on saatu jo huomattavasti parempaan kuntoon, mutta mm. silmien ympärillä sillä on vielä karvattomia alueita.

Tällä hetkellä Adiiva on noin reilu puolivuotias riiviö, jolla on korkeutta noin 35-40cm ja painoa 12kg. Adiiva tulee kasvamaan vielä jonkin verran, kun sille karttuu ikää lisää. Luonteeltaan Adiiva on erittäin energinen, aktiivinen ja sosiaalinen tyttö, joka ei jännitä tai ujostele mitään eikä ketään. Adiiva on Onevetin pihalla kiinni ketjussa, sillä vapaana ollessaan se on rähjännyt muille koirille. Ketjussa Adiiva hymppii, pomppii ja riekkuu lähes kokoajan, sillä tarhaolot stressaavat sitä suuresti. Remmissä ollessaan Adiiva on tullut toimeen muiden koirien kanssa, mutta varmuuden vuoksi luovutamme Adiivan vain perheen ainoaksi koiraksi. Tulevan omistajan tulee myös olla varautunut siihen, ettei Adiivasta todennäköisesti koskaan tule erityisen koirasosiaalista.

Adiivan rotuperimässä on sen ulkonäöstä päätellen staffi/pittbull-sukua ja Adiiva tarvitseekin koirakokeneen kodin, jossa on kokemusta ns. vahvemmista roduista. Adiiva tulee vaatimaan aktiivisen kodin, johdonmukaisen kasvatuksen ja selkeät rajat sekä paljon rakkautta. Adiiva hammastelee leikkiessään ihmisten käsiä melko paljon, sillä sille ei ole koskaan opetettu oikeaa tapaa leikkiä ihmisen kanssa. Adiivan korkean energiatason vuoksi emme luovuta sitä pienten lapsien perheeseen, sillä Adiiva ei todennäköisesti osaa varoa lapsia vaan saattaa jyrätä ne riemuissaan.

27.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Adiivan vieraillessaan Romaniassa syyskuussa ja he kertoivat Adiivan olevan innokas, riehakas ja iloinen tyttö, joka tulee villisti riehuen luokse, mutta osaa myös hienosti rauhoittua.  Adiiva tulee tarvitsemaan omistajaltaan paljon kärsivällisyyttä ja johdonmukaista koulutusta, sillä se on erittäin energinen, mutta toisaalta fiksuna tyttönä Adiiva tulee todennäköisesti oppimaan uusia asioita nopeasti. Tarhalla Adiiva on erittäin stressaantunut, sillä se joutuu olemaan kiinni lyhyessä ketjussa ja kaipaisi reilusti enemmän aktiviteettejä ja virikkeitä. Adiivassa saattaisi olla potentiaalia harrastuskoiraksi. Adiiva tulee toimeen joidenkin koirien kanssa tarhalla. Tällä hetkellä Adiiva on melko hoikassa kunnossa. Lisätty uusia kuvia Adiivalle.

4.2.2017
Jälleen yksi Kulkurien reissu takana ja myös ilopilleri Adiiva käytiin moikkaamassa. Adiiva on luonnollisesti lyhyt turkkisena koirana hieman kylmissään Romanian talven armoilla. Tämä ei kuitenkaan Adiivan riemua hillitse kun sen luokse saapuu vieraita, se on omaan totuttuun tapaansa avoin ja äärettömän innokas. Adiiva pysyy laihana ja nyt tietysti pakkasista selviäminen vie vielä omat energiansa tältä nuorelta neidiltä ja sen vuoksi se ei pääse lisää kiloja saamaan. Adiiva rakastaa ihmisiä tuhottoman paljon ja se myös ulkoilee ongelmitta muiden koirien keskellä. Eli mikään rähisijä se ei ole. Adiiva myös leikkii joidenkin koirien kanssa ongelmitta mutta leikit muuttuu herkästi rajuksi ja pomottavaksi. Adiiva on aktiivinen näppärän kokoinen tyttö joka aipaisi omaa osaavaa ja motivoitunutta kotia. Adiivasta voisi saada mainion kaverin vaikka agilityyn! Lisätty uusia kuvia.

2.6.2017
Kesäiset kuulumiset Adiivalta. Edellisellä Kulkuri matkalla aktiivit tapasivat Adiivan poikkeuksellisesti sisätiloissa ja niin että samassa tilassa on myös toinen koira. Adiivan tiedetään aiemmin purkaneen turhautumistaan muihin koiriin ja tämän vuoksi neitiä pidellään etäämmällä kunnes toinen koira viedään huoneesta. Nopeasti ehditään kuitenkin hajut vaihtaa koirien kesken eikä Adiiva ole tästä millänsäkään.
Adiiva odotteli kuvaus vuoroaan kiltisti ja rauhallisesti tarhan työntekijän sylissä eikä höseltänyt ja koheltanut silloinkaan kun se päästettiin vihdoin vapaaksi. Toki se oli innoissaan ja kävi moikkaamassa jokaisen tilassa olleen ihmisen tasapuolisesti.
Adiiva on reissulaisten sanojen mukaan tasapainoisen ja ystävällisen oloinen tyttö, antaa käsitellä todella nätisti. Adina kertoo että Adiva jahtaa kissoja, eli ei sovi kissakotiin. Adiiva kuulemma haluaa seurata ihmisiä aivan kaikkialle ja vain olla lähellä ja mukana. Adiva on myös nyt oppinut leikkimään muiden koirien kanssa. Adina kertoo että alkuun sen leikit oli rajuja ja hyökkääviä ja siksi riitatilanteita syntyi, mutta nyt kun ulkoilee porukassa valvovan silmän alla on oppinut leikkimään ja tykkääkin siitä kovasti. Tarvitsee kuitenkin ihmisen joka osaa katsoa ja valvoa tilannetta niin ettei mitään riitoja pääse tulemaan ja leikki pysyy leikkinä. Kuitenkin suuri edistys askel on että Adiiva on voinut olla muiden koirien seurassa ja se onkin tehnyt tytölle todella hyvää. Adiivan tulevassa kodissa voisi siis mahdollisesti olla koirakaveri, mutta toki taustan tietäen tällaisen kodin kohdalla tilanne ja koirien mahdollinen yhteen sopivuus käydään tarkoin läpi. Upealle Adiivalle lisätty myös uusia kuvia.

16.7.2017
Adiivan pitkä odotus on vihdoin päättynyt ja tänään tämä kaunotar varattiin omaan kotiinsa!

————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Adiivan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Adiiva saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adiiva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elina Silvennoinen

Video 11/2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.