Päivitetty 28.10.2017

Kodin saanut koira: AGNESA


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba, Ioana Bodea)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta. Agnesa sekä siskonsa Alesia ja Amedea etsivät tarhalla kotia monen muun pennun tapaan. Pentue on tarinan mukaan syntynyt 5.5.2017. Pentuja oli alkujaan neljä, mutta pentueen ainoa urospentu menehtyi yllättäen jokin aika sitten. Alun perin siskokset asuivat kotihoidossa, mutta ovat sittemmin siirtyneet asuttamaan Cosoban tarhaa. Nyt Agnesa siskoineen ovat saaneet tarvittavat rokotukset ja pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

Agnesa on iloinen ja kiltti pentu, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Olisi hienoa, jos tyttönen pääsisi opettelemaan kotikoiran elämää jo piakkoin. Agnesa tulee tällä hetkellä hienosti toimeen muiden koirien sekä myös kissojen kanssa. Agnesa kasvaa aikuisena arvion mukaan noin 45-50cm korkeaksi.

28.10.2017
Agnesa on tänään tehnyt pitkän matkan kotiin ja illalla se käy nukkumaan rakastettuna perheenjäsenenä ikiomalla pedillään. Onnea koti ja tietenkin onnea Agnesa!

25.10.2017
Agnesan matka kotia kohti on ollut täynnä käänteitä, mutta tänään tyttö on varattu kotiin ja pääsee pian nauttimaan rakastetun perheenjäsenen elämää.

30.9.2017
Agnesa palaa etsimään omaa kotiaan täysin itsestään johtumattomista syistä. Sen molemmat siskot pääsevät kumpikin pian omiin koteihinsa, joten Agnesankin olisi hyvä päästä pian aloittamaan kotikoiran elämää.

Tapasin Agnesan syyskuun alussa Cosoban tarhalla. Tyttö jakoi häkkinsä kahden siskonsa ja kolmannen pennun kanssa, ja koko poppoo tuli hienosti toimeen keskenään. Agnesa innostui kovasti tuomastamme huivista, jolla pennut alkoivatkin pian leikkimään. Agnesa olisi varmasti erittäin onnellinen omassa kodissa, jossa sillä olisi paljon ikiomia leluja joilla leikiskellä. Agnesa käytti jonkin verran ääntään vierailun aikana. Agnesa oli reipas ja utelias pentu, joka nautti vieraankin ihmisen läheisyydestä. Rakastettava, ihana tyttö.

13.9.2017
Agnesa on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen!

30.8.2017
Agnesa siskoineen odottaa oman kodin löytymistä Cosoban tarhalla. Agnesa on terve ja pirteä tyttönen, josta saa varmasti loistavan kaverin moneen puuhaan. Agnesa tulee toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa, ja uudessa kodissa voisi hyvinkin olla koirakaveri odottamassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoidossa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Agnesa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Agnesa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Agnesa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.