Päivitetty 17.11.2016

Kodin saanut koira: ALIA (nyk. Aila)


Syntymäaika: Noin 5-6/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe, Mitreni)
Ei steriloitu

11.9.2016

Carpen yhdistyksen on perustanut vuoden 2016 keväällä Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka on ollut Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 saakka ja josta monet Kulkurien kautta Suomesta kodin löytäneet koirat ovat alunperin lähtöisin. Yhteistyö Carmenin kanssa on kaikkien näiden neljän vuoden ajan ollut sujuvaa ja uudesta, inhimillisemmästä tarhasta on yhdessä keskusteltu jo pitkään. Carpen uutta tarhaa rakennetaan parhaillaan ja Kulkurit on tiiviisti mukana Carpe-projektin kautta.

Alia kuuluu erääseen koiralaumaan joka on hylätty Carpen läheisen kylän Mitrenin pormestarin pihalle. Koirien onneksi pormestari on reilu ja välittää myös eläimistä. Hän lupasikin, että koirat saavat olla hänen pihallaan kunnes nämä löytävät kodin tai uusi Carpen tarha valmistuu.

Alia on noin 3-4 kuukauden ikäinen ja tulee arviolta jäämään pienehköksi keskikokoiseksi aikuisena, noin 45-50cm.

Kulkurien aktiivit jotka ovat Alian tavanneet nyt muutaman kerran kuvailevat tätä näin: “Älyttömän suloinen. Oli ekoilla kerroilla pieni, pörröinen takkukasa ja on edelleen sen oloinen että on liian pienenä heitetty pihalle. Mutta selviytyy urheasti porukan mukana vaikka onkin vähän hitaampi ja höpsömpi. Sellainen perus kiltti ja lempeä, todella kultainen pentu. Hiljainen ja huomaamaton, kipittää muiden perässä ja seurailee ihmisiä aina kun voi. Alkuun vähän ujostelee mutta reipastuu nopeasti ja hakeutuu rapsuteltavaksi. Tykkää myös olla sylissä. Ystävällinen aivan kaikille ja lähinnä väistää jos sanomista tulee.”

Aliasta kuoriutuu varmaan kotioloissa reipas ja iloinen pentu. Uskomme, että Alia sopisi monenlaiseen kotiin ja haemme kotia joka sitoutuu tähän pieneen, jo kerran hylätyksi tulleelle, neidolle ja näyttäisi tälle, että maailmassa löytyy vielä ystävällisiäkin ihmisiä jotka huolehtivat ja antavat koirien tehdä koiruuksia, silti rakastaen näitä.

3.10.2016
Suloinen Alia saa pian mahtavia uutisia korviinsa. Tälle pienokaiselle löytyi se sille sopiva koti ja perhe odottaakin jo tyttöä saapuvan heti kun vaan rokotustensa puolesta on siihen valmis. Onnea <3

17.11.2016
Aliasta tuli Aila, kun tämä pieni laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle, 11.11.2016. Tervetuloa kotiin ja ihanaa yhteistä elämää !


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaisuutta, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Alia tulee Suomeen steriloimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Alia saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä terveyteen ja kustannuksiin.

Alian yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.