Päivitetty 18.03.2018

Kodin saanut koira: ALYOSHA (Kristalin pennut)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja taustat:
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen Alyosha odottaa omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä 2016 Ioana Bodean löysi kadulle synnyttäneen koiran, seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Onevettiin ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya. Alla oleva video on löytöpaikasta.

Pennuista on arvioitu kasvavan noin 50-55 cm korkeita ja painoa kertynee noin 20-25 kg.
Alyosha on elänyt koko pentuikänsä tarhalla ja vaatii luonnollisesti kotiutumiseen aikaa. Se on paimenkoiramainen koira ja voikin olettaa sen tykkäävän kaikesta yhdessä touhuamisesta. Ihan kiivaimpaan keskustan sykkeeseen tämä poika ei välttämättä sovi.

18.3.2018
Alyosha matkusti eilen omaan kotiinsa kulkurilennolla. Hyvää elämää pikkuiselle ja onnittelut perheelle!

20.2.2018
Alyosha sai nimensä eteen tekstin varattu. Sitä odottaa ikioma koti.

16.12.2017
Alyosha ilahtuu ihan valtavasti, kun aktiivit menevät sen häkkiin. Se on iso lapsi joka on ihan hullun iloinen vieraista. Alyosha kaipaisi tekemistä ja oikeaa kotia. Se ei vaikuta stressaantuneelta, mutta siltä, että tekemistä ei vain ole. Se hyppii ja pomppii mutta rauhoittuu kuitenkin suhteellisen nopeasti. Rauhoituttuaan istuu sylissä ja kyllähän tämän kokoinen koira siihen hyvin mahtuukin. Asunut Ivannan kanssa. Siskokset tulivat hyvin toimeen keskenään. Kiipeää taitavasti häkkiä ylöspäin kun uloskin pitäisi päästä. Alyosha on täyttänyt nyt vuoden ja siirtyy aikuisiin etsimään kotiaan.

28.2.2017
Lisätty video helmikuun lopulta.

21.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”.
Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Alyosha on kooltaan porukan keskimallia, sieltä pienemmästä päästä. Luonteeltaan se on touhukas ja energinen riiviö, kuten pennun kuuluukin. Kun se ei hypi väkisin syliin, niin se on syömässä kengännauhoja tai kiskomassa reppua pois kopin katolta. Se on täydellinen touhukas pentu. Sen oikeassa korvassa on vanha vamma, jonka kohdalla korvan rusto on aavistuksen normaalia paksumpi. Se ei haittaa koiraa, eikä juurikaan näy.
Lisätty video pikku riiviöstä.

26.4.2017
Lisätty video huhtikuulta, jossa pennut tutustuvat kissoihin.

21.5.2017
Toukokuussa Alyosha sai Suomesta vieraita, kun aktiivimme matkasivat Romaniaan. Poika on tyypillinen tiiminsä edustaja. Se on koheltaja, säheltäjä ja yhtä sydäntä! Se ei jännitä ihmistä eikä kameraa, vaan on innoissaan ihan kaikesta mahdollisesta vaihtelusta.
Luonteeltaan Alyosha on välitön, reipas, sosiaalinen ja ystävällinen poika. Tämä kaveri saattaa kyllä pussata kenet tahansa puhki! Se on iso koira täynnä rakkautta.

10.8.2017
Alyosha otti heinäkuussa aktiivimme vastaan ylitsepursuavan innokkaasti. Se pystyi kuitenkin hetkeksi rauhoittumaan koohotukseltaan. Poika rakastaa vettä ja kylpi vesisaavissa vilvoittaakseen itseään heinäkuun helteessä.
Näitä sisaruksia kun seurailee, ei voi muuta kuin hymyillä, niin pölhöä meno on. Samalla kuitenkin tuntee surua, ettei nämä ole jo omissa kodeissaan nauttimassa elämästä. Onneksi nämä kuitenkin ottavat ilon irti hetkestä ja eivät murehdi sellaista, mitä eivät tiedä edes olevan.

11.8.2017
Lisätty video Alyoshan ja Ivannan leikeistä.

16.10.2017
Syyskuussa aktiivimme matkasivat Romaniaan ja tapasivat myös Alyoshan. Alyosha on selvästi stressaantunut ja turhautunut elämästä pienessä häkissä vailla tilaa ja virikkeitä. Alyosha innostuu vieraista kovin, mutta kaikesta patoutuneesta energiasta huolimatta se ei ole mikään riekkuja. Alyosha toki hyppii ja pomppii vieraita vasten, mutta tekee sen samaan aikaan jotenkin niin pehmeästi ja hellästi. Käytöstavat ovat toki hieman hukassa, mutta ei häntä kyllä siitä voi syyttää! Tämä kultainen ja lempeä koira on kaikessa yksinkertaisuudessaan energinen nuori koira, joka kipeästi tarvitsisi sisältöä elämälleen. Alyosha on niin valmis kotikoira, että sen voi sielunsa silmin nähdä lenkkeilemässä oman perheensä kanssa metsäpoluilla ja hymyilemässä tyytyväisyyttään illalla sohvannurkassa. Kultapoika!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan  eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Alyosha tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Alyosha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alyosha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.