Päivitetty 01.08.2019

Kotia etsivä koira: ADRYAN (Field puppies)


Syntymäaika: 5/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

1.8.2019

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pentuja kohtaa onni ja hyväsydäminen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi kun Kulkurien yhteistyökumppani Luiza Mandru löysi läheiseltä pellolta sinne hylätyt pienet pennut. Vaikka Luizalla ei enää ole yhtään ylimääräistä tilaa kotonaan hän ei voinut jättää pieniä pentuja pellolle ja niinpä pentue pääsi Mandrujen luokse turvaan. Pennuista on kasvanut kauniita nuoria koiria ja Cataline, Bocanila , Lukas  ja  Sanziana  ovat jo löytäneet oman kotinsa, Soreanca, ,Mayla  ja Adryan vielä odottavat omaa ihmistään. Ne ovat iloisia, leikkisiä ja aktiivisia koiria. Sisarukset tulevat hyvin toimeen sekä keskenään että muiden koirien kanssa. Vieraisiin ihmisiin ne suhtautuvat ystävällisesti ja ovatkin hyvin ihmisrakkaita ja huomionkipeitä. Adryan on noin 60 cm korkea ja painaa reilut 30 kg. 

Päivitykset

1.8.2019

Aktiivimme tapasivat Adryanin siskoineen heinäkuun tarhavierailulla. Koirat olivat vapaana tarhan sisäpihalla. Vaikka vieraita piti vähän jännittää, Adryan tuli ensimmäisenä tervehtimään ja juoksenteli iloisesti vieraiden ympärillä ja yritti kiivetä syliinkin. Adryan pusuttaa ja antaa rapsuttaa itseään. Välillä se kävi pienen lenkin rauhoittaakseen itseään, mutta palasi takasin vieraiden luokse. Adryan on tasapainoisen ja avoimen oloinen, iloinen kaveri, joka on hyvissä väleissä pihan muiden koirien kanssa. Välillä se haukkuu pihan tapahtumille, mutta haukku ei jää päälle. Lisätty uusia kuvia ja video.

14.4.2019

Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Adryanin sisaruksineen helmikuun lopulla. Koko sisarussarja ilahtui vieraista ja riensi vauhdikkaasti tervehtimään heitä haistellen ja tutkien. Adryan rauhoittui kuitenkin nopeasti ja jäi seurailemaan vieraiden toimia. Se löysi maasta jotain mielenkiintoista haisteltavaa ja välillä kävi ojentamassa haukkumalla toisessa aitauksessa olevia pentuja. Tuttua ihmistä vasten se painautui onnellisana rapsutuksista nauttien. Adryanista olisi koirajäseneksi monenlaiseen perheeseen, kunhan vaan se oma koti löytyy. Lisätty kaksi videota katraasta ja uusia kuvia Adryanista.

21.12.2018

Field pennuista suurin osa odottelee edelleen omia kotejaan Luizan luona. Vaikka pennut asuvat pihalla aitauksessa ne ovat säilyttäneet upeat, sosiaaliset ja iloiset luonteensa. Pennut suhtautuvat niin tuttuihin kuin vieraisiin ihmisiin suurella riemulla. Ne ovat heti ensimmäisenä pomppimassa tulijoita vasten saadakseen huomiota ja rapsutuksia. Pennut antavat nätisti käsitellä itseään ja suhtautuvat ystävällisesti ihmisiin. Alkuinnostuksen jälkeen ne malttavat myös rauhoittua ja asettua nauttimaan vieraiden huomiosta. Sanziana, Adryan, Mayla ja Cataline ovat kaikki avoimia ja reippaita ja sopivat varmasti monenlaiseen kotiin. Soreanca on pennuista hieman varovaisempi ja seurailee mielummin tilanteita alkuun sivummalta. Pennut ovat nyt keskikokoisia, noin 15-20 kiloisia, ja kasvavat varmasti vielä jonkun verran lisää.

12.10.2018

Adryan aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Adryan saapuu Suomeen skastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adryan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa