Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: ANDREA


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

 

26.11.2015
Kulkurien edustajat kävivät Romaniassa myös marraskuussa 2015. Tällöin he tapasivat monia yhteistyötahoja sekä jo adoptio-ohjelmassa olevia koiria. Kuten jokaisella matkalla, reissaajat tapasivat ja tutustuivat myös lukuisiin uusiin koiriin, jotka ovat tulossa Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Yksi yhteistyötaho, jonka luona edustajamme vierailivat, tällä reissulla oli Clinica Veterinara Onevet. OneVetilla on klinikkatilat Bukarestissa mutta myös isompi tila hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa, jossa he ylläpitävät koiratarhaa ja rakentavat klinikkatilaa. Cosoban tilat ovat kokoajan kehitettävänä ja OneVetin kantavat voimat, Dr.Adina ja Dr.Dragos Vladut ovat tekemässä unelmistaan totta pikkuhiljaa.

Eräs Onevetin vapaaehtoistyöntekijöistä löysi Andrean pienenä pentuna, hylättynä kadulta. Andrea on tällä hetkellä noin 6-7kg ja 35-40cm korkea. Arvio on, että Andrea aikuisena tulee olemaan keskikokoinen, noin 45-55cm ja painoltaan noin 18-22kg.

Andrea jännitti valokuvaustilannetta aika paljon, tyttö on normaalisti erittäin sosiaalinen ihmisillekin ja rakastaa leikkiä. Andreasta saisi varmaan kivan kaverin aktiiviseenkin elämään, kunhan tyttö ensin saa tottua kotikoirana olemiseen ja kotiutuu kunnolla. Andrea haukkuu tällä hetkellä aika paljon mutta tämä johtuu todennäköisesti tarhaolosuhteista ja siitä, että koirat ympärilläkin haukkuvat.

30.12.2015
Suloinen Andrea on hieman jo kasvanut. Tyttö on päässyt treenaamaan lenkkeilyä valjaissa Onevetin vapaaehtoisen työntekijän kanssa. Lisätty video Andrean harjoituksista.

31.1.2016
Tammikuussa aktiivimme tekivät jälleen reissun Romaniaan ja tapasivat myös iloisen Andrean Onevetissa, Cosobassa. Andrea oli ihana, iloinen pentu joka pomppii ympäriinsä rakastaen kaikkia. hieman vieraat jännittää, ensimmäisten viiden sekunnin ajan, sen jälkeen uteliaisuus voittaa ja tyttö tulee tekemään tuttavuutta.

Onevetin vapaaehtoistyöntekijä on viettänyt paljon aikaa Andrean kanssa ja myös totutellut tyttöä hihnakävelyihin. Voit nähdä videoista mm. ensimmäisen kävelylenkin sekä toisella videolla kun Andrea jo on tottuneempi hihnakävelyyn. Lisätty myös muutamia kuvia tammikuulta.

21.3.2016
Ihana Andrea varattiin vihdoinkin tänään omaan kotiin. Paljon iloa ja onnea perheelle sekä Andrealle <3

11.4.2016
Andrea lensi omaan kotiinsa Suomeen 9.4.2016 🙂
———————————————————————————————————————————
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Andrea tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Andrea saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Andrea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Andrean yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.