Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: AGGIE (A-gang)


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

22.11.2015
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Ne ovat ehkä oppineet varomaan ihmisiä ja pysymään poissa tieltä, mutta ne eivät ole villejä. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Kulkurien tukemien sterilointiprojektein pyritään helpottamaan tilannetta, jotta uusia kodittomia koiria ei enää syntyisi. Muutos vie kuitenkin aikaa ja yhä jatkuvasti ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja ennen pitkää ne kokevat saman kohtalon kuin niin moni muukin koira Romaniassa.

Kaduille päätyvillä pennuilla on hyvin pienet mahdollisuudet selvitä. Toisinaan niitä kohtaa kuitenkin onni, kun paikallinen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi myös A-gangin pennuille, kun Kulkurien yhden pääyhteistyökumppanin Asociatia a Doua Sansan työntekijä oli löytänyt ne kadulta. Nyt Aldrin, Aggie, Avy ja Axel ovat saaneet rauhassa hieman varttua tarhalla. Ne ovat täysin valmiita esittäytymään Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja löytämään hyvät kodit.

Pentujen perimässä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa ja niistä kasvaa suurehkoja keskikokoisia koiria, arviolta noin 50-60cm korkeita.

Aggie on hyvin normaali ja tyypillinen pentu. Se on utelias ja vilkas ja touhottaa mielellään ympäriinsä. Aggie on luonteeltaan hyvin leikkisä ja intoutui välillä viemään lelut sisaruksiltaankin. Ihmisiä Aggie rakastaa ja on pennuista eniten ihmisten perään. Se hääräilee jaloissa häntä viuhuen ja pusuttaa heti naaman päästyään syliin.

31.12.2015
Aggien uusi vuosi ei olisi voinut alkaa onnekkaammin, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

31.1.2016
Suloinen Aggie on matkannut omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Aggie ja perhe!

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Aggie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Aggie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aggie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.