Päivitetty 02.10.2013

Adressi Romanian presidentille koirien joukkotappamista vastaan


Adressimme Romanian koirien joukkotappamista vastaan on lähetetty 1.10.2013 Romanian presidentille Basesculle MEP Sirpa Pietikäisen saatekirjeellä. Nimiä adresseihin kerättiin Löytökoiralauantain, mielenosoituksen, ja Animalian syyspäivien lisäksi internetissä. Nimiä kertyi internet-adressiin 3386 kpl ja muihin adresseihin 442 kpl. Yhteensä adressin allekirjoitti siis 3828 ihmistä.

 Alla Sirpa Pietikäisen saatekirje Romanian presidentille sekä adressi.

Kiitos kaikille allekirjoittaneille, jatketaan vaikuttamista yhdessä!

Adressi Romanian koirien joukkotappamista vastaan

Kannanotto Romanian koirien joukkotappoihin

Romanialle myönnetään jatkuvasti EU-varoja, joita voisi käyttää myös maan kulkukoiraongelman humaaniin ja kestävään ratkaisemiseen. Nyt Romania on aloittamassa ennennäkemättömän laajaa koirientappo-operaatiota. Presidentti Traian Basescu haluaa muuttaa nykyistä lakia, jotta kaikki kulkukoirat maassa voitasi tappaa mitä väkivaltaisimmilla tavoilla. Useilla kunnallisilla tarhoilla koirien tuhoaminen on viime päivinä jo aloitettu ja aivan tavalliset ihmiset kaduilla ovat mukana tappotalkoissa. Koirien tappaminen ei kuitenkaan ole kestävä saati eettinen tapa ratkaista ongelmaa. Päinvastoin tämä vain vahvistaa koirapopulaatioita, sillä koirat lisääntyvät ja syntyvät pennut selviytyvät entistä tehokkaammin, kun niitä välillä harvennetaan ja jäljelle jäävät koirat lisääntyvät nopeammin resurssien lisääntyessä. Ainoa pitkän aikavälin toimiva ratkaisu kulkukoiraongelmaan on syntyvyyden säännöstely sterilointiohjelmilla, mistä myös WHO on antanut suosituksen jo vuonna 1991. 

Romanian presidentti Traian Basescu tai paikalliset virkamiehet eivät ole edes yrittäneet hoitaa ongelmaa järkevällä, kestävällä, saati humaanilla tavalla. Romaniassa on viimeisen 20 vuoden ajan säännöllisin väliajoin yritetty ratkaista kulkukoiraongelmaa koirien väkivaltaisilla joukkotuhoamisilla. Kulkukoirien arvioitu lukumäärä on kuitenkin pysynyt samana. Koiratilanteen parantamiseen tarkoitetut varat valuvat Romaniassa eri virkamiesten ja heidän liikekumppaniensa taskuihin, kun samaan aikaan sadattuhannet kaduilta pyydystetyt koirat kuolevat päivittäin nälkään, janoon ja sairauksiin kunnallisilla tarhoilla ympäri Romaniaa. Koiria lopetetaan öisin muun muassa hakkaamalle ne pesäpallomailoin kuoliaaksi, jotta uusille tulokkaille saadaan tilaa. Näin virkamiehet tekevät koirilla bisnestä Romaniassa. 

Romanialle on korvamerkitty noin 40 miljardia euroa EU-tukia vuosille 2014−2020 (lähde: Ulkoasiainministeriö) ja sitä olisi syytä tarkastella kriittisesti, etteivät nekin mene rakennekehityksen sijaan korruption ruokkimiseen. 

Me allekirjoittaneet olemme huolissamme siitä, rahoittaako EU epäsuorasti Romaniassa tapahtuvaa kulkukoirien teurastusta, sillä korruptio on Romaniassa maan tapa ja koiratarhat ovat yksityisiä firmoja, joilla on vahvat kytkökset Romanian poliittiseen eliittiin. 

 

 Vaadimme, että EU puuttuu Romanian koiratilanteeseen. Eurovaalien lähestyessä vetoamme, että kodittomat koirat on jatkossa huomiotava EU:n ja Romanian lainsäädännössä. Vaadimme myös läpinäkyvyyttä ja raportteja EU-varojen käyttämisestä Romaniassa. Lisäksi EU:n tulee laatia valvontajärjestelmä tukien seuraamiseksi ja asetettava tuntuvia sanktioita varojen väärinkäytöstä. 

Rescueyhdistys KULKURIT ry 

 

Sirpa Pietikäisen saatekirje adressiin Romanian koirien joukkotappamista vastaan.

Sirpa Pietikäisen saatekirje adressiin Romanian koirien joukkotappamista vastaan.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.