Päivitetty 14.02.2018

Kodin saanut koira: AMAL (Lucky puppies)


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja taustat:
29.06.2017
Lucky Puppies koostuu yhdeksästä pennusta jotka löydettiin romanialaisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun ja hänen miehensä toimesta, heidän kotikylänsä eräältä pellolta jonne ihmiset tuovat roskansa. Pennuista osa ovat kokeneet ihmisen julmuuden, todennäköisesti ihan pieninä, sillä osalta on hännät katkaistu. Pennut kuitenkin touhuilivat ja vipelsivät menemään, joten kuka ikinä tuon julmuuden on tehnyt, on ilmeisesti tehnyt sen kun ne olivat kovin pieniä.

Amal on yksi näistä pennuista. Pennut pääsivät Luiza Mandrun hoiviin turvaan ja ovat nyt valmiita adoptoitaviksi. Pentueeseen kuuluu yhteensä yhdeksän pentua. Tytöt:  Minttu, Alani ja Dalis sekä pojat: Amal, Aleck, Terri, Dario, Ferris sekä Remi. Kaikki pennut ovat leikkisiä, touhukkaita ja iloisia koiran alkuja.

Amal tulee kasvamaan keskikokoiseksi

14.2.2018
Amal saapui omaan kotiinsa viime lauantaina. Paljon onnea Amalille ja perheelle!

21.1.2018
Amal on saanut vihdoin nimensä eteen tekstin VARATTU. Sitä odottaa ikioma koti.

16.10.2017
Alkuun, kun saa vieraita häkkiinsä, jännittää, mutta mikä ihme tuo nyt on. Luiza kanssa se on aivan rento ja tosi ok. Isoin pentueesta, tällä hetkellä noin 45-senttinen ja 17-kiloinen, ihan penturakenteinen kuitenkin. Aikuisena siitä tulee todennäköisesti noin 20-kiloinen.

Vaikka muut haukkuu, Amal osaa olla hiljaa. Kun tarjolla on namia/ruokaa, ei Amal häiriinny, vaan kaveri mahtuu siihen viereen hyvin. Oikeanlaisella kannustuksella (lue: kunnon kana) se oppii varmasti nopeasti ja saa samalla hyvää aktivointia.

10.08.2017

Aktiivimme vierailivat  Luizan luona heinäkuussa, jolloin he tapasivat myös Lucky Puppies pentueen.

Kaikki pennut ovat sosiaalisia, rohkeita ja reippaita. Kaikilla heillä on luonnetta, eikä jää jalkoihin vaan pitää puolensa. Kaikki sisarukset ovat vilkkaita pentuja, jotka ehtivät ja tekevät siis koko ajan ja kaikkialla. Pennuissa ehkä jotain terrierimäistä riiviömäisyyttä.

Amal poika on pennuista ehkä “kilteimmän” oloinen, mutta vauhtia löytyy kyllä tältäkin pennulta. Amal osaa myös rauhoittua ja tykkää pötkötellä sylissä ihan veteläksi ja rennoksi heittäytyen.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Amal saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amal on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Amalin yhteyshenkilönä toimii: Tanja Nummelin

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.