Päivitetty 31.03.2015

Kodin saanut koira: ANITA


Anita 1/2015

Anita 1/2015

ANITA

* narttu

* n. 3-4 kk

* Romaniassa

 

 

 

 

 

26.2.2015
Tammikuun alkupuolella yksityinen eläinsuojelija ja yhteistyökumppanimme Luiza Mandru, kävi rokotuttamassa koiria toisen yhteistyökumppanimme, OneVet eläinlääkäriklinikalla. Hieman ennen tätä päivää, pienenpieni Anita pentu hylättiin klinikalle.
Syytä emme tiedä, mutta usein kyseessä tällaisen hylkäämisen kohdalla on taloudelliset tai muuttuneet elinolot. Luiza ei voinut jättää Anitaa klinikalle joten Anita muutti Luizalle kotihoitoon ja on asunut siellä siitä lähtien.

Anita oli tuolloin noin 1,5kk ja painoa tytöllä oli vaan 1,2kg. Nyt ikää on noin 3,5kk, painoa 2,5kg ja korkeutta ”huimat” 20-25cm. Anita tulee pysymään pienikokoisena.

Anita on iloinen ja leikkisä pienen koiran alku. Anita on myös touhukas, tuntemilta ihmisiltä hakee huomiota ja läheisyyttä ja on luottavainen. Anita oli myös hyvin hoidettu kun hylättiin. Nämä seikat antavat viitteitä siitä, että Anitaa ei ollut kohdeltu kaltoin ennen hylkäämistä.

Anita tulee hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa mutta pienen kokonsa vuoksi, Anitaa ei luovuteta kotiin missä on isoja koirakavereita eikä myöskään kotiin missä on kovin pieniä lapsia.

Anita on päässyt ulkoilemaan ainoastaan pentuaitaukseen Luizan pihalla, sillä pienen kokonsa vuoksi riski on suuri, että jäisi pahasti muiden jalkoihin. Tulevat omistajat tulee olla varautuneita siihen, että Anitalle ulkomaailma on kovin vieras ja jännittävä paikka ja tyttöä voi pelottaa kovasti.
Omistajan tulee ymmärtää koiran taustat ja edetä rauhallisesti, kuunnellen ja lukien Anitan elekieltä sekä pyrkimään positiivisin menetelmin opettaa, rohkaista ja tukea Anitaa. Vaikka Anita onkin pieni, pitää kuitenkin antaa Anitan olla koira. Eli huolehtia siitä, että Anita saa sopivasti virikkeitä ja liikuntaa, turvallisella tavalla.

Anitan rokotusohjelma on saatu päätökseen ja tämä pieni ilopilleri on valmis matkustamaan suoraan omaan kotiin Helsinki-Vantaan lentokentältä, minne saapuu 14.3.2015.

1.3.2015
Anita varattiin omaan kotiin 🙂

28.3.2015
Tänään Anita saapui Suomeen ja oman perheensä pariin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Koska koira tulee Suomeen alle 6 kuukauden ikäisenä, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia/kastrointia.

Anita saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Varauksen hoiti Mia Takolander.

 

  

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.